Zvednutí DPH
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jitina píše:Cappy píše:ja vim,ze ne,ale tolik penez prece nemuseji brat!My mame 20000tis na mesic a oni maji 20000tis na den,nekdo nemam ani 10000-coz je teda hodne smutny a stat se o ne postara tak,ze zvedne DPH-jsou opravdu milyjitina píše:To by nic nevyřešilo
snizit kazdemu poslanci o 20000 tisic plat a potom bude tolik penez,ze nebudou vedet co s nima![]()
Tak s tma 20 tisícema na den bych to zas tak „horký“ neviděla
reálnější jsou tak 2000 si myslím ![]()
Jinak fakt je, že zvednutí DPH podle mě s cenama zas tak moc nezamává… Ceny rostou i teď a to DPH ješt zvedlý není
Zrovna včera jsme kupovali za 26 korun chleba v Tescu… A to obyč konzumní, kterej není fakt nic moc, v pekárně dáme ještě víc… ![]()
A porodný, to je kapitola sama pro sebe… Sice to bylo příjemný, dostat 13 tisíc „jen tak“, ale teď u druhýho je nedostanem a všet se z toho taky nepůjdu, není to zas takový suma, aby to človka zachránilo od bankrotu, jen takový příjemný přilepšení… Popravd já se třeba těším, že s porodem druhýho mrňouse se zas s RD dostanu na těch 7600 (to přiznávám, že nám udělalo trochu čáru přes rozpočet, že to srazili dřív jak v 21 msících mrňouse, ale zas život taky jde dál no…
Mně víc, než to, že ty prachy spadly dolů štvalo a štve, že jsem si nemohla zvolit délku pobírání toho RP, protože jsme před narozením malýho oba s manželem studovali…
Ale to už by teď snad taky mělo bejt od novýho roku líp pořešený… )
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já budu příště volit snad Piráty. Já fakt už nevím. ODS,TOP09,VV,ČSSD,KSČM - všechno jedna a ta samá verbež. To bylo samá akce čistý ruce, boj proti korupci a hovno s prominutím. Kdyby se 40% státních financí neprošustrovalo na úplatcích, předražených zakázkách apod, nikdo by nemusel řešit zvyšování DPH.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jitina píše:Angua píše:jako,abych pravdu rekla,ani me to zdrazovani netizi,me spis sere to,ze oni chteji setrit-ale dluh statu je cim dal tim vetsi-tak to prece nemuseji zvedat DPH-kdyz z toho nicneusetri a penize,co se nasbiraji si rozeberou
Nezlobte se teda ale na mě, ale ta hysterie kolem chleba mi přijde stejně směšná jako před pár lety hysterie kolem rohlíků, že budou o 0,50 dražší nebo kolem másla, kdy lidi, chudáci nebozí, nemají 30,– navíc, aby si koupili do vánočního cukroví máslo a musí péct z Hery![]()
![]()
Protože v takových podobných řádech podle mě to zdražení potravin bude…
A jestli bude chleba stát 26,–, tak to ještě ušetřím, protože teď teda dám i víc
Já jsem teda volila ty „svině“, jak jsem psala, souhlasím i s nepopulárními opatřeními, akorát ty platy kdyby byly třeba lepší - a jak psala Cappy, taky možnosti, jak se o sebe teda člověk může postarat sám… Aby bylo třeba výhodnější být OSVČ, než zaměstnancem…![]()
Jestli si to rozeberou, netuším, ale dostalo se ke mně, že díky těm jejich „opatřením“ lidé začali vymýšlet, jak kdeco „obejít“.
Nedávno o tom vyšel nějaký článek, že se vybralo málo peněz na daních.
To DPH je asi další krok, jak naplnit kasu, peníze ta chybí a bude ještě hůř - lidi budou „obcházet“ ještě víc..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
farska píše:
No jo,ale ono je to vazne sileny. Je mi to blbe psat,ale-uzivit deti nebylo nikdy tak tezke jako je ted.
Jj proto ty děti budeme mít jenom dvě
, protože kdyby se manžovi něco stalo, tak bych to sama neutáhla. I tak to bude docela záhul.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Farska klid, já už jsem jenom z toho jak to tu poslední tak 10-15 let vypadá už tak zhnusená. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cappy píše:jitina píše:Jestli si to rozeberou, netuším, ale dostalo se ke mně, že díky těm jejich „opatřením“ lidé začali vymýšlet, jak kdeco „obejít“.Angua píše:jako,abych pravdu rekla,ani me to zdrazovani netizi,me spis sere to,ze oni chteji setrit-ale dluh statu je cim dal tim vetsi-tak to prece nemuseji zvedat DPH-kdyz z toho nicneusetri a penize,co se nasbiraji si rozeberou
Nezlobte se teda ale na mě, ale ta hysterie kolem chleba mi přijde stejně směšná jako před pár lety hysterie kolem rohlíků, že budou o 0,50 dražší nebo kolem másla, kdy lidi, chudáci nebozí, nemají 30,– navíc, aby si koupili do vánočního cukroví máslo a musí péct z Hery![]()
![]()
Protože v takových podobných řádech podle mě to zdražení potravin bude…
A jestli bude chleba stát 26,–, tak to ještě ušetřím, protože teď teda dám i víc
Já jsem teda volila ty „svině“, jak jsem psala, souhlasím i s nepopulárními opatřeními, akorát ty platy kdyby byly třeba lepší - a jak psala Cappy, taky možnosti, jak se o sebe teda člověk může postarat sám… Aby bylo třeba výhodnější být OSVČ, než zaměstnancem…![]()
Nedávno o tom vyšel nějaký článek, že se vybralo málo peněz na daních.
To DPH je asi další krok, jak naplnit kasu, peníze ta chybí a bude ještě hůř - lidi budou „obcházet“ ještě víc..
Ale podle mě, než něco začnu „plnit“ musím napřed zaplácnout něčím ty díry, kterejma ty prachy mizej, těch tam podle mě bude spousta… Jinak je nějaký plnění k ničemu a pujde to stejně do háje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proto to DPH bez jídla nikdo nebude, takže se to snáz vybere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MarketaJ píše:farska píše:Jj proto ty děti budeme mít jenom dvě
No jo,ale ono je to vazne sileny. Je mi to blbe psat,ale-uzivit deti nebylo nikdy tak tezke jako je ted., protože kdyby se manžovi něco stalo, tak bych to sama neutáhla. I tak to bude docela záhul.
Bylo lip,a ja vzdy chtela deti hodne.Ted uz si doma pecu i pecivo vlastni,abycho m usetrili…A stat vzal neplanovane nejen mne na 4 lete RD 3800/a nez se do mne nektera obuje,tak ANO,pred materskou jsem pracovala,bohuzel na dobu URCITOU,takze jsem nemohla jako vetsina z vas cerpat naslednou MD a RD s moznosti volby/ale taky manzelovi,kteremu skrouhli vysluhu a manzel ,ac je dle mne ‚v nejlepsich letech‘,tak prace u nas neni,aby se privydelalo./ani pro mne ne/.
Ale zajimave je zjisteni,ze kdyz manzel zadal o snizeni alimentu na zletileho syna/jsou v pro nas astronomicke vysi a byly urceny v dobach ,kdy manzel kralovsky vydelaval/,bylo mu soudkyni receno,ze : ‚nabidky UP daneho okresu nabizi zamestnani za A ,za B.za C a kdyby se manzel o ne uchazel,JISTE BY TO MISTO DOSTAL‘.A diky tomu mu alimenty NENSIZI.Dobre,ze?
Tak si ted uz zalohujeme vsechna ta manzelova odmitnuti,abychom pani soudkyni,ktera si soudi ze sveho ‚piedestalu‘,ukazali trochu ,kde je ralita…
Omlouvam se za odboceni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda holky tady se to rozjelo.
Volby? U nás doma se zásadně nevolí žádná velká politická strana
a jak už tu někdo psal, každý kdo by se dostal k tomu korytu nahoře by se stal stejnou sobeckou sviní a viděl by jen svoje potřeby.
Mě ani tak nejde o ten chleba, ale spíš o princip. Jsou prostě věci, který člověk MUSÍ kupovat viz potraviny a léky atd.
Vadí mi to, že mám za tukovej rohlík z kauflandu, který je mimochodem dost chuťově nedobrý dát 2 koruny, přitom jeho výrobní cena při množství v jakým se pečou rozhodně taková není.
Já taky nejsem pro hromadný zvyšování dávek, pač to podporuje porodnost akorát u některých milých spoluobčanů, ale chci mít jistotu, že se po RD budu mít kam vrátit, že můj chlap nebude moc jen tak přijít o práci bez udání důvodu, že můj táta, kterýmu je 50 nebude během půlroku 2× vyhozen z práce pro nadbytečnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lleennttiillkkaa píše:
Teda holky tady se to rozjelo.
Volby? U nás doma se zásadně nevolí žádná velká politická stranaa jak už tu někdo psal, každý kdo by se dostal k tomu korytu nahoře by se stal stejnou sobeckou sviní a viděl by jen svoje potřeby.
Mě ani tak nejde o ten chleba, ale spíš o princip. Jsou prostě věci, který člověk MUSÍ kupovat viz potraviny a léky atd.
Vadí mi to, že mám za tukovej rohlík z kauflandu, který je mimochodem dost chuťově nedobrý dát 2 koruny, přitom jeho výrobní cena při množství v jakým se pečou rozhodně taková není.
Já taky nejsem pro hromadný zvyšování dávek, pač to podporuje porodnost akorát u některých milých spoluobčanů, ale chci mít jistotu, že se po RD budu mít kam vrátit, že můj chlap nebude moc jen tak přijít o práci bez udání důvodu, že můj táta, kterýmu je 50 nebude během půlroku 2× vyhozen z práce pro nadbytečnost.
Přesně tak, hlavně nám doma nejde do hlavy PROČ člověk, kterej celej den dře mnohdy nevydělá ani tolik, aby zajistil rodinu? Jak tohle je vůbec možný, že spousta lidí nevydělá pořádně ani na nájem? Sociální dávky by měly v ideální případě být jen pro lidi, co se opravdu dostanou do nějaké nouzové situace, ve které nemůžou pracovat (nebo najít práci), ne pro ty, co pracovat nikdy nechtěli a s největší pravděpodobností ani nikdy pracovat nebudou…
Minimální mzda by měla být nastavená tak, aby z ní člověk bez problému vyžil, ne, že nepokryje ani náklady na bydlení… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak tohle mně teda fakt pobavilo
.
http://www.novinky.cz/…mesicne.html?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MarketaJ píše:
No tak tohle mně teda fakt pobavilo.
http://www.novinky.cz/…mesicne.html?…
Měli by sobě vzít náhrady, když všem ostatním vezmou stravenky a ostatní výhody… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ti politici mě už taky pěkně se..u.Jezděj si v drahých autech,naftu maj zadarmo,choděj v předražených oblecích,jezděj za státní peníze na dovolený(pak nemáme bejt zadlužený)Berou 60 000kč měsíčně a nemůžou si chudinky dovolit snížit si platy.To si je prej chtěli ještě tajně zvýšit.Teť mě dostalo to,že se bude až dvojnásobně zvedat popelný.No sme čtyřčlená rodina a zaplatit 8 000 za měsíc,nevim kde na to vemem
Teť to DPH.Chleba stál 20kč,teť už stojí 26kč.Za chvíli za něj zaplatíme 50Kč.Je to hrůza opravdu.Mám chuť kolikrát do té jejich sněmovny vlítnout a ......Nechci ani říkat.
- Citovat
- Upravit
mmochomurkaa píše:
Ti politici mě už taky pěkně se..u.Jezděj si v drahých autech,naftu maj zadarmo,choděj v předražených oblecích,jezděj za státní peníze na dovolený(pak nemáme bejt zadlužený)Berou 60 000kč měsíčně a nemůžou si chudinky dovolit snížit si platy.To si je prej chtěli ještě tajně zvýšit.Teť mě dostalo to,že se bude až dvojnásobně zvedat popelný.No sme čtyřčlená rodina a zaplatit 8 000 za měsíc,nevim kde na to vememTeť to DPH.Chleba stál 20kč,teť už stojí 26kč.Za chvíli za něj zaplatíme 50Kč.Je to hrůza opravdu.Mám chuť kolikrát do té jejich sněmovny vlítnout a ......Nechci ani říkat.
To moment, oni si platy snížili, o 20% (s velkou slávou a pak se divili, že dostali tak málo peněz
) a teď si je chtějí zvýšit na tu původní úroveň…
Což je teda podle mě taky hovadina, když už si to odhlasovali
, ale není to tak, že si je nesnížili a teď chtějí ještě navíc zvyšovat… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit