Zvednutí DPH

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3270
26.5.11 14:37
bumbinka píše:
jitkabokule píše:
Nejlepší byl ten systém kdy člověk zaplatil za plnou popelnici na kterou se prostě dala známka.Lidi se alespon snažili i třídit odpad aby popelnice nebyla plná za pár dní.Jenže to se samozřejmě nevypaltí že ano.Proč bychom dělali něco co je vůči občanovi fér.Radši budeme dělat to co se vyplatí městům a obcím.Opět - jednodušší metoda pro ty co mají v rukou nějaký nástroj moci je tou horší variantou pro člověka jak je to zde obvyklé.
A jak by se tohle praktikovalo u paneláků? Jako že by každý byt měl svoji zamykací popelnici? Já to vidím u nás, máme před panelákem tři kontejnery, na druhé straně ulice jsou rodinné domky a lidi z nich chodí házet odpad k nám… To se dá uhlídat na vesnici, kde má každý popelnici na dvoře a ve čtvrtek ráno ji vystaví na ulici, ale ve městě? :nevim:

No! vidíš člověče tak na paneláky jsem zapoměla :oops: ,ale určitě by se nějaký systém vymyslet dal.Štve mě že co by se mohlo a mělo dělat jednoduše tak na to vymyslí miliony předpisů a nad čím by se mělo opravdu přemýšlet,diskutovat s odborníky(důchodová reforma - zdravotnictví třeba a tak)tak to panečku mají raz dva.Co na tom že to kritizuje i NERV.Všechno jedno.Prostě tě postaví před hotovou věc a občane drž hubu a plať. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.5.11 14:46
jitkabokule píše:
Angua píše:
Cappy píše:
Angua píše:
Ty popelnice jsou sice dost trapné, ale dá se to snad platit čtvrtletně, ne? To pak není taková pecka :think:
Když ty to vidíš všechno až moc jednoduše :lol: :-P 8-)
No jo, ono je lepší to vidět černě, dát si placení ročně a pak uplákat, jak na to nemám a jaké jsou to bestie :lol: :lol: :lol:
A 4000 je MÁLO?? vždyt to je pálka jako prase!!Nejlepší byl ten systém kdy člověk zaplatil za plnou popelnici na kterou se prostě dala známka.Lidi se alespon snažili i třídit odpad aby popelnice nebyla plná za pár dní.Jenže to se samozřejmě nevypaltí že ano.Proč bychom dělali něco co je vůči občanovi fér.Radši budeme dělat to co se vyplatí městům a obcím.Opět - jednodušší metoda pro ty co mají v rukou nějaký nástroj moci je tou horší variantou pro člověka jak je to zde obvyklé.

Ať počítám, jak počítám 750,– (jak tu někdo psal, že to bude max.) x 4 - 3000,– ročně, tj. 250,– měsíčně za 4člennou rodinu (=62,5 na hlavu). To není zase tak moc, to člověk utratí za jiné kraviny - a spíš to bude třeba míň. Tyto peníze je možné si odložit a mít je na popelnice připravené, klidně i celý rok.

Řešení „za popelnici“ se mi nezdá reálné, protože lidi udělají všecko pro to, aby ušetřili, tj. i na té vesnici nahážou všecko do potoka, do chrástí, spálí, co jenom trochu hoří, jenom aby tu popelnici nezaplnili. A to já zas radši teda zaplatím o pár korun víc, i když mi budou chybět, ale budu žít v čistějším prostředí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
26.5.11 14:50
Angua píše:
jitkabokule píše:
Angua píše:
Cappy píše:
Angua píše:
Ty popelnice jsou sice dost trapné, ale dá se to snad platit čtvrtletně, ne? To pak není taková pecka :think:
Když ty to vidíš všechno až moc jednoduše :lol: :-P 8-)
No jo, ono je lepší to vidět černě, dát si placení ročně a pak uplákat, jak na to nemám a jaké jsou to bestie :lol: :lol: :lol:
A 4000 je MÁLO?? vždyt to je pálka jako prase!!Nejlepší byl ten systém kdy člověk zaplatil za plnou popelnici na kterou se prostě dala známka.Lidi se alespon snažili i třídit odpad aby popelnice nebyla plná za pár dní.Jenže to se samozřejmě nevypaltí že ano.Proč bychom dělali něco co je vůči občanovi fér.Radši budeme dělat to co se vyplatí městům a obcím.Opět - jednodušší metoda pro ty co mají v rukou nějaký nástroj moci je tou horší variantou pro člověka jak je to zde obvyklé.

Ať počítám, jak počítám 750,– (jak tu někdo psal, že to bude max.) x 4 - 3000,– ročně, tj. 250,– měsíčně za 4člennou rodinu (=62,5 na hlavu). To není zase tak moc, to člověk utratí za jiné kraviny - a spíš to bude třeba míň. Tyto peníze je možné si odložit a mít je na popelnice připravené, klidně i celý rok.

Řešení „za popelnici“ se mi nezdá reálné, protože lidi udělají všecko pro to, aby ušetřili, tj. i na té vesnici nahážou všecko do potoka, do chrástí, spálí, co jenom trochu hoří, jenom aby tu popelnici nezaplnili. A to já zas radši teda zaplatím o pár korun víc, i když mi budou chybět, ale budu žít v čistějším prostředí…

Maximálně to dohromady vyjde na 1000 za osobu. Těch 750 bude pohyblivá částka, kterou bude určovat obec + 250, který jsou fixně daný už teď… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.5.11 15:02

Aha, to jsem blbě přečetla… Tak 333,– měsíčně na rodinu… Je to víc, ale pořád si myslím, že to není tak zásadní částka, kvůli které by lidi hromadně umírali hlady :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
26.5.11 15:05
Angua píše:
Aha, to jsem blbě přečetla… Tak 333,– měsíčně na rodinu… Je to víc, ale pořád si myslím, že to není tak zásadní částka, kvůli které by lidi hromadně umírali hlady :wink:

No hlady umírat nebudou, ale za 333 korun už se dá toho na druhou stranu koupit docela dost… :nevim: :mrgreen: Já teda za 300 něco radši koupím prckovi, než to cpát do odpadků… (nebo teda za těch cca 165, co máme teď „navíc“ oproti tomu, co platíme teď) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.5.11 15:14
kate02 píše:
Angua píše:
Aha, to jsem blbě přečetla… Tak 333,– měsíčně na rodinu… Je to víc, ale pořád si myslím, že to není tak zásadní částka, kvůli které by lidi hromadně umírali hlady :wink:
No hlady umírat nebudou, ale za 333 korun už se dá toho na druhou stranu koupit docela dost… :nevim: :mrgreen: Já teda za 300 něco radši koupím prckovi, než to cpát do odpadků… (nebo teda za těch cca 165, co máme teď „navíc“ oproti tomu, co platíme teď) :mrgreen:

No to já sice taky, ale zas pokud je to potřeba, tak je to holt potřeba, no… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
26.5.11 15:22
Angua píše:
kate02 píše:
Angua píše:
No hlady umírat nebudou, ale za 333 korun už se dá toho na druhou stranu koupit docela dost… :nevim: :mrgreen: Já teda za 300 něco radši koupím prckovi, než to cpát do odpadků… (nebo teda za těch cca 165, co máme teď „navíc“ oproti tomu, co platíme teď) :mrgreen:
No to já sice taky, ale zas pokud je to potřeba, tak je to holt potřeba, no… :nevim:

Ale to je právě otázka proč je potřeba zvyšovat zrovna tohle? Proč víc, než svoz komunálního odpadu nepodporujou třídní odpadu, aby se ho co nejvíc dalo zužitkovat dál? Podle mě tohle je hovadina, lidi to spíš „donutí“ produkovat víc toho komunálního odpadu a to je podle mě cesta do pekel… :roll: :nevim: Třeba tady v Brn se dá třídit jen papír, sklo a PETlahve… (nevím, jestli už i nápojový kartony, to bych kecala), ale víc v podstatě nic… Proč se nezaměří spíš na tohle? Kde by teoreticky mohli mít i nějakou návratnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.5.11 15:29

Já bych si tipla, že proto, že ten odpad nikdo nechce… Soused dělal v TS a prý přes hromady vytříděných plastů už tam není kam plivnout a nemůžou to nikde udat. Tak kde to jsme, že :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
26.5.11 16:59

Holky my jsme bydleli ve městě v bytovce - klasika před bytovkou kontejner na komunál a hned vedle na tříděný.Plast papír sklo.Nemůžu říct že by lidi neházeli pet lahve do tříděného,ale mááálokoho jsem viděla je sešlápnout.Pak byl kontejner plný raz dva a házelo se kam to šlo.Takže to bylo třídění/netřídění a já si říkám jestli TAKHLE to má smysl.Nebo jsem se párkrát potkala se známou právě u těch kontejnerů a koukám že do komunálu háže i ty petky.Když jsem se jí ptala proč to nehodí vedle do plastů tak prý že na to prdí,že oni netřídí.Takže si myslím že platba za konkrétní popelnici by lidi tohoto typu odnaučila přemýšlet tímto způsobem.Jo vzpoměla jsem si že vedle v soukromých bytovkách měli lidi popelnice zamčené ve společném prostoru pouze pro tu bytovku takže i v bytovkách by systém své popelnice mohl fungovat.
Ale co jsem vlastně chtěla napsat :wink: :wink: že z bytovky jsme se odstěhovali na vesnici do baráčku kde se odpad dá třídit úplně parádně tím stylem že cokoli „životného“se dává na kompost,na sklo máme sud na plasty velký popelnicový pytel a papír se pálí.Topíme pouze dřevem takže i popel přijde na kompost.V popelnici které vyvážejí jednou týdně máme sa bídou jednu třetinu.A platíme stejně jako ti co odpad netřídí.Takže to zvýšení částky za odpad mi vážně přijde jen a jen k vzteku. :cert: pro nás je to pouhé vyhazování peněz za někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.5.11 17:11
jitkabokule píše:
Holky my jsme bydleli ve městě v bytovce - klasika před bytovkou kontejner na komunál a hned vedle na tříděný.Plast papír sklo.Nemůžu říct že by lidi neházeli pet lahve do tříděného,ale mááálokoho jsem viděla je sešlápnout.Pak byl kontejner plný raz dva a házelo se kam to šlo.Takže to bylo třídění/netřídění a já si říkám jestli TAKHLE to má smysl.Nebo jsem se párkrát potkala se známou právě u těch kontejnerů a koukám že do komunálu háže i ty petky.Když jsem se jí ptala proč to nehodí vedle do plastů tak prý že na to prdí,že oni netřídí.Takže si myslím že platba za konkrétní popelnici by lidi tohoto typu odnaučila přemýšlet tímto způsobem.Jo vzpoměla jsem si že vedle v soukromých bytovkách měli lidi popelnice zamčené ve společném prostoru pouze pro tu bytovku takže i v bytovkách by systém své popelnice mohl fungovat.
Ale co jsem vlastně chtěla napsat :wink: :wink: že z bytovky jsme se odstěhovali na vesnici do baráčku kde se odpad dá třídit úplně parádně tím stylem že cokoli „životného“se dává na kompost,na sklo máme sud na plasty velký popelnicový pytel a papír se pálí.Topíme pouze dřevem takže i popel přijde na kompost.V popelnici které vyvážejí jednou týdně máme sa bídou jednu třetinu.A platíme stejně jako ti co odpad netřídí.Takže to zvýšení částky za odpad mi vážně přijde jen a jen k vzteku. :cert: pro nás je to pouhé vyhazování peněz za někoho jiného.

Jsme na tom stejně. Čtyřčlenná rodina a máme za týdne sotva půl popelnice a to jsou většinou plíny :poblion: :mrgreen: Ale i tak tu platbu chápu, neboť neznám lepší řešení jednak kvůli panelákům a druhak kvůli sockám, co by ten bordel při platbě za popelnici vyhazovali do potoka a do lesa, jen aby je to nááhodou nestálo o stovku navíc, nebo aby si neprošoupali podrážky do sběrného dvora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
21.7.11 16:20
rébi píše: …A přitom je to tak jednoduchý: na vyšší výdaje (důchody, podpory v nezaměstnanosti, mateřskou, rodičovské příspěvky, platy státních zaměstnanců…) se musí generovat vyšší příjmy (daně)… a vzhledem k tomu, že už není moc kde brát, tak DPH to má asi jistit… :nevim:
Anebo vyšší dluhy, vyšší úroky a dluhy se musí splácet i s úroky, takže bude hůř a když se splácet nebude, tak bude ještě hůř… :wink:Hele, oni už ze zoufalství neví, co dělat… Když zkrátí nějakou dávku, tak všichni hned řvou (viz blbé porodné)… Tak jako co už… :nevim: Pravicová vláda, která bude tvrdě šetřit, nemá v téhle zemi žádnou šanci… A za mě, já bych tady v Česku nešla premiérovat, ani kdyby mě platili milión měsíčně… :-P, protože tohle fakt nemá cenu… :zed:

no, tady vůbec nejde o porodné, jde spíš o to, že berou těm nejvíc potřebným. Chápu, že šetřit se musí, ale mají začít u sebe.Kdyby zrušili Senát, zprůhlednili státní zakázky, vymýtili korupci… to by bylo milionů a vůbec by nemuseli snižovat rodičovskou (jak se chystají), rušit porodné, zvyšovat náklady na život v této zemi. To není jen o chlebě, ale kolik třeba jen teď stojí dětské pleny? A počkejte, až to bude o 7,5 procenta víc na každém balení ( a to nemluvím o zvýšení ceny v důsledku navýšení ceny za dopravu, el.energii atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat