Zvládne kočka stěhování?

25.7.18 22:40

zvládne kočka stěhování?

Ahoj, máme venkovní kočičku, která je přitulná a radši uteče, než by dítěti ublížila. je venkovní, spí venku, dávám ji žrádlo ven. chytá myši, občas i ptáčky… nás teď čeká stěhování do bytu, kde je venkovní zahrada, tak bych si tam ráda vzala kočičku. ale nevím, jak ji naučit, že to bude náš nový domov? Kočce jsou 3 roky. jak na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19388
25.7.18 22:43

@lucie.krajcarova myslím, že si zvykne. Nejdříve bych ji ale nechala doma. Potom pustila ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.18 22:45

@g.sandova a jak dlouho doma myslíš? ona není zvyklá na kočičí záchod.. chodí venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
25.7.18 22:50

Kočka se nestěhuje, nechává se v původním bydlišti. Ale zkusit to můžeš, třeba si zvykne a neuteče. A na ten záchod se naučí. Kdybych se stěhovala, tak taky s kočkama, který jsou venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
25.7.18 22:55

@kačka39 to se říkalo dřív. Myslím, že kočka si zvykne. @lucie.krajcarova takji na záchod naučte. Udělala bych vše, abych ji přestěhovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
25.7.18 23:03

Nase kocka se stehovala uz dvakrat a zvykla si. Je taky venkovni, ale zachod teda umi pouzivat taky :think: Nechali jsme vzdycky dva dny doma, i kdyz to teda bylo na palici, jak furt mnoukala a chtela ven. Ale pak hned letela a neztratila se. Neverim, ze kocka neni fixovana na pana. Ta nase na nas teda urcite. Ale ty znas svoji kocku a musis vedet sama, jestli to zvladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
25.7.18 23:04

@lucie.krajcarova minimálně týden bych ji nechala doma. Připravte jí hračky, dobré jídlo, at se jí doma líbí. Některým kočkám kočkolit voní a mohla by si relativně rychle zvyknout.

• Citovat
  • Upravit
1211
25.7.18 23:05

Stěhovala jsem i starší kočky. Všechny to zvládly. Mně se osvědčilo je zavřít někam, odkud viděly na zahradu (králíkárna, sklep se zamřížovaným oknem), brali jsme si je do domu. A pak jsem je brala na procházku po zahradě s kouskem něčeho dobrého, co měly rády - házela jsem jim to, aby se proběhly a poznaly každé zákoutí zahrady a zas je přivolávala k sobě. Kočky nejsou hloupé, rychle to pochopí. Při jednom stěhování mi zmizel kocour asi 2 dny poté, co jsem se rozhodla, že je už natrvalo vypustím. A byl pryč asi 4 měsíce. A pak se normálně vrátil k nám - do toho nového domu a už nikam jinam nechodil. Proč a kam šel - nevím, v každém případě si dobře pamatoval, kde bydlíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.18 23:06

@Pajka89 díky. ona je na mě hodně fixovaná, vítá mě, když přijíždím, mnouká na pozdrav. tak to určitě zkusíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
25.7.18 23:06

Budete ji must hlídat, já teď mám volno a hlídám tady jedno mimino - koťátko. Když jsem na dvorku, kotě se mnou, když jdu pryč, tak zavřít domů. A na záchod se naučila hned jak jsme si ji přivezli, byla ze dvorka, tak ho tady viděla poprvý a hned věděla, co tam má dělat. Ale bylo to kotě, starší to třeba bude trvat dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
25.7.18 23:21

Nase kocka taky zvladla stehovani v pohode, dokonce uz trikrat. Sice byvala jen kockou domaci (panelakovou), ale jakmile jsme se prestehovali na vesnici do baracku, v pohode si zvykla na novou roli kocky venkovni. V noci spi doma, ale pres den lita venku a ani ji nenapadne hledat predchozi bydliste. Urcite to zkus, nenechavej ji tam jen kvuli nejakym poveram.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.7.18 23:28
@kačka39 píše:
Kočka se nestěhuje, nechává se v původním bydlišti. Ale zkusit to můžeš, třeba si zvykne a neuteče. A na ten záchod se naučí. Kdybych se stěhovala, tak taky s kočkama, který jsou venku

To je nesmysl. Neznám kočku, která by nezvládla přestěhování.
@lucie.krajcarova vezměte jí sebou pelíšek, kde je zvyklá spávat a co nejvíce známých věcí. máš už vyřešené, kde bude kočka na nové zahradě spát?

• Citovat
  • Upravit
TRG
5483
25.7.18 23:33

Zvládne to, mám ozkoušeno. Jestli se nepočítá kočka z útulku, tak totiž už fakt nevím. Mám dvě. Žily dlouho venku. V útulku je během chvilky naučili na kočičí záchod. (Trochu si nastuduje, jak na to a co může být problém, ale věda to fakt není.) Nechala bych ji až 2 měsíce zavřenou doma, případně tam, kde bude bydlet / mít pelíšek. Po 4-6 týdnech bych ji brala s sebou ven, postupně, ať si zvykne a očichá to. Po těch 2 měsících bych ji už nechala. Akorát teď je otázka, jak vyřešit přesun bydlení doma / venku. Naše kočky mají svůj pelech u kamen, přímo domů mi nesmí. Ale nebyly samy a byl odtud hezký přístup ven, takže u nás v tomhle ohledu pohoda.

Příspěvek upraven 25.07.18 v 23:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
25.7.18 23:33

Nevím, jak daleko se stěhuješ, ale já jsem tenhle problém řešila před pár lety taky. Moje kočka byla zvyklá 10 let v jednom baráku(taky spíš venku, vevnitř spala jen v zimě) a po přestěhování mi tam několikrát utekla :D Já se stěhovala jen o pár ulic dál, jinak pořád stejná vesnice, takže jsem tam pro ni vždycky jenom zašla a zanedlouho si na nový domov zvykla. Se stěhováním někam dál to bude možná už těžší no.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
25.7.18 23:35

@Janli Tak u nás na ulici dvoje sousedi, co se stěhovali, tak kočky nechali u baráku. Ale ti jedni je snad ani nekrmili, jejich kočky chodili k nám a po sousedech se nažrat. Druhý zase novým majitelům neřekli, že maj kočku a nová sousedka se mě ptala, co je to za kočku, že chodí pořád k nim. Tak jsem ji musela říct, že to je vlastně jejich kočka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný