Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla bych se zeptat.. alergolog mi zjistil alergii na mléko, sóju.. každopádně já tam šla s tím, že mi je zle po pečivu. On mi řekl, ať vysadím jen to mléko, sóju že se pak srovná tím i to pečivo. Každopádně nikdy mi mléko problém nedělalo, a teď po 3 týdnech, co jsem vyřadila mléko, sóju z jídelníčku jsem si zkusila vzít jogurt, co to udělá- a nic, je mi krásně. Kdežto po pečivu mám opět koliky, a zvracím. Chci se zeptat, zda s tím samým nemáte někdo zkušenosti? Je mi to strašně divné.. Léčila jsem se všude možně, byla i na gastroenterologii, a teď mi to s tím mlékem přišlo jako řešení. Ale bohužel se nic neděje, vše je stále stejné… Děkuji za typy…
Anebude lepší spíš teda vysadit to pečivo? Testy mohou být nepřesné, navíc tělo si většinou dělá co chce ![]()
@AnastazieB píše:
Anebude lepší spíš teda vysadit to pečivo? Testy mohou být nepřesné, navíc tělo si většinou dělá co chce
Já pečivo normálně nejím, teda od tý doby co mi je po něm zle… chtěla jsem, aby mi lékář určil, co mi je.. protože to, že člověk neví, co se s ním děje, to je takový dost stresující
No a on na mě s alergií na mléko, proto se mi to zdá divný…a to mléko jsem měla extrémně vysoký, jenomže přeci je logické, že když má člověk potravinovou alergii na něco, tak že mu to „něco“ nedělá dobře.. a mě opravdu kravské mléko, kozí mléko, ani sója nic nedělá.. proto tomu nerozumím.. pečivo nejím, jen občas to zkusím, jestli není něco náhodou jinak anezměnilo se to..
@vokishka píše:
Nemůže to být lepek?
No dle alergologa prý alergie na lepek není… právě že já si to taky myslela, že to bude a on že ne, že akorát mám vysoký to mléko..
@kristinn219 Nemusí to být alergie, ale celiakie, to by musel udělat i jiný test. Je otázka, jestli ho dělal.
@vokishka
Tu mi dělal gastroenterolog přímo sondou, a taky nic.. pak alergolog na lepek a taky nic.. je to zapeklité ![]()
@kristinn219 A nemáš alergii na nějaký konzervat, který do toho pečiva dávají? Nebo na to droždí? Třeba buchty ti taky vadí? Nemáš možnost si někde vyzkoušet domácí pečivo jen s žitným kváskem bez droždí? Syn má silnou alergii na mléko a teda pozná to hned, jak něco mléčného pozře. Třeba jogurt ho protáhne do půl hoďky, takže to je trochu divné ![]()
Mám taky alergii na mléko, ale nedělá mi dobře jen když piji fakt často přímo mléko. Jogurty, sýry atd jim úplně běžně a nic mi to nedělá. Vyšetření doktora mi přijde značně pochybné, když přímo vis, po čem je ti blbě. Výsad obiloviny, vem bezlepkové a uvidíš, jestli se ti uleví. Pak můžeš zkusit ty různé druhy kvásku atd. a změnila bych doktora
No vidíte, to je docela chytrý.. droždí… to zkusím.. je to třeba i možný.. ale když si vezmu bezlepkový chléb, tak mi nic není.. to je fakt strašně zvláštní..
No a s tím jogurtem to fakt nechápu.. můžu sníst všechno možný s mlékem, a nic mi není… to je divné
Jinak syn měl taky lehkou alergii na mléko (ale testy se nedělaly, pokud si pamatuju), vadilo mu mléko, smetana, máslo. Jogurt mu nevadil… Ale to je u dětí časté.
No jasně, to je zvláštní.. běžné bývají hodnoty 0-1 na tu laktozu, a já měla 68, u sojy to sami s mymi hodnotami 35, tak ja nevim.. divne je, ze mi to opravdu nic nedela.. jestli nepomichaly nejak testy.. doktor se uplne zhrozil, ze to je extremne vysoky?? Nechapu no
tak dekuji zeny za rady ![]()