Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tipla bych to na ekzém - alergickou reakci na ovoce. Vysad ho a uvidíš, jestli to do týdně zmizi. Pokud je to shche, tak promastuj.
Červené tečky? Nemá to jen štípnuté od nějakého hmyzu? OT - oprav tu hrubku v nadpisu ![]()
Od hmyzu ne, jsou to takové puntíky červené a ohraničené v jedno velké kolečko na více místech.
@Ivetka25 píše:
Od hmyzu ne, jsou to takové puntíky červené a ohraničené v jedno velké kolečko na více místech.
Aha, tak to asi může být reakce na to ovoce, zkus jí ho nedávat pár dnů a uvidíš. Já bych mazala Sudocremem ![]()
@Ivetka25 ted zrovna mame to same,,asi,, jako vy na nozicce a zadech. Ohraniceny cerveny kruh a v tom male pidi pupinky nebo spise tecky? Pokud ano tak to pry je plisen. Ale kdo vi treba to muze mit i po ovoci
urcite to promazejte ![]()
@nikypiky92 a byla jste s tím u Dr.? Nebo čím mazat? Mamka taky říkala, že to může být plíseň, ale nevím kde by to chudák chytla ![]()
@Ivetka25 ano byla jsem s tim u Dr. Nevim jestli jste byli ve styku se zviratky ale mi to mame od kocky (asi sousedovic). Mazeme Canestenem ale zatim to nijak nemizi.
a promazavam Biodermou cele telo.
Oživuji diskusi. Syn má vyrážku - červené tečky. Na nohách a dole na zádech (asi na 3 místech) uspořádaných do kruhu. Jen v pátek večer měl zvýšenou teplotu a nechutenství.
Dobrý večer maminky, jdu pro radu, dcera má asi 4 dny nějakou vyrážku, nejdříve jsem myslela, jestli to není kopřivka, začala jíst ovoce ze zahrádky, nejdříve byl flíček na zádech akorát nad plenou, potom další dva na krku a teď už i na loktech, vyrážka má kruhové označení a jsou to jenom jakoby červené tečky. Nevíte někdo co by to mohlo být, případně zda s tím rovnou k doktoru? Máme 7. měsíců. Děkuji.
Příspěvek upraven 03.07.14 v 20:51