Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jen je v tom nech vymáchat, už si z hygieny dělat srandu nebudou
dokud po bytě neběháš každých 5 minut s desinfekcí a nevytíráš savem 2X deně tak je to ok
hlavně se brzy uzdravte. ![]()
@anna.r píše:
Jinak testy jsou hotové, malá má salmonelu, pít musí hodně, je pořád žíznivá a blinká chudinka moje malá
@anna.r - Ty jo, tak to preju, ať se z toho brzy dostane, chudák malá. A má teploty? A co jste dostali od dr.? Promin, ze se vyptavam, jen mi tehdy u nás přišlo, že jsem z naší dr. musela vše pacit.
Nám pomohl ten ORS asi nejrychleji. V sobě tu bakterii měla ještě asi 2 měsíce. Ale to už bylo bez průjmu.
jinak my měli mimco před vánoci a proběhly i nějaké návštěvy. Dost jsem si to pak vycitala, neb ji mohl nakazit i někdo z návštěv. No, příště /bude-li jaké/ už čerstvý mimi nedam z ruky. ![]()
Řešit prdíky kapkama jen proto, že je na ně reklama v televizi? Není lepší se naučit uvolňovací polohy a masírování bříška? S trochou pohybu se naučí uvolňovat samo. Mimochodem espumisan neléčí příčinu (což je stejně většinou jen spolykaný vzduch), ale jen následek - nabaluje vzduch do sebe. Obsahuje simeticon, což je v směs siliconu a silikagelu (to je to co bývá v různých věcech přibaleno sáčku s nápisem NEJÍST), který se používá v průmyslu jako protipěnivé činidlo. A kopec pomocných látek (třeba konzervant E218, který je neškodný, ale určitě bych vyvolal hysterii, kdybych se trochu snažil). Je to prostě zbytečné. Prdíky má každé mimino a připadá mi lepší ho naučit s tím pracovat, než ho napájet silikonem.
@Silia!dostala jsem enterol a přesnídávku jménem mrkvička, něco na způsob ORS, ale může to baštit už teď, zatím co ORS je až od ukončeného čtvrtého měsíce. Taky jsem se na něm dr. ptala a ta říkala, že se dává jen, když je dítě odvodněné a má těžké průjmy, je totiž slaný a tak zadržuje vodu v těle, jinak spíš ubližuje, sice to prý pomáhá, ale odrazí se to na orgánech. Ani mi nemluv taky se bojim od koho to chytila. Meju ruce jak se dá a návštěvy musí taky.
nadšení nejsou ![]()
@pletiplot neřešim prdíky, ale salmonelu! Masáže umím, ale nepomáhají! Když už spíš i ve stoje zkusíš všechno a espumisan je parádní, nemohu si ho vynachválit a i mudr. říkala, že pomáhá. To, že je na něj reklama ani nevim, nemám na televizi čas a dívám se na dva pořady týdně! Díky espumisanu jsem se krásně vyspala, než přišla salmonela, takže osobní zkušenost vede nad odbornýma kecama!!! ![]()
@anna.r píše:
@pletiplot neřešim prdíky, ale salmonelu! Masáže umím, ale nepomáhají! Když už spíš i ve stoje zkusíš všechno a espumisan je parádní, nemohu si ho vynachválit a i mudr. říkala, že pomáhá. To, že je na něj reklama ani nevim, nemám na televizi čas a dívám se na dva pořady týdně! Díky espumisanu jsem se krásně vyspala, než přišla salmonela, takže osobní zkušenost vede nad odbornýma kecama!!!
OK, jestli je to tak, tak nemám námitek.
@anna.r - díky za info. No, my taky pak doma nutili všechny návštěvy používat dezinfekci na ruce. Já ji vlastně používám průběžně hlavně po přípravě jídla dodnes. Tenkrát jsem taky s manželem pátrala, kde se vzala Salm. zrovna u nás a zjistili jsme, že může být i na syrové zelenině a nejen na mase a vejcích. Takže opravdu stačí sáhnout treba do lednice pro vejce, pak sáhnout na dudlik, a je hotovo. ![]()
Ať to tedy co nejlíp zvladnete a je brzo líp. ![]()
@Silia To jsem vůbec netušila
je to svinstvo, to aby se člověk bál si něco vzít
u nás teda taky desinfekce je na dením pořádku! Já se hlavně bojim aby to od ní nechytl pes. Asi cítí, že je nemocná a pořád ji chce olizovat. Hlídám ho jak můžu, zatim se mu povedlo jen trochu olíznout ručičku. Snažim se ho od ní držet dál, ale je to těžký
. Nevíš jak je to na tom s přenosem? Asi je to rychlí, co? Když to chytnu já nebo partner prd se stane, u dospělích se nadadí dieta a živočišné uhlí, ale kdyby to chytil on to zase bude haló. Ach jo…snad to není tak infekční
Jak dlouho u vás trvalo, než jste se toho zbavili? Já to nikdenemohu najít ![]()
@pletiplot Jinak je hezké, že jsi chtěla poradit, ale stačí, že teď nespim kvůli salmonele, vysadit espumisan by byla moje smrt! ![]()
Už když jsem byla zoufalá a nevěděla co jí je, tak jsem ho na chvilku vysadila…nespala jsem skoro 39 hodin. Naštěstí přijela mamča a vystřídala mě a pak partner. Teď, když víme co jí je tak jsem ho nasadila zpět, mudr říkala, že můžeme, tak se alespon kapku vyspim ![]()
@anna.r
zkus se poptat doktora, nechci kecat, ale mám za to, že se to šíří stejně jako ta naše Campylobacterie, tedy stolicí.. Takže pokud pes nebude malé lízat zadek od hovínek
tak by to chytit neměl.. stejně tak vy.. Přenos slinama nebo tak by hrozit neměl..
Prenasi se to kontaktem se stolicí. Použité plenky mi doporučila dr. dávat do pytlíku a hned vyhodit do popelnice. A po každém koupání prolit vanicku vařící vodou, nebo Savem. Ručník každý den čistý. A sobě jsem myla ruce dezinfekci snad 100× denně. Tak spis aby se pejsek nedostal k použité plince třeba. Jinak se asi nemá jak nakazit.
Necelé 3. měsíce mela malá tu bakterii v sobě, než byly stery v pořádku. Průjem mela asi měsíc. Z toho tu nejhorsi formu průjmu /10-12× denně/ asi 10 dni. Pote už „jen“ 5-6× denně. A infekční to je dost. Ze začátku určitě, a pak snad to riziko nákazy klesá s odchodem průjmu. Ale to si už přesné nepamatuju. To ti řekne doktorka lip. ![]()
A jak jste na tom teď?
Děkuju zarady dámy, snad příště využiju, teď se o malou starají v nemocnici, má nějaký nález na střevech ach jo
![]()
@anna.r
Ajej:( Víc nevíš?
Ale neboj, je v nemocnici, takže má potřebnou péči.. Určitě to bude dobré ![]()
Ten nález na střevech je salmonela a pak má zbytnění svalstva na vratníku, v pondělí ji možná budou operovat ![]()
@anna.r píše:
Ten nález na střevech je salmonela a pak má zbytnění svalstva na vratníku, v pondělí ji možná budou operovat
to mě mrzí:( Salmonely se neboj, ta se vyloučí a zas bude v pořádku. V nemocnici je pod stálým dohledem, takže to bude OK. Jinak to druhé tedy netuším, co je:( Ale snad bude maličká brzy v pořádku. Držím palečky!