Zvláštní stolice u kojence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32
10.2.15 00:54

Jen je v tom nech vymáchat, už si z hygieny dělat srandu nebudou :-D dokud po bytě neběháš každých 5 minut s desinfekcí a nevytíráš savem 2X deně tak je to ok ;-) hlavně se brzy uzdravte. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
10.2.15 00:54
@anna.r píše:
Jinak testy jsou hotové, malá má salmonelu, pít musí hodně, je pořád žíznivá a blinká chudinka moje malá :,(

@anna.r - Ty jo, tak to preju, ať se z toho brzy dostane, chudák malá. A má teploty? A co jste dostali od dr.? Promin, ze se vyptavam, jen mi tehdy u nás přišlo, že jsem z naší dr. musela vše pacit.
Nám pomohl ten ORS asi nejrychleji. V sobě tu bakterii měla ještě asi 2 měsíce. Ale to už bylo bez průjmu.
jinak my měli mimco před vánoci a proběhly i nějaké návštěvy. Dost jsem si to pak vycitala, neb ji mohl nakazit i někdo z návštěv. No, příště /bude-li jaké/ už čerstvý mimi nedam z ruky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
10.2.15 01:34

Řešit prdíky kapkama jen proto, že je na ně reklama v televizi? Není lepší se naučit uvolňovací polohy a masírování bříška? S trochou pohybu se naučí uvolňovat samo. Mimochodem espumisan neléčí příčinu (což je stejně většinou jen spolykaný vzduch), ale jen následek - nabaluje vzduch do sebe. Obsahuje simeticon, což je v směs siliconu a silikagelu (to je to co bývá v různých věcech přibaleno sáčku s nápisem NEJÍST), který se používá v průmyslu jako protipěnivé činidlo. A kopec pomocných látek (třeba konzervant E218, který je neškodný, ale určitě bych vyvolal hysterii, kdybych se trochu snažil). Je to prostě zbytečné. Prdíky má každé mimino a připadá mi lepší ho naučit s tím pracovat, než ho napájet silikonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
10.2.15 18:36

@Silia!dostala jsem enterol a přesnídávku jménem mrkvička, něco na způsob ORS, ale může to baštit už teď, zatím co ORS je až od ukončeného čtvrtého měsíce. Taky jsem se na něm dr. ptala a ta říkala, že se dává jen, když je dítě odvodněné a má těžké průjmy, je totiž slaný a tak zadržuje vodu v těle, jinak spíš ubližuje, sice to prý pomáhá, ale odrazí se to na orgánech. Ani mi nemluv taky se bojim od koho to chytila. Meju ruce jak se dá a návštěvy musí taky. :-O nadšení nejsou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
10.2.15 18:39

@pletiplot neřešim prdíky, ale salmonelu! Masáže umím, ale nepomáhají! Když už spíš i ve stoje zkusíš všechno a espumisan je parádní, nemohu si ho vynachválit a i mudr. říkala, že pomáhá. To, že je na něj reklama ani nevim, nemám na televizi čas a dívám se na dva pořady týdně! Díky espumisanu jsem se krásně vyspala, než přišla salmonela, takže osobní zkušenost vede nad odbornýma kecama!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
10.2.15 23:45
@anna.r píše:
@pletiplot neřešim prdíky, ale salmonelu! Masáže umím, ale nepomáhají! Když už spíš i ve stoje zkusíš všechno a espumisan je parádní, nemohu si ho vynachválit a i mudr. říkala, že pomáhá. To, že je na něj reklama ani nevim, nemám na televizi čas a dívám se na dva pořady týdně! Díky espumisanu jsem se krásně vyspala, než přišla salmonela, takže osobní zkušenost vede nad odbornýma kecama!!! :cert:

OK, jestli je to tak, tak nemám námitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
11.2.15 00:00

@anna.r - díky za info. No, my taky pak doma nutili všechny návštěvy používat dezinfekci na ruce. Já ji vlastně používám průběžně hlavně po přípravě jídla dodnes. Tenkrát jsem taky s manželem pátrala, kde se vzala Salm. zrovna u nás a zjistili jsme, že může být i na syrové zelenině a nejen na mase a vejcích. Takže opravdu stačí sáhnout treba do lednice pro vejce, pak sáhnout na dudlik, a je hotovo. :nevim:
Ať to tedy co nejlíp zvladnete a je brzo líp. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
11.2.15 09:20

@Silia To jsem vůbec netušila :| je to svinstvo, to aby se člověk bál si něco vzít :-( u nás teda taky desinfekce je na dením pořádku! Já se hlavně bojim aby to od ní nechytl pes. Asi cítí, že je nemocná a pořád ji chce olizovat. Hlídám ho jak můžu, zatim se mu povedlo jen trochu olíznout ručičku. Snažim se ho od ní držet dál, ale je to těžký :-(. Nevíš jak je to na tom s přenosem? Asi je to rychlí, co? Když to chytnu já nebo partner prd se stane, u dospělích se nadadí dieta a živočišné uhlí, ale kdyby to chytil on to zase bude haló. Ach jo…snad to není tak infekční :zed: Jak dlouho u vás trvalo, než jste se toho zbavili? Já to nikdenemohu najít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
11.2.15 09:26

@pletiplot Jinak je hezké, že jsi chtěla poradit, ale stačí, že teď nespim kvůli salmonele, vysadit espumisan by byla moje smrt! :roll:
Už když jsem byla zoufalá a nevěděla co jí je, tak jsem ho na chvilku vysadila…nespala jsem skoro 39 hodin. Naštěstí přijela mamča a vystřídala mě a pak partner. Teď, když víme co jí je tak jsem ho nasadila zpět, mudr říkala, že můžeme, tak se alespon kapku vyspim :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
11.2.15 10:25

@anna.r
zkus se poptat doktora, nechci kecat, ale mám za to, že se to šíří stejně jako ta naše Campylobacterie, tedy stolicí.. Takže pokud pes nebude malé lízat zadek od hovínek :mrgreen: tak by to chytit neměl.. stejně tak vy.. Přenos slinama nebo tak by hrozit neměl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
12.2.15 00:44
P] @anna.r píše:
@Silia To jsem vůbec netušila :| je to svinstvo, to aby se člověk bál si něco vzít :-( u nás teda taky desinfekce je na dením pořádku! Já se hlavně bojim aby to od ní nechytl pes. Asi cítí, že je nemocná a pořád ji chce olizovat. Hlídám ho jak můžu, zatim se mu povedlo jen trochu olíznout ručičku. Snažim se ho od ní držet dál, ale je to těžký :-(. Nevíš jak je to na tom s přenosem? Asi je to rychlí, co? Když to chytnu já nebo partner prd se stane, u dospělích se nadadí dieta a živočišné uhlí, ale kdyby to chytil on to zase bude haló. Ach jo…snad to není tak infekční :zed: Jak dlouho u vás trvalo, než jste se toho zbavili? Já to nikdenemohu najít :nevim:

Prenasi se to kontaktem se stolicí. Použité plenky mi doporučila dr. dávat do pytlíku a hned vyhodit do popelnice. A po každém koupání prolit vanicku vařící vodou, nebo Savem. Ručník každý den čistý. A sobě jsem myla ruce dezinfekci snad 100× denně. Tak spis aby se pejsek nedostal k použité plince třeba. Jinak se asi nemá jak nakazit.
Necelé 3. měsíce mela malá tu bakterii v sobě, než byly stery v pořádku. Průjem mela asi měsíc. Z toho tu nejhorsi formu průjmu /10-12× denně/ asi 10 dni. Pote už „jen“ 5-6× denně. A infekční to je dost. Ze začátku určitě, a pak snad to riziko nákazy klesá s odchodem průjmu. Ale to si už přesné nepamatuju. To ti řekne doktorka lip. :)
A jak jste na tom teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
13.2.15 13:52

Děkuju zarady dámy, snad příště využiju, teď se o malou starají v nemocnici, má nějaký nález na střevech ach jo :-( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.2.15 13:56

@anna.r
Ajej:( Víc nevíš?
Ale neboj, je v nemocnici, takže má potřebnou péči.. Určitě to bude dobré :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
13.2.15 19:38

Ten nález na střevech je salmonela a pak má zbytnění svalstva na vratníku, v pondělí ji možná budou operovat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.2.15 20:03
@anna.r píše:
Ten nález na střevech je salmonela a pak má zbytnění svalstva na vratníku, v pondělí ji možná budou operovat :-(

to mě mrzí:( Salmonely se neboj, ta se vyloučí a zas bude v pořádku. V nemocnici je pod stálým dohledem, takže to bude OK. Jinak to druhé tedy netuším, co je:( Ale snad bude maličká brzy v pořádku. Držím palečky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí