Zvoní tu na mě vymahači, kteří jdou k sousedům

Anonymní
12.2.25 13:55

Zvoní tu na mě vymahači, kteří jdou k sousedům.

Zdravím a prosím o zachování anonymu.

Bydlíme v řadovém domě, jsme na konci a vedle nás soused co má nějaké problémy s dluhy. Začali k němu chodit tak 2× do měsíce (asi) vymahači. Nechce jim otevřít, nebo není doma, nevím. Bývám doma dopoledne sama s prckem, manžel je v práci. Dnes se mi stalo už po druhé že zazvonili na nás, otevřela jsem a oni se mě vyptávali jestli nevím kde je soused, s kým bydlí v kolik mu končí pracovní doba a takové otázky. Dokonce mi chtěl ukázat nějaké papíry ale ten druhý pán ho jakoby okřikl. Co tohle jako znamená? Co je to za praktiky? Sousedovi jsem řekla hned jak u nás zazvonili poprvé že ho tu někdo scháněl, jen pokrčil rameny.

Co mám udělat pro příště? Říct jim ať neobtěžují mě?

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
120
12.2.25 13:59

Řekla bych jim, že si nepřejí, aby na mě zvonili a pokud se to bude opakovat, že zavolám policii.

• načítám...
459
12.2.25 14:18

Jasne, at te neotravuji, nemáš s tím nic společného.

• načítám...
Anonymní
12.2.25 14:19
@ProsteM píše: Více

To přesně příště udělám.

• Upravit
Anonymní
12.2.25 14:20
@Kristyna19866 píše: Více

Jsou to takové nějaké jejich praktiky, dost drzé praktiky.

• Upravit
8168
12.2.25 14:31

Teď bude období anonymních témat o inkasních inspektorech? :D

• načítám...
459
12.2.25 14:33

@rmot inkasní inspektor :zed:

• načítám...
17441
12.2.25 14:35
@ProsteM píše: Více

přesně… co ty jako s tím? Myslím, že na tohle ani nemají právo.

• načítám...
Anonymní
12.2.25 14:37
@Anonymní píše: Více

Já osobně bych tedy neotvírala (pak bych to řešila s policií případně), ještě když chlap není doma a jsi doma sama s dítětem. Nikdy nevíš kdo to je.. Já třeba neotvírám, nedávno tu večer ťukal nějaký chlap a byla jsem sama doma, pak jsem zjistila, že to bylo z družstva, opatrnost je na místě. Když by to bylo akutní, tak číslo na mě z vrátnice mají a když něco hoří, tak volají nebo chodí osobně oni a bouchají a volají přes telefon (např. když praskla někde stoupačka a oni potřebovali zjistit jestli to není od nás. Na kamarádky známou taky někdo kdysi dávno ťukal a byl večer, otevřela a byl to nějaký divný chlap, tak začala hrát že přítel je ve vaně zabouchla a už mu neotevřela a to jí zachránilo život. Následně se pak dozvěděla, že si vyčíhnul jinou a zabil jí..

• Upravit
31292
12.2.25 15:02

Slusne bych jim rekla, ze se o sousedy nestaráš a jestli budou otravivat opakovaně, budes volat policii :nevim:

• načítám...
Anonymní
12.2.25 15:24
@rmot píše: Více

Proč mi tyhle existence zvoní u mých dvěří, nevíš?

• Upravit
22173
12.2.25 15:29

Já pořád nechápu tvůj problém. Zvoní na mě někdo, kdo mě obtěžuje, tak bud neotevřu nebo řeknu pardon, ale mě to nezajímá a nemám čas, nashle.
Nechápu co na tom chceš řešit v diskuzi?

• načítám...
459
12.2.25 15:40

Protože jejich prace je hledat cely den dlužníka a oblejzat jeho obydlí apod.

• načítám...
Anonymní
12.2.25 15:42
@mado píše: Více

Tak asi jsem se tu chtěla poradit, případně má třeba někdo taky takovou zkušenost tak se o ni podělit. Zvoní na mě už podruhý někdo, kdo se vyptává na sousedy, zdá se ti to jako normální věc? Chci si tady o tom pokecat, tak sem nelez do týhle diskuze když k tomu nic nemáš a fertig. Nevim co na tom nechápeš ty.

• Upravit
70
12.2.25 15:51

A o čem bys chtěla pokecat? S čím chceš jako poradit? Tebe se ta situace týká? Ne? Tak to neřeš, buď jim ty informace dej nebo řekni ne nevím, nashledanou :roll: Zkušenost ostatních chceš vědět nač, když to tvoje situace není a tvému sousedovi to je evidentně (podle toho, co píšeš) šumafuk? :nevim:
Má se snad starat soused, když se po něm shání a ne ty, takže to vypusť z hlavy a řeš si svoje problémy :nevim:

Příspěvek upraven 12.02.25 v 15:54

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný