Zvracení dítěte a dehydratace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
353
25.7.21 12:07

Zvracení dítěte a dehydratace

Dobrý den. Řádí nám tu asi nějaká viroza. Já se nehnu skoro ze záchodu, ale naše malá 2,5 naštěstí,, jenom,, zvrací. Dáváme ji po 10 minutach 2 lžičky Kulíška a to jediný v sobě tedy udrží. Ale pořád brečí, že chce napít, vyzvraci ale i hořkej čaj nebo vodu. Je takhle nemocná poprvé tak nevím jestli ten kulisek opravdu stačí aby nebyla dehydratovaná a za jak dlouho můžeme zas skusit dát napít něčeho jiného? Nebo nějaký nápad co ještě koupit na zvracení? Známý nám teď pojede do lékárny. Pohotovost si necháváme jako poslední možnost pokud by zvracela i toho kuliška nebo se jinak zhoršila. Je nám taky dost zle tak by jsme ji asi museli poslat se sousedem nebo nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65027
25.7.21 12:09

Na zvraceni se doporucuje studena coca cola po lzickach, bez bublinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
25.7.21 12:14

@Tejami udělejte sladký černý čaj. Ten jsme měli dávat synovi, radila dr. Na pohotovosti. Buď slazeny glukopurem nebo já dávala aspoň cukrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22378
25.7.21 12:14

Pri zvraceni mi doktorka doporucila sladky cerny caj po lzickach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
25.7.21 12:16

@Sallema Ten mi právě taky zatím vyzvracela, udrží jen toho kuliška. Tak doufám, že to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.7.21 12:20

Pokud už má pocit žízně, měli byste s ní jet na pohotovost, potřebuje zavodnit. Už v tuhle chvíli je dehydrovaná. Nečekala bych až se zhorší. U malých dětí to je nebezpečný…

• Citovat
  • Upravit
353
25.7.21 12:24

@Janli Teď usla tak ji necháme chvíli spát a pak dáme napít. Pokud to zas vyzvraci hned jedem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35605
25.7.21 12:25

Jela bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
25.7.21 12:31

@Tejami pokud ani nečůrá, tak bych jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
25.7.21 12:32

@vokishka Tak malému dítěti určitě ne :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65027
25.7.21 12:36
@S.maya píše:
@vokishka Tak malému dítěti určitě ne :mrgreen: :lol:

Proc? Je to par lzicek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.7.21 12:40
@vokishka píše:
Proc? Je to par lzicek

Tady už není problém to zvracení, ale to, že je dítě dehydrovaný. Ta cola by možná pomohla v začátku, teď už jen pohotovost.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
25.7.21 12:44

Především jí nesmíš dát napít dle její chuti. Oni samozřejmě chtějí vypít naráz hrnek, což nesmíš dovolit. Kávová lžička, pauza, když ji udrží, za pět minut zase. Postupně navyšovat objem, velmi opatrně. Jsou děti, kterým skvěle sedne vychlazený pomerančový džus. Přidaný cukr zatěžuje trávení, čaj bych nesladila. Některým dětem sedne vychlazený heřmánkový čaj, zde opatrně, on je svou povahou trochu „suchý“, nicméně někdy to k očistě žaludku a udržení obsahu pomůže. Pokud toleruje Kulíšek, je to dobrá zpráva.

• Citovat
  • Upravit
353
25.7.21 13:04

@JanaDaR Ten Kulisek právě v pohodě udrží tak zkusíme navyšovat dávky a uvidíme. Kdybych byla fit tak už jsem na pohotovosti dávno, ale nechce se mi ji posílat s někým cizím. Zkoušela jsem i test s kužičkou na bříšku a zatahne se hned tak doufám, že to s tou dehydratací není tak strašný, ale samozřejmě mám strach. Přítel už je lepší tak by snad cestu zvládl tak asi pojedou. Kdyby pořád nebrecela ze chce napít tak bych řekla, že to zvládá. Už 3 hodiny nezvracela, teplotu ani průjem nemá… Ještě je pohotovost 20 km a ona v autě vždycky zvrací tak vyhodí asi i toho kuliška ach jo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
25.7.21 13:24

@S.maya Teď čurala a už dáváme 5 lžiček po 10 minutách a zatím dobrý tak nevím asi ještě chvíli počkáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí