Zvykání v soukromé školce

4376
6.8.18 11:52

Zvykani v soukrome skolce

Ahoj vsem, chtela bych poprosit o vas nazor nebo zkusenost, i kdyz vim, ze kazde dite je jine. Synovi budou pristi rok v dubnu tri roky. Ja se do prace vracim na plny uvazek od brezna. Do statni skolky mi ho prijmou az od zari pristi rok (mam predbezne domluveno). Z toho duvodu jsem nasla soukromou skolku, kam by syn chodil od ledna do cervna - leto nejak poresime. Leden jako zacatek jsem zvolila proto, abych mela dvoumesicni prostor na jeho zvykani ve skolce, nez pujdu v breznu do prace. Syn je zvykly byt jen se mnou nebo s manzelem, hlidani nemame, chodim s nim pouze do bezneho kolektivu deti na hriste atp. Materska centra proste nedavam :-) Ale manzel mne ted nahlodal, jestli dva mesice zvykacky neni zbytecny luxus. Ze by stacilo, kdyby si zvyknul za unor a od brezna naplno. Mne se to zda moc nahonem. Zvlast, kdyz syn je zvykly jen na nas a veskere zmeny nese tezko. Jak dlouho trvalo vasim detem s podobnou naturou, nez si zvykly? Moc dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jančakecalka
6.8.18 11:55

No,co na to říct,dcera je také stále semnou nebo mužem,do školky šla normálně od září,má k tomu zdravotní omezení,ale žádný čas na zvykání neměla.Zvykla si hned.

• Citovat
  • Upravit
197
6.8.18 12:00

Já bych určitě začala už v lednu. Už jen proto, že téměř všechny děti v mém okolí, včetně dcery, byli po nástupu do školky neustále nemocné, tak ať hned nemusíš řešit ošetřování a malej si trochu udělá imunitu. Jinak naše dcera nastoupila také pár měsíců před třetími narozeninami do školičky pro 7 dětí a na začátku chodila jen na 2 hodiny, zvykala si dlouho, pak na 4 hodiny…my teda máme školičku jen na 5 hodin, a i to jí trvalo asi 3 měsíce, než tak začala chodit…ale každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.8.18 12:01

Tohle je těžký a z názorů toho, jak to měly ostatní, nic nevyvodíš.

Starší syn byl až do 3 let nonstop se mnou. Babičky máme daleko, takže nějaké občasné hlídání nehrozilo. Tři roky měl v červnu a v září šel do školky. Absolutně v pohodě. Ani jednou nezaplakal. On se do školky těšil, miloval společnost, měsíc jsem ho brala po obědě a pak přišel s tím, že tam chce spávat.

Naopak mladší syn, který býval se starším od 2 let týden na prázdninách, sem tam ho přijela pohlídat babička kvůli mojí praxi a každý týden býval jen s manželem kvůli mojí škole, to nedával. Nástup do školky byl šílený a vlastně tam nechce chodit dodnes. Už bude předškolák.

Je to jejich naprosto rozdílnou povahou. Starší syn je extrovert, co k životu potřebuje společnost jako ryba vodu a naopak mladší syn je totální introvert, kterému je nejlépe samo a lidi ho děsí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
6.8.18 12:03
@Jančakecalka píše:
No,co na to říct,dcera je také stále semnou nebo mužem,do školky šla normálně od září,má k tomu zdravotní omezení,ale žádný čas na zvykání neměla.Zvykla si hned.

Dekuju. Dcera byla mozna ale starsi? U syna je znat kazdy mesic. Verim, ze do statni uz to taky da v pohode, to mu budou uz tri a pul. Ale ted mam proste obavy. Asi proto, ze se neda nechat ani s prarodici manzela, bydlime daleko, vidi se malo a stalo se, ze jsem musela na jeden den do nemocnice, manzel neodkladne do prace, tak prijeli hlidat a syn cely den, nez se manzel vratil z prace nejedl, nepil a brecel dokud neusnul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
6.8.18 12:04

Pro Tebe bude lepsi zvykacka kratsi, protoze to lepe poneses, kdyz budes v praci nez zavrena doma sama a on treba brecet ve skolce. Brecet muze, ale nemusi. Zvykackou myslis presne co? Ze tam bude kratsi dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
6.8.18 12:06

@Blahuše spis bych trenovala to vase odlouceni, at je treba pul dne jen s manzelem a ne s Tebou, at si zvykne aspon na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
6.8.18 12:09

@iveta34 Diky moc za prispevek, s nemocemi mas pravdu, taky na to myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
6.8.18 12:09

Náš prcek je únorový, takže ho vzali do státní školky od února, ale já už do práce nastupovala od září a tak syn nastoupil na to přechodné období do soukromé školky. Měl tedy 2,5 roku a žádný čas na zvykání jsem mu nedala, šla jsem prostě do práce a syn do školky. Taky byl spíše zvyklý na nás jako rodiče, plus maximálně babička s dědou. Sem tam s dětmi od kamarádek, mateřská centra taky moc nemusím :D Asi bych využila těch dvou měsíců a s prckem bych si to užila ještě doma společně ( přeci jen čas nikdo nevrátí ) a do školky bych ho dala až v době nástupu do práce. A co se týče nemocí, tak to je psycho :D , ale já tvrdím, že od března do září je období bez nemocí :D ( aspoň u nás ) Zvykne si - všechno chce svůj čas :)

Příspěvek upraven 06.08.18 v 12:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
6.8.18 12:11
@blumen píše:
@Blahuše spis bych trenovala to vase odlouceni, at je treba pul dne jen s manzelem a ne s Tebou, at si zvykne aspon na to

Manzel ho hlida jednou tydne cely rok uz od prvnich narozenin, chodim do prace jednou tydne, spolu to zvladaji uplne v pohode, dokonce kdyz je manzel v praci, syn fnuka po nem a naopak na mne si ani nevzpomene :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
6.8.18 12:11

Klidně začněte od ledna, stejně první měsíce dost promarodí. Může tam chodit nejdřív třeba jeden dva dny v týdnu na dopoledne, postupně dát celý týden a koncem února začít se spaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
6.8.18 12:13
@blumen píše:
Pro Tebe bude lepsi zvykacka kratsi, protoze to lepe poneses, kdyz budes v praci nez zavrena doma sama a on treba brecet ve skolce. Brecet muze, ale nemusi. Zvykackou myslis presne co? Ze tam bude kratsi dobu?

Presne tak, myslela jsem v lednu prvnich 14 dni jen dvakrat tydne na dopo, dalsi dva tydny k tomu pridat jedno spani. Od unora 2× tydne pulden plus 2× tydne spani a od brezna 4×tydne cely den (jeden den bude s manzelem, ma moznost prace z domova).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
6.8.18 12:16
@Karleon píše:
Klidně začněte od ledna, stejně první měsíce dost promarodí. Může tam chodit nejdřív třeba jeden dva dny v týdnu na dopoledne, postupně dát celý týden a koncem února začít se spaním.
:palec: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
6.8.18 12:19
@lucielorenc píše:
Náš prcek je únorový, takže ho vzali do státní školky od února, ale já už do práce nastupovala od září a tak syn nastoupil na to přechodné období do soukromé školky. Měl tedy 2,5 roku a žádný čas na zvykání jsem mu nedala, šla jsem prostě do práce a syn do školky. Taky byl spíše zvyklý na nás jako rodiče, plus maximálně babička s dědou. Sem tam s dětmi od kamarádek, mateřská centra taky moc nemusím :D Asi bych využila těch dvou měsíců a s prckem bych si to užila ještě doma společně ( přeci jen čas nikdo nevrátí ) a do školky bych ho dala až v době nástupu do práce. A co se týče nemocí, tak to je psycho :D , ale já tvrdím, že od března do září je období bez nemocí :D ( aspoň u nás ) Zvykne si - všechno chce svůj čas :)Příspěvek upraven 06.08.18 v 12:12

Dekuju moc. S tim casem mas pravdu, ale uprimne, dopoledne my to obvykle mame tak, ze varim, uklizim, nakupuju a spolu si hrajeme az odpo, takze se utesuju, ze v te skolce bude v tomhle mit lepsi program …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
6.8.18 12:20

Pokud na to máte, dejte od ledna. Ale začala bych trénovat už teď. Hlídání manželem, babičkami, někým známým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin