Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ve 37.tt už není miminko brané jako nedonošené. Přeji hodně štěstí✊ 🍀
Nezačala jsi třeba jíst lněný semínka? Ona v tomhle ohledu umí „pomáhat“. Zejména ten „sliz“ z nich. Teda takhle hodně nepůsobila, ale věřím, že kdybych si jich dala třeba víc… (To jsem teda vlastně jednou udělala a asi za 6 hodin bylo venku mimčo.)
Jako může se schylovat, ale v tomhle týdnu už by to mělo být ok. Držím palce, ať se ještě trochu dopeče. Zkus se evt. podívat na stránky porodnice, kde chceš rodit. Mohlo by tam být napsáno, od kterého týdne přijímají rodičky. 37tt už by mohli ![]()
V červenci jsem porodila ve 36+5. Ve zprávě z porodnice je uvedeno, že dítě je hraničně nedonošené. Za donošené je považované dítě od ukončeného 37.tt. Rodila jsem v normální porodnici, jen u porodu měl být přítomen dětský lékař. Nakonec to byla rychlovka, rodila jsem jenom s porodní asistentkou. Syn byl a je v pořádku. Přeji hodně štěstí…
Ráno si brnkni gynekolozce. Švagrová rodila v 36 týdnu normálně v porodnici a její dcera měla stejný míry jako naše dcera co se narodila 5 dní po termínu. Obě byly úplně v pořádku a sly normálně 3 nebo 4 den domů.
Tak jsem dnes byla na kontrole v nemocnici na ozvach a doktorka říkala že mam o hodně zkrácený čípek takže se to už asi chystá a že se už od ukončeného 36tydne rodí v normální nemocnici tak ještě že tak no asi to nějakej ten den snad vydrží no. ![]()
Ahoj holky už druhý den mám chodím často na velkou včera jsem byla 4× dnes také navíc mě pokaždé v noci chytne bolest v podbřišku jako při menses přes den mě tvrdne břicho jak blázen, myslíte že to může být známka že za chvíli porodím? Měl to někdo takto? Není to ještě brzy jsem 36+3 teprve. Kdyby náhodou nevíte zda by mě už vzaly do normální porodnice nebo musím na tu speciální kde rodí nedonošené? Děkuji