Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, máte některá zkušenost s otěhotněním a zároveň užívání bylinného čajíku podporující otěhotnění?
Zlatka
ahoj zlatko takové diskuze tu již jsou zkus hledat
myslím, že se to jsenovalo bylinky na podporu těhu. ale nejsem si jistá hledej.
Mě Kontryhel upravil cyklus a naskočila ovu, ale nevím jestli po něm ale určitě pomohl.
Ahoj Zlatko,
kdysi tu byl Deníček ve kterém byly recepty na bylinkové čaje, ale už ani nevím, který deníček to byl. Už je to skoro rok, ale já mám někde ten recept schovaný, pokud budeš mít zájem , tak ti ho napíšu, pokud ho najdu. Já si na něho koupila všechny bylinky, ale než jsem ho začala pít, tak jsem otěhotněla, tak jsem ho předala kamarádce, tak po krátkém pítí otěhotněla. Jenže já potratila a čaj mám ještě schován u kamarádky, asi bych ho měla začít pít. Nevím, jestli pomáhá, můžeš to vyzkoušet.
Hodně štěstí Kati
díkys za odpovědi.
Kati, budu ráda, pokud mi napíšeš recept.
Zlatka
Bylinky jsou dobrá věc, ale musí být správně indikované- takže pozor!
Zkus Sarapis- četla jsem k němu na netu diskuzi a je taky super:-)
Jinak pokud to máš způsobené bloky- např. mívala jsi cysty či časté záněty vaječníků atd. tak velice dobře pomáhá cvičení Mojžíšovy metody, je fakt na 90% účinná:-)
Kdybys chtěla bližší info tak mi písni SZ- ráda zodpovím.
Pa Hana
Zkusit bylinky můžeš, ještě nikomu neublížili. Já dostla od kamarádky tento recept na čajík ke zdárnému početí. Jí pomohl. Já „lajdačila“, takže nevím, jestli jsem díky němu otěhotněla (snažili jsme se 3 roky). Držím palečky!!!
Čaj ke zdárnému početí -----------------------------------
100 g třezalky
100 g kopřivy
100 g kontrihelu
50 g hluchavky
30 g měsíčku
20 g řebříčku
Polovina lžíce se spaří 1/4 l vody. Nechá se 15min. louhovat. Pije se 3 x denně mimo menzes. Po využívání se vynechá 14 dní a pak opakujeme.
Je to z knihy o léčivkách podle Marie Treben.
Holky díky moc, akorát k tomu čajíku myslíš květ hluchavky nebo nať?
Zlatka píše:
Holky díky moc, akorát k tomu čajíku myslíš květ hluchavky nebo nať?
No, já jsem vzala takhle ten recept, šla do krámku, kde prodávají bylinky a oni mi to už namíchali a dostala jsem to jako směs. Vyšlo to na necelých 200,–Kč ![]()
Ale jestli tam dal nať nebo květ, to fakt netuším.
Ja si tady objednala caje..........podivej se a uvidis.......
Do 4 dni jsem to mela doma
Katka
Zlatko, tak tady je ten recept : Čaj na otěhotnění báby Radnické
70g heřmánku, 150g dobromyslu (oregano), 50g sléze, 150g šípku, 100g macešky, 100g jablečníku, 150g čekanky, 100g mařinky, 200g řebříčku, 200g meduňky
Bylinky promíchat. Hrst bylinek dát do 300 ml vody, nechat projít varem, promíchat a luhovat 15 minut. Pít nejlépe nalačno - 30 minut před snídaní a večer 30 minut před spaním. Měl by pomoci upravit cyklus a těm, kdo se chystáte na IVF, pomůže dostatečně prokrvit sliznici dělohy. Musí se vypít nejméně jedna dávka.
Ještě ti napíšu další, ať si můžeš vybrat, tento je docela náročný.
Bylinkový čaj na podporu ženské plodnosti
nať kontryhela 5 dílů, nať řebříčku 2 díly, nať šalvěje 2 díly, tinktura ze jmelí
Dvě lžíce směsi dát do půllitru vroucí vody a nechat asi 10 minut vyluhovat. Přecedit, přidat 2 kapky tinktury ze jmelí a pít 3× denně třetinu množství.
Hodně štěstí, snad ti to pomůže! Kati
Ahojky, chtěla bych se zeptat jak je to s těma čajema na podporu otěhotnění. Pije se mimo MS a potom jak? ![]()
Bylo mi řečeno že hodně bylinke jsou abortiva, takže by se s nimi mělo hodně opatrně v těhotenství (nepočítám poslední trimestr a přípravu k porodu).
Děkuji za názory.
Kajka
Monaliso24
děkuji za receptík, první měsíc pití a jsem v 5+2 tt, včera jsem byla u dr. a příští týden jdu na uzt, abychom viděli jak bije srdíčko. Takže nám držte palečky ať je vše v poříádku. Každopádně jsem ráda, že čajík putuje dál, vzala si ho ségra ![]()
Zlatka
Zlatko, moooc Ti gratuluju!!! Užij si bříško a za pár měsíců ať držíš v náručí to nejsladší miminko na světě!!!
Držím palečky, aby pomohl Tvé sestře!!!
Zlatko, gratuluju
. Můžu se zeptat, kde v Praze ti ten čaj namíchali? Už jsem se někde ptala a nevěděli. Pila jsi ho teda celý měsíc mimo MS, jo?
Díky, Kajka