Hrozné usínání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30
5.10.06 15:26

Hrozné usínání

Ahoj holky,
jak jste řešily, když si Vaše děti před spaním vymýšlejí a nechtějí jít spinkat :roll: ?? Moje holčička je ještě malá, je jí 26 měsíců a teď jak začala mluvit, dost jí to pálí a zkouší na nás různé triky. Dříve chodila spát na 8 hodinu a vždy tak za 15 minutek usnula. Nečetli jsme s manželem pohátky, jen jsme jí dali do postílky a chvíly tam s ní leželi a byla tuhá.
Jenže teď 8O tak cca od dvou let je to hrůza. Manža chodí dost pozdě domů, tak kolem půl sedmé, tak kolem sedmé večeříme, pak koukne někdy na večerníček a vykoupat. Před osmou už je v pyžamu a ženeme jí do postýlky. Myslím, že na svůj věk hodně dobře mluví a rozumí. Tak nejdříve chce pohádku .. jednu, druhou ( to si ještě vybírá jakou) .. kroutí se v postely jak parafraf. Pak si vzpomene, že chce čurat, pak chce kakat .. sedí na nočníku a prohlásí, že to nejde. Tak chce zase papat. Když, se řekne že měla přece večeři ( myslím, že toho sní dost ) tak řeve !!! Musim papat, musim papat. Maminko, prosím. :? Tak si jdeme ještě něco málo sníst :cry: Pak zase do postele a stále řeve. Nechci spinkat. Musim vstávat. Musím za babičkou (bydlí o patro níže). Musím malovat. ( chce si malovat pastelkama) Tak vysvětlujem že to nejde a že má spinkat :roll: Ale jak se řekne spinkat, tak začne strašnej řev. Někdy jí necháváme se dost vztekat, aby věděla že nebudu po jejím. Po deváté .. někdy až kolem půl desáté padné ubrečená konečně do postele a usne. V mezičase ještě někdy proběhne pohádka a prohlížení snad všech knížek co máme 8O

Holky je to normální ? Je to jen takové období ? Nebo děláme něco špatně ??
Přece jí nemůžu zavřít do pokojíku a nechat jí tam řvát :cry:
Díky za rady. Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
5.10.06 15:35

Lenko, ještě jsme do tohohle věku nedorostly, ale od maminek dost často slyším podobné nářky…

Já nevím, co jí posunout odchod do postele na tu devátou, půl desátou?
My to udělali u malýho (rok a něco) a hned líp usíná. Ušetřili jsme si dvouhodinové exempóre… :lol:
 Niki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.10.06 15:55

Ahojky,
tak my máme stejné téma. Malá marodila, rostly zoubky, takže zas spala chvíli u nás a usínání o samotě zvládáme jen odpoledne a to se stále ozývá „maminko pohladit, maminko, spadla knizka, maminko etě pohladit“ a pak srdceryvný pláč. Večer to je i na hodinu… a to chodí spát kolem půl deváté, když už sotva plete nožkama.
Nepomohla jsem ti, ale ještě je mi trošku útěchou, že v tom nejsme sami :-).
Moc se těším na další reakce, snad má někdo recept :-)

• Citovat
  • Upravit
287
5.10.06 15:58

omlouvám se, nevěděla jsem, že nejsem přihlášená
Nenicka + Terezka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie