Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chtěla bych Vás poprosit o Vaše zkušenosti, postřehy či rady s kočárkem FREE LINE DRIVER 3XL nebo 4XL.
Moc se nám tento kočárek líbí, ale protože se miminko narodí v říjnu, mám trochu obavy z toho, aby mu hluboká korbička kočárku (má něco málo přes 70 cm na délku) nebyla brzy malá a v té sportovní úpravě mu pak nebyla zima a neprotahovalo tam ze všech stran.
Zaujal mě i kočárek Hoco big foot nebo Knorr Nizza, oba mají tašku 3v1. Pravděpodobně do tašky taky patří ještě zimní fusak, není pak miminko v kočárku moc natěsno. Sama o sobě se mi zdá ta taška hodně úzká a když si představím, že tam dám miminko v zimním fusaku, tak se tam musí mačkat nebo ne ?
Děkuji za každou odpověď.
Kačí a králíček 25tt
Ahoj, nemám sice ani jeden ze zmiňovaných kočárků, ale chtěla bych reagovat na velikost korbičky. Já sama mám Hartan Top Line, kde je délka korbičky 90 cm! a zdá se mi to tak akorát, aby se mi tam malá na zimu vešla. Těch 70 cm se mi zdá opravdu málo. Mám také přenosnou tašku, která, pravda, není moc široká, ale má v zimě fungovat jako fusak. Šířka tašky je 30 cm, šířka korbičky bez tašky je pak 32 cm. Tak snad jsem ti pomohla. Pa, Ziza.
My máme Hoco Big Foot a protože máme letní miminko, tak nám vyhovoval. Ale myslím si, že pro podzimní nebo zimní miminko je ta taška pro novorozence ve fusaku moc malá. My jsme měli drobounkou holčičku a v té tašce byla opravdu jenom chvilku - rychle z ní vyrostla - a to bylo léto…
Milá Kakinko,
v březnu se nám narodil chlapeček a vzhledem k tomu, že máme dosti náročnou cestu k domu s neupraveným povrchem, pořídili jsme si právě kočárek Driver 4XL. Nedám na něj dopustit, hodí se výborně na těžké terény, je perfektně odpružený, lehce se ovládá, dá se dobře složit i do auta s menším kufrem, má polohovací rukojeť, takže se můžeme s manželem ve vození střídat -a to máme výškový rozdíl 30cm. Jedinou nevýhodou je právě malá vanička, což poznávám až teď, když jsou malému 4 měsíce a je mu už tak-tak. Počítám, že mu vydrží možná ještě měsíc, nejvýše dva, potom budeme muset přejít na sporťák. Měli jsme štěstí, že máme letní miminko, na zimu s fusakem si to opravdu neumím moc představit, to bych viděla tak nejvýše na 3 měsíce věku.
Tak ať dobře vyberete!
Ahoj,
4 xl má kamarádka a malý je narozený 17.září.Úplně v pohodě v něm jezdil do dubna a pak přešli na sporťák.Navíc měla kamarádka ode mě půjčený fusak, do něj ještě lariska a fakt v poho.Vůbec se toho neboj.Tak ahoj, snad jsem poradila.Dobře vyber.
Ahoj Kakino,
tak já jsem měla mimi, které se narodilo na konci října a kočárek Knorr Nizzu a vešli jsme se. Je fakt, že jsem neměla klasický beránkový fusak, ale menší bavlněný. Mimi mělo kombinézku, fusoček, a když byla větší zima dala jsem ještě larisu. Myslím, že do tašky není fusok ani nezbytně nutný, stačí 1 deka jako podložka a druhou přikrýt, pokud má mimi kombinézku. Kamarádka měla hodně prostorný kočár a malá v něm nikdy nevydržela v zimě víc jak 1h protože jí tam byla zima, tak to se nám teda nikdy nestalo. Další zimu jsme jezdili samo bez tašky, ale v originál fusoku a v něm ještě klas. beránkový, taky jsme se vešli. Jinak mám kočár ještě teď na druhé dítě. nikdy jsem s ním neměla problémy, velice dobře se ovládá,skládá, je lehký, hodně stabilní.
Přeji ti správnou volbu a zdravé mimi. ![]()
Iriss + 2svišti
Přeji
Já mám Driver 3XL. Malá se narodila na konci listopadu a měla 3800 a 51cm. V hlubokém jsem vozila tak do května. Vešly jsme se akorát, v zimě měla fusak klasického beránka a když už to začalo být na těsno (4 měsíc), tak jsme jezdily s dekou a to se tam vešla tak do 5,5 měsíců (malá měla v 6 měsících 74 cm, takže si myslím, že je dlouhán). Potom jsme přešly na sporťák. Ten se dá dát do úplné roviny, takže bych se nebála vozit dítko zabalené ve fusaku a ve sporťáku. Určitě malému miminu tak do 4-5 měsíců hluboká korba stačí v pohodě.
Andrea
Ahoj,
já mám sice Hoco Tornado,ale to má narozdíl od Big Food jen o kolečko míň/3
/.Naše Niki je narozená koncem srpna,tak zimu jsme zvládli dobře.Taška je sice menší,ale vešla se tam v kombinéze,larise i fusaku.ještě jsem jí nahoru zapla i tu slídu.V tašce vydržela do března,pak jsem využila hodně pytel,který se dá dohromady z vložky a na to se připne ta slída.Když bylo ještě chladněji,dala jsem jí do pytle larisu.Jezdíme teď ve sport'áku a moc si ho chválím i do terénu
.Big food má kamarádka a má stejné rozměry jako Tornado.
Tak dobře vyberte, ahoj Nad'a a Niki 10,5m
Ahoj,
pripojuju se k Nade, mam Hoco Tornado a holcicku narozenou na konci rijna. Vozila jsem ji dokonce ve fusaku s berankem a bez problemu stejne jako Nada. Julie je drobnejsi, pravda,ale tasku jsem vyndala teprve asi pred mesicem, kdyz se konecne sama po:,–(ila a ted vozim ve sportaku a jsem zatim maximalne spokojena. Myslim, ze pokud nebudete mit obra, nejmene do pul roku se do tasky vejde. Jinak si myslim, ze je samozrejme dulezitejsi delka nez sirka tasky nebo korbicky, jsem rada, ze jsem zvolila pomerne dlouhou tasku.
Mroe + Julie 8 m.
Ahoj,
už jsem to kdysi psala v jedné starší diskuzi, a tak prosím „pamětníky“ o prominutí, že se budu opakovat:
S obrovským nadšením jsme zakoupili Hocco Big Foot Nizza. Ale tím to skončilo. Čistá váha 17,5 kg bez mimina zbaví člověka nadšení jakmile se musí s tímto tankem vytočit z baráku. Pravda, jedná se o stroj, který nerozhodí ani menší vývrat v lese či výkopy zbrázděný chodník. Bez úhony přežije i srážku se slušně rozjetou koloběžkou (na vlastní kůži jsem zažila - mimi v pohodě, kluk na koloběžce lehce otřesen, kočár ani škrábnutí). Avšak žijete-li ve městě, tyto přednosti (až na koloběžku) příliš neoceníte. Nastoupit s „pancéřákem“ do MHD je slušný silácký výkon i pro dospělého chlapa, natož pro maminku šestinedělku, i když jí onen chlap zdatně pomáhá.
Moje doporučení - zvolte lehčí model. Určitě existují kočárky, které mají mnohem nižší váhu a přitom poskytnou miminku stejný komfort jako Big Foot. Řekla bych, že svou konstrukcí je Big Foot Nizza již poněkud zastaralý model, tedy pokud výrobce neinovoval.
Evča
ahojky, my máme hoco huricane,je rozměrově trošku menší než big foot,ale jsem s nim moc spokojená.tobiáš se narodil začátkem října,docela nám vyrostl,ale zimu ve fusaku přežil vpohodě, dokonce i v dubnu jsme ho tam ve fusaku vozili a to už měl 8,5 kg.taky mám zkušenost s reklamací, museli jsme kočárek poslat do servisu, mají ze zákona nárok na měsíc aby ho opravili,ale byli rychlí, za 4 dny jsme měli kočár doma a na prodejně nám půjčili náhradní kočár, tak jsme to přežili.pokazit se může kočár i za 30 000, jde pak o přístup společnosti. k reklamaci.
akorát nemám dobrou zkušenost s autosedačkou, která je kompatibilní ke kočáru-není moc hluboká,taky ten tvar se mi moc nezdá,syn v ní byl takový nějaký pokroucený,tak jsme si pak půjčili vajíčko z chicca. přeju štastnou ruku při výběru kočárku.justula a tobiáš
Ahojjky,
já sice nemám ještě vyzkoušeno v praxi, ale po velkém rozhodování a velkém omezení velikostí výtahu jsme si pořídili Knorr Nizza Air. Rozhodovala jsem se ještě mezi Hoco Big Foot , jsou parametrově stejné. Výhody Knorru - má po odepnutí zadní části korbičky síťku, okénko na korbičce je na suchý zip a ne mohutný klasický zip, kterým je Hoco pokryt hodně aj., které si teď nepamatuju.
Co se týče fusaku, tak jsem vyčetla a i v obchodě mi bylo řečeno (i u jiných typů s vložnou taškou), že se fusak už nedává, ale postačí deka. Ono v té tašce je na dně teplá vložka a z vrchu se přikryje prý dekou.
No uvidíme v praxi, my čekáme mimi koncem září.
Ať dobře vybereš
Ahojte,
máme kočár HocoBig Foot , sice starší typ, ale velikost bude stejná. na konci srpna se mi narodil syn, rostl jak z vody. Oblíkala jsem ho dost málo, v tašce jsem ho vozila bez fusaku - jen dupačky+deka. Vydržel mi tam tak tak do 4 měsíců. Pak jsem tašku zabalila a dala do kočárku na dno přeloženou rychlozavinovačku (někdo dává kus karimatky) a vozila ho v tom jejich lehkým fusaku v tenké kobbinézce. Celou zimu , dalo se to.
Kočár je to opravdu mohutný, do terénu, na sníh , na rozbitý cesty naprosto skvělej. Do malých obchodu a na tahání do autobusu i do kufru (jsu po císaři) docela šílený, ale člověk si zvykne. Já MHD skoro nepoužívám, bydlíme na malým městě, takže bych s tím sporťákem vydržela i nadále. Menší kočár kupuji z jiného důvodu. Pro toho, kdo moc terénu neholduje a míní dost jezdit busem apod, bych asi taky doporučila něco lehčího. Jo, taky zabere celej kufr, do některých aut se ani nevleze.
Ahojky.
S kočárkem Driver 3XL jsem maximálně spokojená. Je moc pěkný (máme černou barvu se žlutými pruhy), zatím jsem se nepotkala se stejným. Kočárek se velice dobře ovládá (přední kolečko je otočné - jde ale i zaaretovat), dobře se mi s ním jezdí. Skládání a rozkládání je snadné a rychlé. Je super i kombinace s autosedačkou - nasazení adaptéru není vůbec složité. Jediné co je na něm nevýhoda, jak jsi již psala, je opravdu velikost korbičky. Mému synkovi Vojtíškovi je sice teprve 11 týdnů, ale moc místa na délku už tam nemá. Doufám, že začne brzy sedět, abychom mohli přejít na sporťák
Jo a další nevýhoda je, že se u korbičky nedá
polohovat zádová část (nebo jsem na to alespoň nepřišla). U sporťáku je polohování v pohodě, dá se polohovat u nohou i u zad.
Ale jinak jsem maximálně spokojená a neměnila bych!!! Takže vřele doporučuji.
Pa Lenka
Ahoj mi mame kocarek Hoco big foot,mala se narodila loni v breznu a sem s nim max.spokojena i co se tyka poriz.ceny.Holka jezdila v pren. tasce skoro do roka ,ze zacatku se mi tam vesla v pohode i s fusakem na druhou zimu sem ji mela v takovem tom fusaku s rukavy a kapuci v komb s dekou a nikdy sem nezaznamenala,ze by ji byla zima mozna diky tomu ze ji to uz bylo tesnejsi,ale byla spokojena.Velice sem hlavne v lete ocenila preh.rukojet.Ohledne vahy je sice trochu tezzsi(15kg),zato bezvadne stabilni.Ale mozna kdybych vybirala dnes,vybrala bych otocna kola pro lehci manipulaci.Me osobne se libi Jane v kombinaci s hlubokou korbickou(ale ty penize).Tak stastnou ruku pri rozhodovani.Nejlepe je si zajit do obchodu zkusit s kterym se ti bude nejlepe manipulovat.