Jak dlouho trvá šestá nemoc?

Kaa
100
22.9.05 15:56

šestá nemoc

Ahojky holky,

máte zkušenosti s šestou nemocí? Bea má od pondělního večera horečku mezi 38-39, vždycky to srazíme čípkem, ale po pár hodinách je zpátky. Taktéž od pondělí má ekzém na bříšku (ale máme problémy s kůží i tak, takže to nemusí být vyrážka z nemoci). Podle doktorky je to viroza, možná právě šestá nemoc. Nevíte, jak dlouho to může trvat a kdy se smí ven? Jsme doma třetí den a už mě to moc netěší, postavila jsem asi milion věží z kostek, knížky jsme přečetly každou desetkrát a za chvíli mi z toho hrábne a budu místo mluvení dělat na všechny jen hafhaf, chrochro, píp :lol:

Díky předem!

Kaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
980
22.9.05 16:03

Kaa, my 6tou měli. Jeden den odpo začli zvýšené teploty, trvaly celý další den, v noci to vylezlo až k 39,5 :cry: jsem fakt měla strach, byly 2 ráno. A další den ráno teplota jen zvýšená, držela se celý den již bez léků a do večera se mrňous osypal. Nebyla to klasická vyrážka, jen „flekatá“ kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
22.9.05 16:24

Naše Eliška měla taky 2 dny vysoké teploty třetí den ráno jí to spadlo a večer vypadala jako když jí posypete krupicí.Nejvíc to měla na zádíčkách,bříšku a v hlavičce.3 dny jsme nesměli na sluníčko,a pani doktorka nám řekla že infekční jsou jen při těch teplotách a taky že je dobře pokud si tím dítě projde.
 Binky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
22.9.05 19:34

Ahoj Kaa,
tak dítě mojí sousedky teď šestou nemoc prodělalo. Až se dítě osype a bude bez vysokých teplot můžete ven (rada dr.)
 Alča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
22.9.05 19:48

šestá nemoc

Ahojky Kaa, šestou jsme také měli, napřed asi 4 dny vysoké teploty, pak teplota klesla a přišla vyrážka, která byla do druhého dne pryč. Takže si myslím, aby nebyly tak 2 dny teploty a nebyla vyrážka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
22.9.05 20:18

Ahoj,
nase Kristynka mela asi pred mesicem a kousek taky z niceho nic vysoke teploty, tak jsme byli u dr. a rikala, ze nic v krku ani jinde nevidi a druhy den mela vyrazku na brisku, takze to asi byla taky sesta nemoc.

Simona&Kristynka(14 mesicu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
22.9.05 21:56

Taky si tím můj syn prošel.Na vyrážku dostal Fenistil v kapkách.Když byl bez teplot(3.den)mohlo se ven.S

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaa
100
26.9.05 20:20

Dodatečně všem díky za odpovědi, proběhlo to jako u vás - po třech dnech bez horečky, ale na další dva dny kropenatá. Teď už je naštěstí zase jako rybička.

Takže díky za podporu!

Kaa + Bea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
26.9.05 20:26

Ahoj Holky naše malá má také od včerejšího večera teplotu 38,3 dala jsem jí panadol přes den dneska v pohodě ,ale k večeru zase 38,8 tak znovu panadol,ale ráno vyrážíme také k DR.,raději jsem jí volala a také mi řekla at malou sleduji kdyby vyrážka nebo něco,tak snad to bude v pohodě,ale na kůži se jí zatím nic neobjevilo
 Eli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
27.9.05 06:58

Ahoj,hlásím se k šesté nemoci,měli jsme jí asi koncem července-4 dny teplota 38-39C,které nešli dolů,pátý den horečka začala klesat a vyskočila vyrážka,která se do 4dnů ztratila.Měli jsme průjem,ale to bylo k zubu.Vše jsme zvládli,ale nevěděla jsem,že toto je ta šestá nemoc. :?

url=http://lilypie.com]http://lilypie.com/…927/xrrZ.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
27.9.05 09:40

Ahoj všem,
jenom malý dotaz, ta vyrážka je klasicky červená, nebo ne. Malej má už druhý den teplotu a na ramínkách vyrážku, ale bezbarvou takovou krupičku, ale jen tam, může to být šestá nemoc? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
27.9.05 11:09

Já tedy nevím přesně, ale v Betynce byl dost podrobný popis, jak vypadá šestá nemoc, a nejdřív je vysoká teplota a teprve potom (za 2, 3 dny té teploty) přijde vyrážka a teplota najednou klesne. U nás to tak proběhlo i v reálu. Akorát jednu noc byl hrozně ubrečený, nic nezabíralo, asi dvě hodiny řval a řval než usnul a ráno se probudil s vyrážkou. Ta pak docela rychle (tak za tři dny) zmizela. Takže pokud je teplota a současně hned vyrážka, tak to pravděpodobně bude něco jiného.

Evelino, u nás ta vyrážka byla červená. Prostě bylo dítě viditelně tečkované :D a pokud si vzpomínám, tak jen na hrudníku a zádech.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaa
100
28.9.05 21:58

U nás ta vyrážka - asi trošku netypicky - vyrazila dokonce ještě před horečkou, ale myslela jsem si, že ji má z jídla, zkoušely jsme broskve a maliny … Byly to červený flíčky na bříšku, ale Beatka má normálně na bříšku pořád sušší kůži, kvůli těm sklonům k ekzému. Potom měly ty tři dny horečku a potom se vyrážka hodně rozjela - bříško až na podbřišek, trochu záda, trochu obličej- byla to červená krupička. Za dva dny byla z nějhoršího pryč, dneska už je to úplně v pohodě.

Pa a zdraví všem mimískům!

Kaa + Bea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.10.05 09:34

šestá nemoc

Ahoj maminky,jsem tady nová…najdete mě v těhulkách.Máme 3-letého kloučka,který měl 2dny vysoké horečky,3.den jen zvýšenou a trošku se mu vyhodila vyrážka na bříšku,za ušima a na obličejíčku.Prvně jsem myslela,že to jsou spalničky(i přes očkování).Jelikož to bylo o víkendu,tak jsme počkali na pondělí a dr.řekl,že to byla šestá nemoc.Je úterý vyrážku-krupičkovou už nemáme červenou (byla jen místy),ale pořád jsme ještě obsypaní.Když jsem si přečetla Vaše zprávičky,tak jsem ráda,že to máme za sebou.Mějte se pěkně a dětičky ať nám hezky rostou a nezlobí :P Ahoj.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.11.05 19:16

Adam

My jsme si to s Adamem taky prožili. Taky z ničeho nic (plné zdraví) dostal horečky max. 39,6 °C (rektálně - měřeno v zadečku, pro povrchovou teplotu se odečítá 0,5°C). Po 2 dnech zábalů, paralenu, brufenu to spadlo a den po tom se obsypal krupičitou vyrážkou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA