Kritéria pro nákup GOLFEK

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17718
3.1.06 15:26

Kritéria pro nákup GOLFEK

ahojte,

už hodinu sedím u starších diskusí a nikde nemohu najít takové ty všeobecné kritéria- co všechno by měl mít dobrý golfáč. Před několika měsíci jsem to tu četla, některá dobrá duše to tak pěkně vypsala,ale nemohu to najít.
Víte, prosím, odkaz na tyto rady či můžete samy napsat, na co se mám především dívat při nákupu golfáče.
moc děkuji.

Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
830
3.1.06 15:53

Ahoj Irias,

to je těžká věc, záleží hodně na tom, co od toho kočáru očekáváš, jestli jen na občasné vožení nebo na stálé. Já jsem tu diskuzi asi nečetla (ale bylo jich tu už mnoho), popíšu, co upřednostňuju já.

Tedy rozmysli si, jestli chceš mít spojenou rukojeť nebo „berany“. Já radši spojenou, ale to už je pak spíše sporťáček. Vhodné je dívat se i na váhu kočárku, odnímatelnost madla před dítkem, jak velká jsou kolečka, jestli a jak velký je nákupní košíček a myslím, že hodně důležité je podívat se na to, jak ten kočár vypadá v reálu, jaká je kostrukce, jak je pevný atd. No a pak potěší takové ty doplňky, jako kapsičky, pláštěnka, okénko v boudě a tak.

Já nejsem žádný odborník, ale pár kočárů už mi prošlo rukama :lol: , jistě holky napíšou i jiné postřehy.

Dobře vyber!
Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
3.1.06 16:01

díky, golfky bych chtěla na stálo- na denní vožení.

I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
3.1.06 16:07

Tak to musíš vybrat o to lépe. Promysli, v jakém terénu budeš nejčastěji jezdit → podle toho koukej na kolečka (povětšinou nejsou zas tak velký). Jistě oceníš větší boudu, mnohé kočárky ji mají malou, ale já jsem boudu téměř nepoužívala, jen při dešti na pláštěnku. Taky není marný koukat na velikost sedátka a na prostor, ve kterém bude mimčo sedět/ležet (aby se tam vešlo.
Zatím mě víc nenapadá 8)

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
3.1.06 16:12

seš dobrá, Smokie, ještě jednou díky.

snad ještě některá přidá svoji zkušenost :D

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
3.1.06 16:22

:lol: :lol: :lol: No díky, jen mluvím ze svých vlastních zkušeností :D , ale asi neexistuje ideální kočár :? , ale držím palce, ať dobře vybereš!

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
3.1.06 16:44

Ahojky:O)
Já chtěla od golfek toto:
Nákupní košík, 5-ti bodové pásy, skládání do nudle (tudíž nemohla být spojená rukojeť), nánožník a polohování skoro až do úplného lehu. Tak snad Ti to k něčemu bude:O)
Pa, Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
3.1.06 17:00

Ahoj,
já myslím, že nejdůležitější je, na co budeš folfky využívat. Jestli chceš opravdu golfky na denní použití, tak těžko narazíš na něco ultralehkého a ultraskladného. Takové golfky jsou spíš pohotovostní, které potřebuješ nacpat do auta. Golfky na denní použití by podle mne měly být hodně pohodlné pro dítě (polohovací, dostatečný prostor sedáku, odnímatelné madlo, okno v boudičce) a zároveń by s nimi měla být snadná manipulace pro tebe (spojená rukojeť je asi fakt lepší, brždění, výška madla, velikost koleček, neměly by vážit „tunu“, nákupní košík). Jestli chceš golfky používat i v zimě, tak bacha na boudičku-já mám na golfkách jen tzv. sluneční stříšku a ta se nedá dát pořádně dolů, tak že do vánice to není.

přeju šťastnou ruku

Jana +Kačenka 1 rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
3.1.06 17:12

I pro nás je tohle otázka aktuální, a proto bych vás chtěla poprosit, jestli by jste mohly kromě kritérií pro výběr napsat i typ, pro který jste se rozhodly vy.
Moje kritéria jsou nízká hmotnost, polohování zad a nožiček a skladnost. Chci ho používat hlavně pro dopravu MHD, abych nemusela žebrat o pomoc při nástupu. Taky by se nám měl lehce vejít do auta a k použití by měl být i v zimě.

Díky předem za tipy :wink:
Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
3.1.06 17:43

Ještě bych chtěla doplnit to brždění, jak psala Jana, určitě je lepší spojená brzda a ne na každé kolečko zvlášť.

Dadlo, můj oblíbený typ kočárků je Chicco Ponee, Brevi Grillo, Inglesina Espresso a takové podobné, myslím, že by to mohlo být přesně pro Tebe :wink: . Mrkni na to na netu a kdyžtak dej vědět, jestli by to mohlo být ono.

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35314
3.1.06 17:59

Ja pripojim jeste Jane Energy(ale musis si dokoupit nanoznik) a BBC Allegro Plus

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
3.1.06 18:26

Já mám Inglesina Max Planet s integrovanou pláštěnkou (je to starší typ, teď nevím, jestli se takový aktuálně vyrábí). Má spojenou rukojeť, dobře se skládá, je polohovací (ne do úplného lehu), nožičky se dají dát taky do lehu, unesu ho do schodů, má solidní nákupní košík, odnímatelné madlo, je prostorný. Blbá je jen ta boudička a brždění na každém kolečku zvlášť.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.1.06 18:59

Holky, my jsme koupily z druhé ruky PegPerego (Atlantico??) a je naprosto super! Docela velký kola, boční opěrky na hlavu, nánožník, oddělávací madlo (docela důležitý, abys nemusela prcka do kočáru cpát vrchem) a pak všechno další, co už holky jmenovaly.
Jednou jsem s nima jela do obchodu koupit úplně takový ty obyč. golfky do tramvaje, abych je sama uzvedla a všechny se mi zdály fakt příšerný. No a prodavač mi řekl, že když jezdím s Mercedesem, tak težko přesedlám na Trabanta! Docela jsem se zasmála, když si uvědomím, že jsem je koupila v Annonci za 2500,–. Ale jsou fakt super. Kámoška má ale PegPerego s dělenou rukojětí a ty už mi tak dobrý nepřišly. Toť můj názor!
 Pa.

• Citovat
  • Upravit
1930
3.1.06 19:13

Tak mám dokonale zamotanou hlavu :roll: .

Původně jsem se chtěla rozhodnout mezi Peg Perego Aria, Hauck Sport a Jané Energy (ten se mi z tohoto líbil nejvíc, ale vadilo mě, že nemá madlo).
Teď jsem se dívala na to, co jste doporučily a líbil se mi ještě ten Chicco Ponee. Tak zase nevím, nejspíš to všechno rozhodne manžel :wink: .

Ještě jednu, možná trochu hloupou, otázku: Ten nánožník, to je co?

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
3.1.06 19:35

Já mám Pierre Cardin Ultralight-je to sporťák(spíše bych řekla golfky se spojenou rukojetí),lehký 8,5kg,polohování téměř do lehu,odnímatelné madlo,polohování nohou,nánožník,v boudičce je okýnko,mají nákupní košík a cena kolem 3,5tis.
Jsem s nimi max.spokojená,jednoduché skládání a unesu je sama do śchodů i s 10kg Štěpulou :-))

Tak lovu zdar :wink:

gabule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí