Kritéria pro nákup GOLFEK

Napsat příspěvek
Velikost písma:
443
5.1.06 12:01

Ještě jsem chtěla dodat, že v Brně na Výstavišti bude 22.-26. března veletrh Prodítě, tak se tam chci zajet podívat a ty kočárky okouknout , vyzkoušet a porovnat. Snad je i na vystavené kousky sleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
5.1.06 13:23

Ahoj.

Pro Janu anonymní - na netu jsem je taky neobjevila, měli je na starých německých stránkách ABC design, ale na nových nejsou. jJstli máš zájem o foto, písni mi na SZ. Už jsem je někomu posílala vyfocené.

Pro Ka-tku - dle rady zkušenějším mamin jsem pořídila golfky se spojenou rukojetí, protože se snadněji ovládají jednou rukou. Pravda, hodně je o cviku, ale s deštníkem a golfáčem se mi jezdí dobře.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
5.1.06 15:05

Katko,

jak už psala Beruska, myslím, že spojená rukojeť je pro manipulaci s kočárkem mnohem lepší, než dvě madla, mám to vyzkoušené osobně, měli jsme kočár s dvěma madlama jen na vození v autě a na běžné ježdění kočár se spojenou. Nevýhoda je pak v tom, že kočár se spojenou rukojetí se skládá na placku a ne na nudli jako golfky se „berany“, ale to je pro mě už zanedbatelnější, než těžká manipulace při jízdě.

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
5.1.06 16:43

Ahoj, nestihla jsem přečíst všecky příspěvky, tak se možná budu opakovat.
Pozor si dej na brzdy… my máme polské golfky TAKO. Brzdí se každé kolo zvlášť, ale mechanismus je umělohmotný a po cca roce jsme měli ty ozubené kolečka (o ty zuby se zasekává brzda) dost vylámané. Pak nám navíc praskla pružina u jednoho kola, reklamovali jsme to a oni nám vyměnili nejen to kolo s prasklou pružinou, ale obě, takže teď jsou zase zuby funkční a nevylámané… Dneska bych už ale zvolila jiný kočárek… nánožník bych klidně oželela - v zimě jsem jezdila s naším fusakem a dekou a cpát na to ještě nánožník mě bavilo asi jen týden…

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
5.1.06 16:58

Holky, dekuji za rady ohledne madla:-)))

Jo, jeste dnes me tchyne pred golfkama varovala, ze nejsou vubec pro deti vhodne, ze jsou tvrde a detatka to moc natrasa......
Ten kocar co mam vybrany ma odpruzeni…
Otazka.. jak se vam s golfkama jezdi? Drnca to moc i kdyz jsou odpruzene?

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
5.1.06 21:29

Ahoj Kat-ko a Irias,

dnes jsem koupila golfky Twister-Rider a musím říct, že odpovídají všemu, co zmiňuje článek na miminu. I to polohování nožiček tam je, odpružení samo. Vejde se tam malá v pohodě i s fusakem. Oddělená rukojeť mi nevadí, páč stejně i s kombinací deštník nenosím, když prší nebo sneží natáhnu kapucu a je to. Mile mě překvapilo, že rukojeti jsou polohovací, takže se polohy můžou střídat. Líbil se mi i sporťák od Chicca Pick Up Sahara.

Vendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.1.06 08:52

díky Vendy :D

irias

• Citovat
  • Upravit
144
6.1.06 13:41

já si určitě myslím, že ta spojená rukojeť je lepší, nežli 2 madla, i když polohovací. Mám je taky a bolí mě z nich docela dlaně. A´t jsou jakkoli. Jinak nemyslím, že pro větší dítě, nebo batole by byly golfky nějak nebezpečné, co se týče drncání…ale myslím, že každé golfáče jsou dneska už trochu odpružené a že hlavně v se s nimi nedá jezdit v takovém terénu, aby nějak moc drncaly. Mě osobně se golfky řídí mnooohem lépe, nežli ten těžký kombinovaný kočár, který se musí pořád nadzvedat, kor když sám furt zatáčí. Golfky jsou skladné, lehké…příště bych si kombinovaný kočár nepořizovala si vůbec.
Jinak , krom spojeného madla a odpružení a samozřejmě dobrých brzd, je na golfkách důležité, aby měli aretaci předních kol, což se hodí do mírného terénu, ale hlavně polohování zad, alespoň 2 a nožiček. A také je dobré koupit si golfky s originální pláštěnkou, která zakryje v případě deště celé dítko, ať už sedí, nebo leží, hlavně tedy ležící. Já mám golfky HAUK, jeden z těch nejlevnějších typů, ale neměl příslušenství, takže mi na ně nepasuje univerzální pláštěnka tak, jak by bylo třeba. I nánožník je univerzal a nesedí. Jinak jsou golfky OK, až na ty plasty, které dlouho nevydrží. Líbí se mi na nich ale odjímatelná hrazda, dá se jakoby odklopit, a také jednoduché popruhy. Jen kolem pasu a mezi nožkama. To úplně stačí a dítě, pokud je to takový „nerváček“ jako můj syn, se v nich nevzteká jako v kšírách kolem ramen.Toť vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
6.1.06 14:12

Vidi, kde jsi je koupila?

Koukala jsem ze v ruznych netovych kramech jsou ruzne drahe a maji jine parametry.....
Nejlevneji byli za 3090kc, a nejdraz za 3890
A taky nekde davaji vahu 8kg a nekde 8,9 kg
Jo, a jake prislusenstvi meli?

Katka

Dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
7.1.06 20:35

Já je koupila v kamenném obchodě v Chomutově za 3840,– až pak jsem je našla na netu za ty 3 099. No, stejně jsem spokojená, hlavně jsem v nich před koupí vyzkoušela povozit malou. Váha je napsaná na stránkách výrobce http://www.babypoint.cz/babypoint.htm, ale myslím, že deset kilo určitě nemaj, uzvednu je do schodů i s malou, která váží 9,5 kg. S 20 kily bych je určo neuzvedla. Zajímavé je, že v záručním listě píšou, že můžu vozit dítě do 18kg a na jejich stránkách do 15. Byl k nim nánožník, pláštěnku jsem musela objednat, stojí 240 Kč. Zkoušela jsem ale i tu, co mám na kombinaci, je o trochu větší přes boudičku, ale jinak by se taky dala použít.

Jinak, mám za sebou 2 dny zatížení a nemůžu si stěžovat. Zkoušela jsem je vzít na vrstvu uježděného sněhu, náledí, čvachtu a ani jsem to nepoznala. Je fakt, že do terénu (třeba na lesní cestu) jsou jen minimálně, musí se zablokovat aretace, aby se nevyčvachtaly kolečka. Mají o dost větší průměr než běžné golfky(porovnávala jsem je v obchodě), tak možná proto jim sníh nevadil.

Vendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
8.1.06 09:08

wendy, moc ti dekuji:-)))

Takze ja jsem rozhodnuta, ale asi je jeste nekde vyzkousim v obchudku a pak objednam:......

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
8.1.06 11:59

Ahoj holky,
tak jsem si pročetla celou tuto diskuzi protože pro nás je taky aktuální. Děkuji za rady. Taky se trochu musím ohlížet na cenu takže některé nepřipadají v úvahu, ale mezi těmi cenově přijatelnými mám dva favority, ale taky bych je chtěla vidět doopravdy a ne jen na internetu i když vyfocené jsou hezky:-)
Jsem z Ostravy a nevím, kde je nějaký obchod s kočárkama teda hlavně s golfkama? Byli jsme v Sam baby, ale golfky nic moc.
Jo a líbí se mi Pierre cardin ultralight a Coneco rider.
No u mě hraje hlavní roli při výběru golfek váha kočárku protože malý má v 8 měsících asi 11kg. Tak ať ho vůbec unesu. No a taky nosnost kočárku do 15kg je pro nás asi málo:-(

Ahoj a ať se dětem v golfkách líbí.

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
8.1.06 13:18

Ahoj.

Ve kterém Sam baby ses dívala? V Karolině nebo na Masarykáči v obchoďáku?
V Ostravě tedy obchodů s kočárky nic moc. My se byli podívat ještě ve Futuru - Chicco prodejna, pak ve Woko na poliklinice v Hrabůvce, v Roanu v centru kousek od křižovatky Nádražní a Čerskobratrské, obešli jsme několik malých obchůdků v Porubě ( na procházce), jeli jsme do Studénky do Promi a do Nového Jičína - prodejna Dara a ještě jedna nedaleko v obchoďáku. Také jsem nechtěla kupovat zajíce v pytli. Kočárky jsem vybrala na netu a pak je chtěla vidět v reálu - asi u poloviny jsem měla smůlu.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
8.1.06 13:38

Ahoj Beruško,

moc děkuji za tipy. Byli jsme v Sam baby v Karolíně a ve Futuru v Chiccu. Ve Studénce v Promi jsem byla ještě před porodem, ale tehdy tam neměli moc velký výběr kočárků a jak to tam vypadalo teď? Měli nějaký výběr? Jsem ze Zábřehu tak bych se zašla podívat na tu polikliniku do Hrabůvky.
Mě tak ještě napadlo, že malý ještě neumí sedět tak jestli ty golfky jsou vhodné už teď?

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
8.1.06 15:24

Ahoj. Jsem z Poruby. Zkuste si zajet do Sam baby na Slezské. Mají tam velkosklad a větší výběr než na prodejně. Jinak myslím, že je ještě nějaké prodejna kočárků ve špalíčku v Hrabůvce.
Taky mě čeká nákup golfek někdy v březnu, ale už teď sbírám informace. Zatrím mám asi tři kočárky. Pierre Cardin ultralight, Cam portofino (oba mají ve Studénce) a FreeLine Collection Rolly.
Zatím je tedy mým favoritem Cam portofino, nemáte s ním nějaká zkušenost?
Přeji krásné zimní odpoledne

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí