Pronatal - Praha

226
30.1.06 08:08

Pronatal - Praha

Ahojky,

mate nektera zkusenosti s Pronatalem v Praze? Byl mi lekarem doporucen ke konzultaci a ev. lecbe pred planovanym pocetim (predchozi tehu bohuzel skoncilo potratem). Nez se tam vypravim, chtela bych slyset nejake reference na toto zarizeni.

Diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1461
30.1.06 08:34

Pronatal Praha - Hodkovičky si nemůžu vynachválit.

Nám po dvou potrtech asi 8 a 12 týdnu se nedařilo miminko počít.
A tak mě provedli insemianci. A dopadlo to tak,že jsem ve 36 týdnu :)

Jsou tam skvělý doktoři. Vždycky usměvavý, příjemný. Sestřičky na recepci v pohodě. Profesionální.

Akorát, když jsem tam byla naposled ( potvrzení těhotenství ) jsem tam čekala skoro hodinu. Měli nějaký skluz :( ale bylo to jen jednou a vyjímečně.

Držím palce, ať jsi spokojená a brzo těhulka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.1.06 09:38

Ahoj,
odpověď bude stejná jako předchozí-jsme s nimi spokojeni.
Máme po 5 IVF-a za 3 týdny bych měla rodit.
Léčili nás i v jiném CARu-Hloubětín a nedá se to srovnávat.
Jsou tady strašně trpělivý,příjemní.
Bohužel,neumí nikoho popohnat k odchodu z ordinace,takže se tam občas musí i přes objednání čekat.Ale to je to poslední,co mi vadilo.

• Citovat
  • Upravit
140
30.1.06 10:07

Ahoj,moje odpověd je také stejná.Doopravdy tam jsou ochotní.milý a vstřícný.Nemůžu si je vynachválit.Někdy se tam déle čeká ale to je asi to nejmenší a dá se to přečkat.Mám po IVF skoro 7.holčičku a ted skoro 3.letá dvojčátka páreček.Jsou tam samé kapacity a nejlepší je pan doktor Marděšic.Přeju hodně štěstí!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
30.1.06 10:10

A jak je to s placenim? Dle sveho gynekologa nemusim mit ani doporuceni od lekare, staci se objednat - je to pravda? A jakym zpusobem konzultace a leceni probiha? Nejaka hormonalni vysetreni nebo jak? Nemam v tehle oblasti zadne zkusenosti… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.2.06 14:19

je to by me taky zajímalo,jak to v pronatalu probíha.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.2.06 14:22

omlouvám se,že jsem nic jiného neuvedla,jen jsem zkoušela jestli se mi to vubec povede odeslat :oops:, jsem tu nová,snažíme se o miminko a mam velke problemy,nedostavam menstruaci ani po hormonech a nelibi se mi pristup moji gynekolozky,tak jsem psala do pronatalu a odepsali mi at si zavolam na recepci a objednam se,tak bych take rada vedela jak to tam chodi,jake vykony a vysetreni se hradi.dekuji za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
242
6.2.06 15:04

Ahojky,

tak mě taky pomohl Pronatal. Měla jsem anovulační cykly - můj dr. mě chtěl poslat na laparoskopii, což by bylo úplně zbytečné, přitom stačilo brát správné hormony :-))). Zbytečně by mě „kuchali“ než aby se problematice věnovali a člověka vyslechli a věnovali se mu. Menstruaci jsem měla nepravidelnou.

Do Pronatalu jsem se objednala přes recepci a pak jsme tam jeli s manželem. Rozhodně se nemusíš bát plateb - konzultace je zdarma a pokud by bylo potřeba něco uhradit, budeš informována předem. Zdarma Ti provedou hormonální vyšetření krve a ultrazvuk. Pak se domluvíte na dalším postupu.

U mě stačily hormony a za 3 měsíce jsem otěhotněla. Nikdy jsem tam nic neplatila - vždy jsem byla informována, že je to bezplatné.

Jinak doktoři i sestřičky jednoznačně super, každému se individuálně věnují a poskytují maximální péči, jsou starostliví. Takže vřele doporučuji a přeji, ať se miminko brzy podaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.2.06 14:43

ahoj,tak to ty zavidim,ze stacily hormony a otehotnela jsi,to bych si taky moc prala,ja nemenstruuju vubec,ted mi nepomohly ani hormony,doktorka rika ze na uz tam folikuly jsou,ale ze zatim male.tak mi nechce ted nic davat a chce cekat co bude dal,zda menstruace jeste prijde,ale posledni mens.jsem mela 16.10.a po 2injekcich a estrimaxu s utrogestanem se nedostavila,nyni jsem uz 25dni bez lecby,jedine co mi hormony privodily je bolest zaludku,podbrisku a hlavy:(

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.2.06 14:47

jo a mufinko vsimla jsem si,ze jsi z Ústí nad Labem ja taky! :P

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.2.06 16:55

Ahoj,
my jsme podnikli IVF celkem 5× a opravdu musím říct,že jsme neplatili nic za vyšetření,spermiogram,odběry krve a laboratoř ani u těch 3 cyklů,která hradí pojišťovna-pozor,jenom něco a ani u těch 2 cyklů,kdy od pojišťovny není nárok na nic.
Co se týče placení,vždy před začátkem cyklu sepíše dr. s pacientkou papír,který ona podepíše a přesně se tam zakřížkuje vše,co se při cyklu bude provádět za nadstardartní výkony.U každého výkonu je napsaná i přesná částka.Takže ještě než vám podají první lék,víte přesně,kolik to bude stát.
Moc hotovosti nosit nemusíte,né,že by byli levní,ale je u nich možnost platit kartou.
Jinak,já prošla několika CARy a ceny mají srovnané.
K vyšetřením:opravdu nemusí být žádné předvyšetření od OG.Oni si stejně všechny potřebné testy dělají sami.Jen je dobré vědět,pokud to jde,v čem je zádrhel.

Přeju hodně štěstí-my máme TP za 12 dní.

• Citovat
  • Upravit
18
8.2.06 08:43

Zdravím.
Jsem ze Zlínského kraje. Dnes jsem 7. den po 2.IUI.
Mluvila jsem s dr. o IVF. Tady u nás by mě stimulovali a v Praze v Pronatalu by se provedl odběr a tranfer (či jak sa tomu praví :-))
Jen prý budu doplácet 10.000,– až 20.000,– i když by šlo o první pokus.
To je asi za léky.
Vy jste nedoplácely nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.2.06 09:20

Nevim,jak je to u IUI,ale u IVF jsme u 3 hrazených(pojišťovnou) cyklů neplatili léky-měli jsme standart,ale platili jsme:22500,–Kč za odběr a transfer-to je paušál,pak jsme připláceli za prodlouženou kultivaci 5000,–Kč,za zamražení embryjek 5000,–Kč a můžeš si doplatit za „naříznutí“obalu embryjka-to je myslím 3500,–Kč,ale to jsme nedělali.
Takže ať počítám,jak počítám ,u jednoho hrazeného cyklu nás to vyšlo okolo 35.000,–Kč(ještě doplácíš Utrogestan a nějaké tablety po transferu) + samozřejmě cesty a pak u nehrazeného to bylo ještě + dalších cca 30000,–Kč za injekce.
Opravdu to není levná záležitost ,ale co by pro nás stát neudělal ......

• Citovat
  • Upravit
226
8.2.06 09:42

A jak je to s doporucenim od lekare? Muj se chce zatim pokouset o tehu sam a neni pro, abych uz ted vyhledala odbornou peci - tzn. doporuceni mi nenapise. Z tohoto duvodu ani nechci, aby se k nemu dostala zprava, ze jsem do Pronatalu sla…nevite, jak je to s tim doporucenim a s vysledky? (zasilaji se memu lekari nebo mi je daji me?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
8.2.06 09:52

Aknel - Ty jsi z ÚL? Tak to můžem někdy pokecat :lol: - třeba Tě nakazím. Jinak já taky MS po ukončení antikoncepce nedostávala, před braním antikoncepce jsem ji měla nepravidelnou. Chodila jsem na injekce na vyvolání. Můj dr. taky nesouhlasil s jinou léčbou, ale já šla, vždyť na to mám nárok. Nakonec jsem přešla k jinému dr., který mi Pronatal velmi schvaloval. Takže asi tak. Je to na Tobě, ale aspoň za konzultaci nic nedáš. Žádné doporučení nepotřebuješ a uvidíš, že ten přístup je úplně jiný. Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí