Recept: Vepřové kotlety na divoko

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 5 OSOB
  • Čas 80 minut
Hodnotilo 2 lidí

Další fotky

Postup

Na oleji orestujeme cibuli a na kostičky nakrájený špek. Oleje stačí trošičku, špek pustí tuk. Na vedlejší pánvi opečeme naklepané a osolené plátky kotlety a přendáme je na orestovanou cibuli se špekem. Zalijeme Halali, vodou, přidáme koření (v čajítku nebo v pytlíčku, ať potom koření nemusíme lovit) a dusíme doměkka.

Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, rozmícháme rajský protlak. Vše rozmixujeme, dochutíme cukrem a solí, dáme prohřát maso a je hotovo.

Autor: NikysekR

Ingredience

  • 1 kg vepřové kotlety bez kosti (pečeně)
  • 1 sklenice Halali (směs zeleniny na svíčkovou)
  • 1 rajský protlak
  • 1 smetana ke šlehání (250 ml)
  • 2 cibule
  • 150 g špeku
  • divoké koření (tymián, nové koření, bobkový list, celý pepř)
  • voda (asi 400 ml)
  • hladká mouka (asi 4 lžíce)
  • špetka cukru
  • sůl
  • olej

Doporučená příloha

houskový knedlík, hranolky

Chutnalo vám? Okomentujte recept Vepřové kotlety na divoko

Váš příspěvek