Testy

296
31.3.09 16:28

Testy

Ahoj holky, prosim vás, kdy vám dělali první testy?(krev),já jsem v 9. týdnu, byla jsem už dvakrát u doktora a zatim mi nic nedělal, teď jdu až cca ve třináctym týdnu, nezdá se vám to pozdě???Mě přijde podle testů, co jsou uvedený v těh.průkazce, že vám pak při každý kontrole dělaj nějaký testy, ne??Nebo se některý nedělají??když neni třeba?(Triple test, genetika atd…). Já už bych ráda měla alespoň něco za sebou, přeci jen člověk má o to malý strach..dik moc za případnou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
31.3.09 17:05

Ahoj, v 1. těhotenství mi brali krev na testy poprvé někdy po 12.tt, přesně už si to nepamatuju - dělala se krevní skupina, pohlavně přenosné choroby (HIV, chlamydie), toxoplazmoza (tedy protilátky na uvedené), krevní obraz - nevím, jestli ještě něco dalšího. Druhý odběr byl v cca 16tt na tripple test, třetí někdy kolem 30tt zase krevní obraz. Tím máš prakticky všecko, co je v těhotenské knížce a obvykle se tak dělá.
Teď u druhého jsem absolvovala jen jeden odběr v 16tt, kdy brali na všecko, co jsem u prvního absolvovala nadvakrát, a pak ve 24tt test na těhu cukrovku, což znamená 2 odběry během 2 hodin. Teď jsem 27tt, takže myslím, že mě krev čeká ještě jednou.
Co se týče jiných než krevních testů, měla jsem jen ultrazvuky + klasické vyšetření, při 2. těhotenství ve 13tt i na „lepším“ ultrazvuku v porodnici, tam se myslím dá prvně zjistit případný Downův syndrom a další VVV (ale ne každý dr. posílá, u první dcery jsem nebyla).
Odběr na potvrzení těhotenství jsem neměla ani jednou, vždy byl pozitivní těhotenský test + potvrzení ultrazvukem. Na různé vrozené vývojové vady se dají dělat jiné testy než krevní (třeba amniocentéta při podezření z tripple testů), ale na to máš ještě čas. Nevím, co myslíš jako „genetiku“, ale to tuším spočívá spíš v pohovoru s genetikem, pokud jsou nějaká podezření na VVV nebo dispozice ze strany rodičů.
13tt je ještě hodně málo, já myslím, že je normální, že jsi zatím nic neabsolvovala.
Nepřihlášená Galadwen (nějak mi to tomu přihlášení vzdoruje :? )

• Citovat
  • Upravit
2139
31.3.09 17:10

Ahoj, mně první krevní odběry taky dělali až tak pozdě (asi 11.,12.týden), ale to se nabíraly asi čtyři zkumavky…, neboj, všechno stihnou…Vím, že ze začátku mi taky přišlo, že se nic neděje a pak jsem byla ráda, že aspoň 14dní nikam nemusím… Já měla 12tt kompletní screening(KO, HBsAg, HIV, BWR,…), 14tt NT screening(ten byl ještě loni nadstandardní, platil se a asi se všem nedělá, teď nevím), asi 16.tt Tripple test, 22tt vysokorozlišovací UZV na orgány-genetika, 26tt oGTT na cukrovku, pak ještě někdy další KO+protilátky…mezitím pravidelné poradny asi po měsíci, občas sjela i UZV kvůli ozvám a od 38tt už monitory v porodnici…
Přeju příjemné a bezproblémové těhotenství…uteče to jako voda :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
31.3.09 17:16

díky moc za odpovědi!taky mám právě pocit, že se nic neděje:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
31.3.09 18:03

Terko, buď fakt ráda, že se nic neděje. Jsem asi divná, ale v prvním těhotenství jsem měla dr., která to brala trochu hákem, a byla jsem v pohodě celou dobu. Vše bez problémů, do práce jsem chodila do nástupu na mateřskou, rodila jsem den po termínu a tak nějak jsem si nepřipouštěla, že by mohl nějaký problém být.
Teď podruhé pořád někde courám po kontrolách, sháním hlídání na malou a jsem z toho akorát na nervy :roll: A pak člověku ještě navíc někde něco řeknou, konkrétně mně v porodnici na ultrazvuku ve 21tt, že mají podezření na nějakou nepravidelnost, kontrola za 14 dní - za 14 dní samozřejmě všecko v pohodě, jenomže si právě těch 14 dní člověk rýsuje ty nejhorší scénáře. Výsledek těch nervů je jedině tak další problém :?
Teď mě to přihlásilo automaticky, tak nevím, v čem vězí ten trik, že to předtím nešlo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
31.3.09 18:25

..to je hrozný, neumim si představit, že bych měla 14!! dní čekat na potvrzení nebo vyvrácení něčeho :? ..věřim, že to musejí být šílený nervy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí