Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nam dam primar rekl: pravdepodobne, berte to s velkou rezervou (dvojcatka)…ale trefil se
u dcery nam to poprve rekl ve 20tt a to uz dost na jistotu.
Odhaduji dle sklonu pohlavniho hrbolku, takze je to fakt odhad…
Nám to sice sedělo, ale po 1.screeningu jsem to opravdu nebrala směrodatně. Je to jen odhad podle sklonu pohlavního hrbolku…
Lidí, který to na druhém nesedělo, bude určitě hodně
. A kolikrát se můžou seknout i na tom druhém a dalších, jsou i lidi, co byli u porodu fakt překvapení 😀
Zdravim, me se ted stalo to, ze cele tehotenstvi tvrdili holcicka a ted v 34tt jsem se jen tak zeptala, zda opravdu bude, tak najednou, ze tam je vidět pytlik a ze to bude kluk. Takže můžu měnit celou vybavicku.
Moment já myslela, že pohlaví na screeningu neurčují z utz, ale z genu miminka z krve matky-tak jako genetické onemocnění. Čeká mě 1. screening a myslela jsem, že po něm to bude už tutovka
@mandle-v-cokolade ne určuje se podle polohy pohlavního pahorku na utz a během toho prvního screeningu je to spíš odhad, na 100% to vědět urcite nebudeš.
@mandle-v-cokolade píše:
Moment já myslela, že pohlaví na screeningu neurčují z utz, ale z genu miminka z krve matky-tak jako genetické onemocnění. Čeká mě 1. screening a myslela jsem, že po něm to bude už tutovka
Tak bud si muzes zaplatit geneticky test navic z krve a nebo mas jistotu az po porodu
urcuje se podle sklonu pohlavniho hrbolku (12tt) - to je vetsinou hodne hruby odhad, a pozdeji (dalsi velke utz) uz byva pohlavi videt pekne, pokud se miminko natoci dobre (20tt), ale 100% jistotu nemas nikdy, az po tom porodu…
Nám na 1. screeningu dr. řekl, že to je na 60-70 % chlapeček, na 2. screeningu to pak potvrdil, ale kamarádce řekli na 1. kluka a na 2. už to byla holčička
![]()
@mandle-v-cokolade píše:
To je jen v případě, že člověku vyjde špatně ten první screening, tak jde buď na odběr plodové vody, choriových klků, nebo si místo toho zaplatí ten speciální test z krve (Panorama), který stojí bambilion (ale není tam riziko potratu). A ze všech těhle metod už podle mě pohlaví 100 % vědět je. Za normálních okolností, z běžného odběru na 1. screening, ale ne.