Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U nas nikdy nezjistili pricinu. Celkove chodime do caru 5 let.
Já mám za sebou tři IVF jedno neúspěšné, druhé mimoděložní, třetí ukončeno v 16tt čekali jsme na 4 a zjistila jsem, že jsem těhotná, takže to jde i s jedním vejcovodem
Po 4 měsících po porodu jsem zjistila, že jsem opět těhotná a nyní mám dvě děti přirozenou cestou a raději se už chráním abych nerodila každý rok ![]()
Tobě gratuluji a přeji ať vše probíhá bez komplikací ![]()
@Belča píše:
Já mám za sebou tři IVF jedno neúspěšné, druhé mimoděložní, třetí ukončeno v 16tt čekali jsme na 4 a zjistila jsem, že jsem těhotná, takže to jde i s jedním vejcovodemPo 4 měsících po porodu jsem zjistila, že jsem opět těhotná a nyní mám dvě děti přirozenou cestou a raději se už chráním abych nerodila každý rok
Tak to je nadhera, nemam slov. Je to hodne o psychice. Ja uz jsem se smirila s dalsim cyklem, dlouhym protokolem, injekcema a vsema libustkama, co k tomu patri a ejhle, prvni prirozene pozitivni test v zivote
![]()
Jojo taky nezapomenu na ten den, kdy jsem si test dělala, manžel tomu nechtěl ani uvěřit tak jsem ještě ten den šla na krev aby to měl potvrzené rovnou dvakrát ![]()
@Belča ja budu s manzelem az vecer, tak dostane darecek. Zitra jeste udelam pro jistotu jeden test a objednam se k dr.
@Lorink píše:
Tak to je nadhera, nemam slov. Je to hodne o psychice. Ja uz jsem se smirila s dalsim cyklem, dlouhym protokolem, injekcema a vsema libustkama, co k tomu patri a ejhle, prvni prirozene pozitivni test v zivote![]()
je to o dost jiné viď, než když člověk ví, že je vlastně těhotný, ale čeká, zda se to udrží
Jinak já to prve poznala podle toho, že se mi jeden večer, ale fakt strašně brzy, ještě týden před očekávanou MS, zhoupl žaludek, ale tak, jako jenom v těhu, to mě prvně napadlo, když pak MS nedorazila, testovala jsem asi o 5 dní později, nějak jsem to cítíla, ten test byl už pro mě jen takové potvrzení, abych se mohla objednat k doktoru a mohla říct, že mám pozitivní test ![]()
Ja byla v caru 7.9., coz byly 3 dny pred ms. Dr. me chtel jeste pred planovanim 3. IVF videt, jestli jsem v poradku bez cysty. Podivil se nad vyskou sliznice a zeptal se jestli nemuzu byt tehotna. Ja se smala a zeptala se ho jestli snad veri na zazraky. On povidal, ze tam zatim nic nevidi, ale sliznice je velmi pekna a kdybych to nedostala, ze mam zavolat. Pak mi doslo, ze jsem den pred prohlidkou malicko rano zaspinila, asi slo o uhnizdeni. Podle me uz mu to bylo jasne, jinak by to ani nerikal.
@Lorink známá byla na IVF(po 2letech snažení), otěhotněla a potratila… za 2měsíce otěhotněla přirozeně ![]()
gratuluju ![]()
Jinak bych prisahala, ze to dostanu, klasicky PMS, a hrozny pnuti v prsou.
@Lorink to říká hodně ženských, mě i bolelo přesně tak břicho, dokonce po IVF jsem dva dny normálně krvácela, asi nás opustil jeden brouček nebo nevím (měla jsem dvě embryjka) ![]()
Po IVF je clovek jeste celej rozbolavelej, obzvlast, kdyz mi odebirali kolem 20 vajec. Tenkrat jsem priznaky nemohla ani citit.
@Lorink mě brali jen 5 a několik dní jsem nemohla ani chodit, ale už v termín MS, to bylo lepší, že už se to dalo poznat.
No vidis, ja po IVF v 7. tydnu zacala krvacet. Mela jsem synsrom mizejiciho dvojcete a udelal se hematom. Byla jsem kvuli tomu od zacatku na riziku, ale dcerusku jsem donosila do 38. tt.