Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky ![]()
Daisy tento týden asi v sobotu by mi měla přijít,no ale neberu hormouše,tak nevím.
JO NA TY ŠPATNÉ SPERMIE JE DOBRÁ MACA - zkuste ji, najdete ji na netu.
http://www.prozdravi.cz/maca.html
zuzko, capa bych taky brala!!! ![]()
super holciny, ze se tu muzem podporovat. vubec neva kdyz se sem tam rozbrecime, me se to taky stalo na podzim u imunologa, protoze mi zakazal cestovat nekam daleko do ciziny (s manzou jsme kazdy rok jezdili pres vanoce a novy rok na dobrodruzny cesty nekam do asie nebo jizni ameriky, proste za slunickem) no a letos nic, a ja se mu tam v ordinaci rozbrecela a rekla, ze si nemuzu nic naplanovat (ha ha, ted mi to fakt pripada legracni), doktor me uchlacholil, vzdyt preci ted to mate nalajnovany (myslel to IVF). takze to jsou normalne nervy ktere se nam nedari ukocirovat. a ja se rozbrecim kvuli takove pitomosti,aspon vidite, ze i to je mozny… hezky den a at to pekne utika…
market tak uz te to zitra taky ceka! to jsem zvedava, urcite pak napis. kvuli te ryme bych si radeji zavolala do CAR, ale nemyslim ze by to mel byt pro narkozu problem, protoze tu davaji nitrozilne a je opravdu hodne kratka (do 10 min, mozna ani to ne), ale radsi si to over. a neboj se! bud v pohode aby pak i mimisci byly pohodovi
drzim palce.
ruze vitej mezi nami a at ti to pekne utika. a s temi polycystic. vajecniky ti neco delali? vim ze na laparce byla jedna holcina a ta mela stejny problem jako ty a ji ty cysty vypalovali ci co.. tobe s tim neco delali? jinak pichani hormonu je rutina ktera se da zvladnout, sice to asi neni pro organizmus az zas tak zdravy a pak se musi hlidat kvuli rakovine prsu (holky urcite se kontrolujte, v letaku menopuru je napsano, ze to muze rakovinu spustit) a nechci vas tu ted strasit, ale doktori se o tom ani nezmini!!! nedavno byl na idnes instruktazni clanek jak to provadet. je to sice malo pravdepodobne, ale prevence je dulezita. jejda snad jsem nikoho nevylekala ![]()
Monko - to jsi mě teda vylekala.Já si všechno možné píchám a jím milión prášků a ani si to pořádně nepřečtu - jsem hrozná!!!
Teď bude manža každý den kontrolovat ![]()
Sue - injekce nejsou nic příjemného, ale dá se to zvládnout!!!Neboj, mimi za to stojí ![]()
Market - já teda nevím, ale mému synovci kvůli rýmě odložili celou operaci, ale fakt je, že to byl větší zákrok než punkce.U té to třeba až tak nevadí. Každopádně bych zavolala do Caru a zeptala se. Budu držet palce ![]()
Holky potřebuji poradit, minulý týden ve středu jsem byla na imunu a Dr. mi sdělila,že výsledky budou až za měsíc, ale já dneska volala do laborky a oni mi řekly,že bývají tak za týden hotové. Ani by mě tak čas netlačil,ale asi příští týden bych měla začít se stimulkou na IVF a nejsem o tom přesvědčena,že to nebude zbytečné,dokud nebudu mít výsledky z imuna. Jak byste to řešily vy??? Zkusím ještě asi zavolat do CARu, ale zase měsíc ztrácet se mi nechce ![]()
piky musim reagovat hned, je to tema ktere se me taky tyka, ale pokud bych ti mohla poradit: nic neuspechej. imuno je dost dulezity, vim o cem mluvim, pokud by ti nejaky problem nasli tak by se ti nemuselo podarit to IVF a ty se zbytecne budes stresovat a dopovat hormony. opravdu to peclive zvaz. me to trvalo sice nekolik mesicu nez me pripravili na prvni IVF - ale i kdyz jeste nevim jestli to dopadlo, tak uz jen ten pocit, ze jsem vic udelat nemohla je moc prijemnej. a vim dobre ze kdybych na IVF sla driv, tak nemam nejmensi sanci na zdarny vysledek. nechces radsi jeste tu pripravu IVF o chvili odlozit? pokud bude imuno ok tak preci muzes hned zacit stimulovat, tim rozhodne nic neztratis. ty vysledky trvaji tak dlouho, protoze to imunolog musi vyhodnotit a na to chvili potrebuje… preju ti hodne trpelivosti at uz se rozhodnes jakkoliv.
piky jo a nez me poslali na ten rozsahly imuno rozbor tak mi jen odebrali krev udelali nejaky minitest a tam se ukazala uz jakasi imuno reakce, tak pokud chces neco narychlo, zkus se zeptat doktorky jestli by ti to taky neudelala a podle toho se pak muzes rozhodnout jestli zkusis to IVF.
Ty jo, my teda asi vůbec toto vyšetření nepodstoupili
!!! Co se tím prokáže? K čemu to je?
Asi zním hloupě, ale o tomhle jsme se nebavili
!
Ahoj Holky, koukám, že je nás tu už víc.To je dobře, všem moc držím palečky.Tak my zítra jedeme a to už ve 4 hod ráno, máme to do Phy skoro 2 hodiny.
S tou rýmou fakt nevím,uvidíme.Hned Vám dám pak vědět, jen co to bude možné.
Zatím ahojky.Markéta
tino tohle vysetreni nedelaji hned, ale bohuzel vetsinou az po dvou neuspesnych IVF…
coz me osobne pripada jako mrhani nejen casu, ale i nervu, trpelivosti a v neposledni rade i penez, ze? ty jsi ted po IVF tak jestli uz vis ze z toho nic nebude, muzes si doktorum rict aby ti testy taky udelali, oni se budou mozna osivat, ale nedej se ![]()
Tak já pokud jsi o něco řeknu tak mi to udělají sami mi nic nenabídnou takže se ptejte a ptejte napište si dotazy na papír a ptát se a ptát se .
Kždy dostanu odpověď co a jak nebo mi nabídnou další vyšetření a pod.
Mě ted po druhém IUI dělali taky imunologii a vše je negativní . výsledek za 3 týdny.
market tak tfuj tfuj at to se dari a vse bez problemu , kolik tam mas folikulu?
Tinko a Monkomoc děkuju, ještě tu dnes budu, ale snažím se odpočívat a léčit tu rýmu.Snad to bude ok, jinak nevím.ale při vědomí to přeci dělat nemůžou, nebo ano?
Když jsme byli v pátek na UZ, tak jsem na každém vaječníku měla po 8 vajíčkách.Ale že se prý nevyvíhjo rovnoměrně, či co
Tak snad z toho něco bude.
Monko díky za tvůj názor,moc jsi mi pomohla. Nějak už jsem rozhodnuta, že do toho půjdeme až další měsíc. Nám žádné miniimuno nedělali a teď už je to jedno,počkám si na ty výsledky.
Souhlasím s tebou Monko, že imuno dělají až po dvou nezdařených IVF, ale já jsem se tam prostě objednala sama a pak jsem Dr. oznámila,že jsem tam objednala a jesli by mi nenapsal doporuení. A on napsal ![]()
Tinko co se týče imuna,tak můžeš prý zajít za obvoďačkou a ona ti taky napíše doporučení pokud by ti to nechtěl napsat Dr. v CARu. My už jsme absolvovali 4×IUI a 7 cyklů stimulek a oba jsme jinak zdraví,tak jedině nám zbývá to imuno ![]()