Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Market držím ti palečky,ať ti to dobře dopadne ![]()
Monko ty už máš taky bobíšky u sebe,že?? Tak to gratuluji ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se jen zeptat. Dnes jsem byla na kontrole a čeká mě 1.IVF. Jak je to s těmi folíky? Byla jsem na dvou IUI a tam se čeká až na nějaký vhodný rozměr folikulů, pak se píchá Pregnyl na prasknutí. Jak je to u IVF? Taky se čeká na nějaký rozměr aby se mohlo jít na odsátí? Díky díky, I.
Pikimoc, moc děkuju!Jsem z toho čím dál víc nerozní, i když se tomu bráním, ale nejde to.
Už se těším, až V8m zítra budu moct napsat, že vše proběhlo ok.Krásné odpoledne.
Ílo tak jsme se tady zase sešli
Já budu teprve absolvovat IVF teď v únoru a nebo březnu.
No vidíš to … a furt se to vleče, co? No já od 17. února budu stimulovat puregonem. Tak mě právě zajímalo, za jak dlouho půjdu na to odsátí. Určitě je to kratší než před IUI, kde se čeká až budou dostatečně velký, ne? Nevím. Taky jsem se dnes zapomněla zeptat, jestli a kdy mám absolvovat nějaká předoperační vyšetření. A jaká … Byla jsem tak vynervovaná až jsem zapomněla
Nevíte někdo?
ílojá jsem msi předoperační vyšetření měla začít vyběhávat první den mesntruace(1.den stimulace), měla jsem ale krátký protokol, tak nevím, jak je to třeba u dlouhého.Jedná se jen o odběr krve a prohlídka u obvoďáka, něco jako preventivka.
Předoparační vyš.má měsíc platnost.Doktoři nebo sestry Ti jistě řeknu a hlavně Ti dají papír(žádanku).
Děkuji ti moc. A ještě odpověď na druhou otázku pro mě nemáš? Jak velký musí být folíci?
Děkujůůůů
Ílo já myslím, že zralé folikuly mají 15mm.A to jsou ty největší, tak to aspoň čtu v papíře, který jsme dostali.
ahoj holky, jsem tu zpatky a vmisim se do vasi diskuze a budu delat trochu chytrou (hihi). co se tyka tech folikulu, tak ja tedy mela dlouhy protokol a chodila jsem kazdy druhy den na utz a cekalo se az povyrostou, tzn. ze na velikosti zalezi
ja mela celkem sedm foliku a jeden byl obr a ostatni trochu pokulhavaly. ten obr byl dva dny pred OPU ca 22 mm a ostatni tak 15-18 mm. ohledne predoperacniho vysetreni : to bys mela mit s sebou nejpozdeji v den odberu, ale me se ptali uz pri zahajeni stimulace jestli to mam vyrizene,lze to behem dvou dnu vybehat, zalezi na obvodni dr. jinak ale myslim ze tohle predoperacni plati az pul roku
.
market tak uz to mas za par… uvidis ze to utece rychle, jen je clovek pak takovej trochu zblblej
a jak to mate naplanovany, myslim jestli jste souhlasili s ICSI, prodlouzenou kutivaci, zamrazenim atd ??
Ahoj Monko, moc tě zdravím.Jak se cítíš?Co bobísci?
my určitě budeme mít ICSI, neboť manžel má oligoastenoterazoospermii
, i když i z tohoto máme krásnou dcerku počatou přirozeně.
O té prodloužené kultivaci nevím, o tom jsme vůbec nemluvili a pokud bue co zamražovat, tak určitě chceme.s tím počítáme.
Ještě k tomu předoperačnímu. Oprvadu má platnost jen měsíc, to mi říkala i moje obvoďačka.
S těmi folikuly to opravud nevím jak to je přesně.Jak mají být veliké nebo tak.
Já měla krátký protokol a na UZ během stimulace jsem byla 1× a to mi dr.řekla, že na každé straně mám 8 vajíček a těch folikulů jako kolik?Asi se opět ptám jak tydýt
, ale jsem z toho nějak zmatená.
Folikul je váček ve keterém jsou ta vajíčka, ne??
Monko: Tvůj popis přesně sedí na osůbku, která byla 21. a 25. v Pronatalu. Odcházela jsi, když jsem zrovinka přicházela. Jj, svět je malý. Hrozné je, že mě nebaví to čekání jestli to vyjde a tak dále, tak brouzdám na internetu a zkouším se nějak zabavit. Dokonce jsem se pustila do vánočního dárku „anglicky snadno a rychle“, tak doufám, že z toho nebude „anglicky obtížně a pomalu“. No, a vzala jsem si na začátek neschopenku zejména kvůli dojíždění. Jinak je mi docela fajn, spíš to leze na psychiku. Nejhorší bude situace, když se nezadaří a půjdu do práce, protože moje kolegyně je hrozná drbna a už to říká jak jasnou věc. A to neví nic.
Tak všem přeji, aby vše proběhlo bez komplikací a v pohodě. Krásný den