Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj market, nedalo mi abych se jeste nepodivala… skvela zprava, tak ted aby to pekne utikalo do ET
a pak na tom uz budeme stejne
. tak to mas uplne stejnou urodu jako ja, taky jich bylo pet, zbyly mi pak uz sice jen dva a doufam ze se aspon jeden udrzi. ja se mam dobre, funguju normalne (teda davam si pozor abych se nenamahala) ale jinak dobry. vcera jsem sla spat hrozne pozde, protoze jsem se tu trapila s vyplnovanim danoveho priznani za byt, to byl des. no a ted jsem zrala na postel! tak moc vsechny zdravim a zas treba zitra. market jak to slo s tou rymou? asi zadny problem? melas z toho strach, tak se ptam, pekne odpocivej a tech par dni utece…
Markét,
tak super, máš to za sebou… tak moc držím palce!
Mě to teprve všechno čeká a taky z toho mám strach, tak jsem ráda, když tu čtu takové povzbudivé zprávy! ![]()
Ahoj sluníčko,
no já myslím, že to bylo v ,,nové snažilce,, a možná ještě někde…
No a vidíš, zase jsme tady na IVF a pořád se snažíme… ach joooo!
A jak jsi na tom, jak pokračuješ? Kdy tě IVF čeká?
Sluníčko a štěpi , holky moc Vám držím palce.
Tak jsem to nevydržela a už za minutu 10 jsem volala do CARU.Tak se nám z 5 chytli 4 bobísci a zítra už jedu na ET.Holky, jsem ze všeho tak nervozní, je to najednou strašně moc.Ještě jsme se plně nerozhodli, zda si nechám zavést jedno nebo dvě embrya.Hodně se zmiňovali o jistém riziku po sekci.A jak jendou doktoři řeknou:ůJe tu jisté riziko…", dostanete strach.Uvidíme, ještě to prý zítra probereme.
já stimuluju od neděle. zítra jdu na 1.UZ,tak jsem zvědavá jak rostou.
vždycky večer ty vaječníky cítím,jako by mi je tam řezaly,tak snad rostou dobře.
a jak ty?
Sluníčko , já vaječníky cítila nejvíc ten poseldní veče před punkcí, po Pregnylu, to jsem ani nemohla ležet na břiše.Moc TI držím palečky,aby folikuly rostly jak mají a hlavně , aby v nich bylo hooodně vajíček ![]()
Monko , moc děkuju.MOc se na ET těším, je to zvláštní pocit.Zároveň se strašně bojím, budu hrozně nervózní.
Jinak s rýmou vše v pohodě.Sestra teda hned říkala, ať o rýme raději nemluvím, ale anestezioložka to vyloženě musela vidět, že nejsem úplně fit.Ale bylo to v pohodě, mylsím, že to u téhle krátké narkozy tolik neřeší.A myslím, že jsem na pokoji nebyla jediná tak nachcípaná.Spíš jsem si myslela, že až si pojedeme por bobíska, že budu fit, ale nejsem, rýmu mám pořád a ještě ke všemu zatracenej ekzém, kterej se mi během stimulace udělal
Chtěla jsem být krásná, až si pojedeme pro mimíska, aby se mě neleknul
Že to přes víkend vyléčím.
Ahojda ženský, ráda bych se připojila k vaší diskuzi… s přítelem se snažíme o mimi skoro rok, od listopadu v Gennetu v Praze…po prvních vyšetřeních já syndrom PCO a přítel 43% pohyblivost spermijek
no ale nepodléháme panice…zatím
Chystáme se pomalu na IUI pokud tedy proběhne ovulace, brala jsem clostil a místo ovulky krásná 4cm cysta…takže nic, teď čekám na MS beru utrogestan a uvidí se, co a jak bude, jestli neproběhne ovulace počítám s injekcema (kterých se teda fakt bojim, hroznej srab jsem pokud se týká mně) a pak už se ani o IUI pokoušet nehodlám a chystám se rovnou přejít k IVF. Oběma nám letos bude 30, tak by bylo fajn, kdybychom to nějak rozumně stihli
Jinak přeju všem brzo // ![]()
Markét,chápu tvojí nervozitu,budu také nervozní a to už na to půjdu po 3.
Jaká je tvoje historie?
Markét… no tak to je rychlé!
A ty jsi neměla prodlouženou kultivaci, nebo ti embryoložka řekla, že to není potřeba? No ale hlavně, že to jde vše jak má a moc ti přeji, aby se ti bobísci chytli.
Já si nechám zavést 2 embrya a budu doufat, že se chytí jen jedno!
2 děti už totiž mám, ikdyž už skoro dospělé! ![]()
sluníčko… já ještě zkušenosti s hormonama nemám, teprve budu poprvé stimulovat až koncem února. Měla jsem jen 2× Pregnyl před IUI, ale to jsem myslela, že mi praskne břicho…dost mě tam tlačilo a bodalo!
No tak jsem zvědavá, jak to budu snášet při stimulaci… ![]()
sue 01:
No já i docela chápu proč to u nás nejde…viz výše…jenom jsem teď ve fázi doufání v zázraky a zlatý ruce doktorů, protože bez nich to fakt asi nedáme… ![]()
a u Vás není žádný problém???
No tak snad to vyjde…možná by ale nebylo od věci nějaký ty testy udělat…si myslim teda…pro jistotu. co kdyby imuno bylo třeba špatný a pak se neuchytilo a zase nevypudilo nebo tak něco…nevim no nejsem doktor a kromě čajů a kyseliny listové sama netušim, co se všechno ještě dá udělat nebo nedá…
občas tady zírám, jak jsou holky věci znalý…
![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď