Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky,
mám takový dotaz. Náš prcek má 10m, zkoušeli jsme mu koupit nějaké capáčky, ale do žádných se za boha nedostane. Asi má vysoký nárt. Upraví se to věkem, nebo je to definitíva? Máte zkušenosti? Děkuju
ahoj
ja si taky myslela, ze jeden ma vysoky nart a kulovy
jen schvalne prohybal prsty dolu a tak se mu nevesla noha do boty ![]()
no to mi tvrdí můj, paní v obchodě byla ovšem opačného názoru
. Takže jsme stejně odešli bez bot ![]()
nárt zůstane podle mých dětí stejný, capáčky jsem musela redukovat i takové ty „hadrové“ do kočárku, ale kožené botičky potom v pohodě.. Šněrovací „žirafové“ i sandálky byly v pohodě i ve 4letech…
Momentálně mu manžel loni koupil v klasické obuvi značkové botasky skejťáckého stylu, nízké se silným jazykem, takže tam nevleze, ale dle chytré paní prodavačky je měl jen malé, tak je má o 3čísla větší… a nevleze stejně… Manžel naštvaný na mě, že jsem ho neměla posílat kupovat boty …
no, takže pokud to fakt nejsou jen prsty, tak to budeme mít teda o zábavu postaráno ![]()
Marti - no právě že jsem psala, že první kožené botičky i papučky jsou v pohodě, to jen ve větším věku se sortiment rozšíří o různé módní výstřelky (skejťácké styly např.), ale do klasického tvaru i šití vždy vlezeme ![]()
holky, už jsem se koukala, že ty „žirafkové“ botičky jsou celkem na pohodu, mají na zapínání sucháče, tak mi to přijde takové variabilní. Baba totiž v obchodě, tady u nás na melém městě, nás strašila, že to nám teda nezávidí. Tak už jsem se viděla, jak objíždíme republiku a shání botičky. Ale nabídka je, takže asi žádná křeč.
no na babu v obchodě mám svůj názor, viz manželův nákup, takže si myslím, že to bude v pohodě
![]()
Marti, můj syn má k dost vysokému nártu ještě hodně širokovou ťapu, takže nemůžeme koupit první botičky. Je mu 19měsíců, chodí plně od 10měsíce a vždy zkoušíme tak cca 3páry botek, ale vždy seženeme. Vysoký nárt se mu nijak nezmenšil
Máme super prodejnu dětské obuvi snad se všemi značkami obuvi se žirafkou. Začínal na Fare, pak Essi, V-Obuv a Superfitky.....se sucháčem i na tkaničky, záleží na tom, aby nebyly prošité na nártu, musí být plně otevíratelné s jakoby „výklopným jazykem“. Určitě mu nemohu koupit botičky bez zkoušení.
no my to asi budeme mít podobné. Vždycky se mi ty jeho „bambule“ nožičky líbily, má je jaho hurvínek. Takové buclíky, a to je jinak žížala. Dneska jdeme k nám do lékárny, mají tam botičky Santhe, tak vyzkoušíme. On ještě plně nechodí, ale kolem nábytku lítá bezpečně. Takže chceme botičky, protože když jsme na zahradě, tak už by se rád postavil třeba o židli a v ponožkách ho nechci nechat a naboso taky zatím moc ne, moc mravenců, tak ať není vokousanej.
Není to žádná tragédie, Samík má taky vysoký nárt a širokou nohu, má to po mně.
Přesně, jak píše Zoubky nesmí být prošité na nártu a nebudeš holt kupovat přes net, co nemáš vyzkoušené. Taky možná občas víc zaplatíš - v době, kdy všichni kupovali první botky za 350,–, já jsem holt musela sáhnout hlouběji do peněženky a koupit Fare za 700,–
U těch už jsme zůstali, vyberem tam vždycky v pohodě…
však jo, hlavně že na trhu ty botičky jsou a jsou fakt hezké, už jsem tak pokukovala ![]()
Jj, dá se vybrat v pohodě, akorát člověk holt nemůže mít vždycky všechno, co vidí… Ale já jsem zvyklá od sebe, tak mi to nepřijde ![]()
Angua píše:
Jj, dá se vybrat v pohodě, akorát člověk holt nemůže mít vždycky všechno, co vidí… Ale já jsem zvyklá od sebe, tak mi to nepřijde
Jo, vždy vyděsím prodavačku, když si přijdu pro společenské boty, boty na ples nebo jen pro sportovní dámské boty ve velikosti 42, široká noha avysoký nárt........bohužel je stále móda úzkých bot do špičky ![]()
No já mám 41, tak jsem ještě relativně v klidu… Ale třeba lodičky nemůžu mít vůbec, do špičky jsem jedny měla (ale zas mě táhly kolem kotníku
), baleríny taky pasé… Tak chodím holt i v zimě v páskových (na ples a společenské akce) a můžou mě dožrat blbečci s velikostí Popelky, kteří by mi chtěli kázat o bontonu a uzavřených botách k různým druhům oděvu, když já v tom neudělám krok
![]()
Ale teď jsem koupila v Deichmannu super boty, celé kožené, balerínového typu s páskem přes nárt a jsou mi dobře a jsou děsně pohodlné. Akorát teda trochu barví, ale to jsem ochotná přežít, když mám konečně boty, ve kterých dojdu do města a zpět a nejsou to tenisky ![]()