Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojte, chtela jsem se zeptat maminek ktere absolvovaly prohlidku v 10 mesicich. V knizecce, kterou jsem dostala v porodnici bylo napsano u prohlidky v 10 mesicich, ze doktorka zkontroluje take sluch a vysetri riziko krivice. Chci se zeptat zda toto vysetreni pediatr vasim prckum delal a pokud ano, tak jakym zpusobem. Ja byla na teto prohlidce nedavno, ale tato vysetreni jsme neabsolvovali.....teda pokud to neni kontrola takova, ze to ani nezpozoruji:o)
diky moc a mejte se krasne
Já jsem s dcerou absolovala tuto prohlídku už před rokem takže pokud si pamatuju tak ji doktorka změřila, zvážila, ptala se jestli leze a zkontrolovala jestli reaguje na sluchový podmět. Prostě si vzala zvonek a koukala jestli se Klárka za ním otočí. Ale asi se to dá zjistit i tak jestli dobře reaguje na hlas.
S tou křivicí nevím, ale kontrolovala jestli má rovnou páteř tak to asi bude ono:)
No, asi jsem ti moc nepomohla..
Pavla a Klárka
Ahoj, my jsme byli na 10 měsíční kontrole před nedávnem. Vyšetření na křivici jsem si nevšimla, jestli bylo tak jen pohledem
Ale na sluch se doktor ptá už dlouho a v 8 měsících jsme dělali test. Sedla jsem si s malým na klíně, doktor šel za nás, aby ho malej neviděl a vždycky přistrčil z jedné strany nějakou pískací hračku nebo jemný zvoneček a koukal jestli se Pepíček za zvukem otočí. Není to nic složitého, jestli máš nějaké pochybnosti, klidně to můžete doma zkusit taky.
Mějte se,
Věrka