Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A ještě jeden dotaz, když má škytavku, mužů ho nechat ležet v postýlce nebo musíme nosit? Jinak jsme dojedli o půl třetí a až teď usnul, mezi tím trochu řevu a jen ležel a koukal, je to v pohodě?
@SarkaLo Se škytavkou je náš raději chovaný, respektive v neležící poloze. Ale pokud ho necháš ležet, dítě to určitě přežije.
Jen je možné, že se mu to nebude líbit (ta škytavka) a začne btečet.
Tak já už nevím, vypadalo to, že o půl třetí usnul, ale ne, do teď je vzhůru a buď řve když ho položíme do postýlky nebo otevírá pusinku, že má hlad. Dudlika nechce…co teď???
@SarkaLo Pokud je takhle dlouho vzhůru, tak už s velkou pravděpodobností řve i proto, že už je přetažený. Zavinuješ? Pokud ne, zkus zavinout a pustit bílý šum. Budeš muset najít prostě to, na co tvé dítě zabírá a co je pro tebe ještě přijatelná metoda uspávání (kočár, nošení v šátku nebo manduce, zavinutí, správného dudlíka, natřásání na ruce…
Holky, máme problémy s usínáním - jak přes den tak i v noci.Jak poznám, že je dostatečně najedený-kojím? Saje cca 20min, když ho pak chci uložit, začne sát znova s přestávkami. Nezabírá nošení, dudlík ani houpání. Někdy usne rychleji, ale i s kojení nám to většinou trvá přes hodinu, někdy déle:| Co dělat a co třeba vyzkoušet?
@SarkaLo Najedené mimino neřve hlady a přibírá. To že u kojení usínají a pak se zase probouzí je normální. Ono je to sání náročné a prostě si potřebují dát trochu oraz. Dohlídni na to, aby sál efektivně - hýbe se dolní čelist a miminko slyšitelně polyká. Pokud budeš mít pocit, že usíná, tak ho polechtěj trochu pod bradičkou. Měl by začít zase sát. Pokud mimčo už pak nereaguje, tak já jsem odpojovala.
Ohledně usínání, zkoušela jsi zavinout, pustit bílý šum? Na každé dítě může zabírat něco jiného.
Pije přes klobouček a vím, že jen nedudlá. Šum jsem si stáhla a večer vyzkouším. V zavince spí, ale přijde mi, že se mu tam moc nelíbí, nebo to dělám špatně…
Takže prostě nedělat miminku žádný režim a nechat ho tak, jak si samo řekne - nebudit?
Jinak šum zkoušíme od včerejška, ale nevím jestli padl únavou nebo jím
![]()