11měsíční dítě odmítá vše, kromě mléka
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
11měsíční dítě odmítá vše, kromě mléka
Ahoj všem, můj syn, nyní 11měsíců, odmítá vytrvale příkrmy. Byla období, kdy to bylo krapet lepší, např. v 7měsících byl schopen sníst třeba 100gr masozeleninového příkrmu, ale nyní jsme úplně na nule. Jí jen křupky, nechce ani piškoty, pije jen vodu, občas sní kousek masa. Zkoušeli jsme všechny fígle, nečekám tedy žádnou radu, nefunguje nic. Zkrátka je dodnes plně kojen, vše ostatní odmítá. Doktor nám vyhrožuje hospitalizací, že ho budu muset odstavit a budou ho nutit jíst, ale podle mne to bude akorát trauma a stejně nic nesní. Kdybych ho chtěla odstavit, mohu toto zkusit s manželem či babičkou a ne ho týrat v nemocnici. Nemocný určitě není, když se občas dobře vyspí a sní něco, nezvrací, nemá průjem, je to šťastné miminko. Jediné, co mne trápí, je, že kaká tak 1× za 7-10dní, což je logické, když nic nejí. Ale bojím se toho, že když nejí žádnou zeleninu a ovoce a nemá vlákninu, má vlastně zácpu a tam hrozí rozšíření střeva. Mělo by se to poznat podle šíře stolice, což má opravdu širokou než je běžné.. Ale co dělat? Jsem už zoufalá, pořád řešíme jen, že náš maličký nejí a trápí mne to a teď se navíc začínám bát toho, že nekaká a doktor nás chce hnát po nemocnicích ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kadi jednou za 7-10 dni?
… tak mu dej neco, co mu bude chutnat..klidne i bobiky…at aspon nekde zacne…jinak nase mala kdyz ma obdobi, kdy fakt nechce nic jist, tak to pokazde zachrani hranolky(mame actifry a jsou bez tuku)..proste zkouset..a maly neni zvedavy, kdz vy jite??,
- Citovat
- Upravit
@shadore píše:
Ahoj všem, můj syn, nyní 11měsíců, odmítá vytrvale příkrmy. Byla období, kdy to bylo krapet lepší, např. v 7měsících byl schopen sníst třeba 100gr masozeleninového příkrmu, ale nyní jsme úplně na nule. Jí jen křupky, nechce ani piškoty, pije jen vodu, občas sní kousek masa. Zkoušeli jsme všechny fígle, nečekám tedy žádnou radu, nefunguje nic. Zkrátka je dodnes plně kojen, vše ostatní odmítá. Doktor nám vyhrožuje hospitalizací, že ho budu muset odstavit a budou ho nutit jíst, ale podle mne to bude akorát trauma a stejně nic nesní. Kdybych ho chtěla odstavit, mohu toto zkusit s manželem či babičkou a ne ho týrat v nemocnici. Nemocný určitě není, když se občas dobře vyspí a sní něco, nezvrací, nemá průjem, je to šťastné miminko. Jediné, co mne trápí, je, že kaká tak 1× za 7-10dní, což je logické, když nic nejí. Ale bojím se toho, že když nejí žádnou zeleninu a ovoce a nemá vlákninu, má vlastně zácpu a tam hrozí rozšíření střeva. Mělo by se to poznat podle šíře stolice, což má opravdu širokou než je běžné.. Ale co dělat? Jsem už zoufalá, pořád řešíme jen, že náš maličký nejí a trápí mne to a teď se navíc začínám bát toho, že nekaká a doktor nás chce hnát po nemocnicích
dám ti 2 rady… 1) dál nabízej, ale nenuť, kdy nebude chtít, klidn nakoj. 2) velmi důležité - doktorce řekni, že ti příkrmy krásně papá, řekni jí, jak mu vaříš polívčičky zeleninový, brambůrek s mrkvičkou…
mě se ladší do roka příkrmů ani nedotknul, také jsme na to kdysi, cca před rokem, zakládala diskusi. no do roka ani ťuk, ve 13m už jedl dohladka mixované, a ve 14m už pokousal naprosto vše nerozmixované. kadí takhle málo, protože je prakticky plně kojený, a pln kojené dítě může kadit jednou týdně, pokud ho to nebolí, je to ok.
Některý děti prostě žijí na mlíku rok, a stačí jim to. akorát většina doktorek, včetně té mojí, i tvojí, to nechápe, protože to enní podle příruček. tak jí řekni co chce slyšet, já té své taky odkývala, že mu v půlroce dávám rybu, a papá spoustu ovoce a zeleninky. dr byla spokojená, a já s malým taky, malej byl spokojenej že má prso, já byla spokojená že je malej spokojenej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mne napada, ze v 11 mes uz deti leccemu rozumi, tak bych mu zkusila za to neco slibit…treba i to kojeni…nebo, ze si pujdete prohlizet knizku…cokoli, co na nej plati. Ale to uz jsi asi zkousela, jak naznacujes.. Jinak v okoli mam rok plne (bez prikrmu) kojene dite a je v poradku a maminka se tim jeste chlubi…No, podle mne to idealni neni, ale asi nic strasneho…mozna bych dokoupila nejake vitaminy a myslim, ze koupis i treba vlakninu v roztoku a snad by mohla byt frekvence stolice pak castejsi…ale hospitalizace…to hledim. Mozna jestli nechce spis resit, proc vlastne nechce, jestli to nema nejaky fyziologicky duvod. Ale zatim bych taky jeste asi trochu zalhala a kdyby ani po roce nic nejedl, tak treba potom to odstavovani…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 píše:
dám ti 2 rady… 1) dál nabízej, ale nenuť, kdy nebude chtít, klidn nakoj. 2) velmi důležité - doktorce řekni, že ti příkrmy krásně papá, řekni jí, jak mu vaříš polívčičky zeleninový, brambůrek s mrkvičkou…mě se ladší do roka příkrmů ani nedotknul, také jsme na to kdysi, cca před rokem, zakládala diskusi. no do roka ani ťuk, ve 13m už jedl dohladka mixované, a ve 14m už pokousal naprosto vše nerozmixované. kadí takhle málo, protože je prakticky plně kojený, a pln kojené dítě může kadit jednou týdně, pokud ho to nebolí, je to ok.
Některý děti prostě žijí na mlíku rok, a stačí jim to. akorát většina doktorek, včetně té mojí, i tvojí, to nechápe, protože to enní podle příruček. tak jí řekni co chce slyšet, já té své taky odkývala, že mu v půlroce dávám rybu, a papá spoustu ovoce a zeleninky. dr byla spokojená, a já s malým taky, malej byl spokojenej že má prso, já byla spokojená že je malej spokojenej
Myslim, ze to je naprosto skvela rada, skoda, ze tu nejde hodnotit prispevky jako nejvice prinosne apod…
O siri stolice jsem teda nikdy neslysela, musim doplnit mezery ve vzdelani. Frekvenci bych se netrapila, vzhledem k tomu, ze je plne kojen. Tam je normalka i jednou za 14 dni.
Take bych stale nabizela, ovsem zkusila bych sklenickove prikrmy „prvni lzicka“. Mrkev ne, ta stavi, ale treba dyni nebo brambor nebo pastynak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proste davat ochutnavat. Muj prvni prikrm byl udajne jablicko se susenkou. Tak i to bych zkusila, pokud by za par tydnu neprojevil zajem o zeleninu. Vidi vas, jak jite?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás jak malá stavkuje tak je to vždy do několika dnů zub, měla to už několikrát ted u stoliček i ředtim špičáky a předni zuby. prostě konec a neveme si vubec nic ještě že pije ten sunar.tak když stávka tak 2× deně sunar někdy kousek bananu a to je fakt všechno…
snažim se ji nabízet většinou si dá to ovoce.
někdy to trvá dýl než ji vyleze zub. stavkuje už takto asi po 4té ted už vím ale ze začatku jsem se také bála. takže bud neji nebo zase až moc kaaká…někdy to trvá týden jak kdy než s ezub prožízne a přestane bolet.
pak z ničeho nic začne jíst jako dřív. dám ji také sirupek nurofen od bolesti, někdy zuby děti fakt dodt bolí.
u starší dcery jsem tyhle stávky nikdy neměla a u téhle to je exot ![]()
doktorce řekni že jí i polivky i příkrmy a ovoce jak ti tu ostatni radily.no jejej tak bude ted chvilku jen na mlíku a to ji neříkej.
kakat také bude nemusí i několik dnů-zkus štávičky třeba od hami aspon trošku třeba lžičkou nebo z lahvičky.
a určitě papat začne, mala si dala když měla stávku třeba banan nebo hrozny jinak fakt jen 2× deně sunar.bud ráda že kojíš.
pokud nehubne jako že asi nehubne když je kojený tak to přejde.
irčitě jídlo nenut-
a nebo ještě jedna rada u cizích líp chutná, malá třeba ráda jí na návštěvě jak vidí děti když jí to jí jako bych ji doma nedala najíst ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A když kojíš tak hlavně hodně jez ty zeleninu polivky a ovoce a maso.
malá byla také naprosto hodná krásně spala a byla spokojená hrála si nic ji nechybělo no tak prostě měla stávku a nejedla.
ještě dodám nikdo z okolí mi nevěřil že je to zubama jen jsem vždy ten zub našla a někdy to měla fakt hodně nateklé ty dásně ale ten gel na zuby moc asi nezabíral ale občas jsem ho dávala. horší byly zadní zuby nahoře to jsem neviděla nikdy nic zda leze nebo je nateklá dásen by mě totiž pokousala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim píše:
Myslim, ze to je naprosto skvela rada, skoda, ze tu nejde hodnotit prispevky jako nejvice prinosne apod…
O siri stolice jsem teda nikdy neslysela, musim doplnit mezery ve vzdelani. Frekvenci bych se netrapila, vzhledem k tomu, ze je plne kojen. Tam je normalka i jednou za 14 dni.
Take bych stale nabizela, ovsem zkusila bych sklenickove prikrmy „prvni lzicka“. Mrkev ne, ta stavi, ale treba dyni nebo brambor nebo pastynak.
- Citovat
- Upravit
Ahojky! Není to nic neobvyklého, jsem laktační poradkyní už spoustu let, znám hodně dětí, které prostě nejedly. Vůbec bych to nelámala přes koleno, do roka má čas. Prvního ze synů jsem taky nechala - do roka, pak jsem už přitlačila, prostě jsem ho nenakojila, nabídla oběd - začínala jsem u toho oběda - nechtěl - šel spát hladový, po pár dnech si to rozmyslel. Postupně jsme potom přidávali. Hlavně to chce nezklouznout k chybám typu bobík, který dítě do roka a půl (a nejlíp nikdy) nemá dostat (vysoký obsah bílkovin, mlátí do ledviny), u dětí, které takto bojkotují stravu, bych nezačínala ani ovocem, protože si bude nejspíše hůře zvykat na nové chutě a sladkým by sis na sebe ušila bič. Taky bych nepodávala šťávy, které jsou k ničemu. Doktorovi bych řekla, co chce slyšet, vlk se nažere, koza zůstává celá… Stolice je v pořádku. Mateřské mléko je plně stravitelné, nemusí kakat i měsíc. To vyhrožování hospitalizací mi přijde nemístné a naprosto neprofesionální, zvažovala bych i změnu pediatra. A v klidu přestaňte řešit, že nejí, děti jsou chytré a velice rychle zjistí, že se dá tím rodiče perfektně vydírat - a využívají toho celý život a z rodičů se stanou šašci, kteří skáčou jen aby dítě trošku papalo - ale stále platí, že uprostřed jídla ještě nikdo hlady nezemřel, nemusíš se toho bát ani Ty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikde nevidím, kolik váží.. Moje se v tomto věku skoro jen kojila, ale měla jedenáct kilo, už chodila atd. Takže doktorka mi na to řekla, že se rozjí, až bude jíst s náma normální jídlo. No měla trošku pravdu, ale jinak malá je nejedlík doteď (dva roky, skoro patnáct kilo) Ale rozhodně nestrádá. A kadí denně, někdy i několikrát. Nevím co chceš slyšet, u vás se mi to zdá o dost horší a dr. asi ví, proč vám vyhrožuje. Kojím pořád, ale už jen ráno a večer, přes den to občas zkusí, ale jen tak ze cviku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mala ma 14mesicu a taky skoro neji. Chodim ale 2×tydne do prace. Jednou tydne do skoly a pokud jsem tedy pryc, tak v pohode dlabe
- Citovat
- Upravit
To by mě taky zajímalo kolik váží pokud přibírá a je v pohodě tak asi hlad nemá. Nijak bych nenutila nebo se mu to jídlo zhnusí. Nabidni dej třeba trošku na jazyček at ochutná a bud chce nebo ne. S tou nemocnici na vas dr dělá jen bubu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně to připadá normální, děti mi to taky dělaly, kojené děti to prostě někdy dělají, po roce se to srovná, raději bych to s doktorkou moc neřešila a nabízela v klidu dál, ono se to poddá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CokeLady píše:
@slavuska1
pěknýzakladetelko a zkoušela jsi mu prostě mlíko nedat? stylem: tady je snídaně, nechceš, ok, konec.
Dát mi na zem do misky třeba kousky ovoce a k pití vodu, že když bude mít hlad, jídlo tam má. To samé s obědem. Ono proč by jedlo něco, co nezná, nechce se mu do toho, když to mlíko má jstý a stačí mu jen dát najevo, že tohle nechce a máma stejně tu kozu vytáhne
Nevím, to bych nedělala, ale každá jsme jiná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit