Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, dceři byla doporučena Provera na zkoušku, je jí 12 let, doktorka řekla, že je to jenom na pár dní v měsíci a minimální dávka, že jí to neublíží, ale já z toho nemám moc dobrý pocit. Pokud to prý urovná a zkrátí cyklus, nechá jí to maximum rok. Také jste to někdo řešil?
Určitě bych 12lety holce nedávala do těla zbytečný hormony
z jakyho důvodu ji je doporučil? Kvůli nepravidelný cyklu? Pokud ano, ví, že je nepravidelný cyklus v tomhle věku normální?
V letáku je uvedeno:
Děti a dospívající
Použití přípravku PROVERA u pediatrické populace není relevantní.
Umělé hormony, neexistuje. To se radši budu pídit po bylinkách..
@Sluníčko09 píše:
Ahoj, dceři byla doporučena Provera na zkoušku, je jí 12 let, doktorka řekla, že je to jenom na pár dní v měsíci a minimální dávka, že jí to neublíží, ale já z toho nemám moc dobrý pocit. Pokud to prý urovná a zkrátí cyklus, nechá jí to maximum rok. Také jste to někdo řešil?
Ahoj, do mě moje gynekoložka cpala Proveru ve 14ti letech, když jsem ztratila cyklus kvůli anorexii, bylo mi po ní zle, odstartovalo mi to šílené bolesti hlavy. Hned jsem ji vysadila a pracovala na tom, abych přibrala a MS se vrátila přirozeně… Jestli ji tvé dceři dala gynekoložka jen na srovnání cyklu, tak bych ji nebrala.
normálně se mi nechce věřit, že by fakt někdo chtěl cpát Proveru 12 letému dítěti, neuvěřitelné
chytám se za hlavu a hlásím – v žádném případě, neexistuje
Ono záleží, proč to dostala. Jestli má extrémně krátké cykly (třeba 12 dní) se silnou ms, něco se s tím asi dělat musí. Jestli jen prosté srovnání, to jsem měla pocit, že se řeší později.
Pokud nemá opravdu problém s extrémními výkyvy cyklu, nedávala bych ji nic.
Kromě toho na proveru je docela dost špatných zkušeností.
Injekce bych fakt nedávala. To už radši klasické prášky. Ty se vysazují podstatně snáz.
Vždyť se jí sotva rozjely hormony a už se do ní budou cpát nějaké hnoje, aniž by se jí dal čas, aby se tělo srovnalo samo.
Ahoj, ja brala Proveru od 13 do 17 let kvuli velmi kratkemu cyklu a po vysazeni antikoncepce jsem ji zase brala v 27 letech, protoze se mi cyklus zacal znovu zkracovat.
S lekem jsem nemela zadny problem a moc mi pomohl. Jsem zdrava a mam zdraveho syna ![]()
Na upravení cyklu doporučuju Gynex, dcera měla ve 13 letech velké problémy s menstruací, krvácela silně 14 dní a po 2-3 týdnech znovu, Dr. nabízela tzv. chemickou kyretáž, ale zkusila Gynex a do 3 měs se to upravilo, už rok je bez problémů.
Pokud k tomu není opravdu vážný důvod, tak bych do takového mláděte umělé hormony necpala. V tomhle věku je normální, že menstruace není ustálená, takže bych opravdu hodně zvažovala a požádala i o druhý názor.
Zkusila bych podpořit tělo něčím přírodnějším, na nepravidelný cyklus mi pomohla obyčejná pupalka.
@Sluníčko09
Provera je pěkná se…a! nechala jsem si ji píchnout před IX lety a Ms jsem měla celý rok! ![]()
Děkuji všem za odpovědi, zapomněla jsem napsat, že jde o prášky ne injekce.Ano, dcera má dlouhé krvácení, většinou 14 dní a dost silný a k tomu je samozřejmě pak hodně vyřízená a unavená. Tak proto ta Provera.Taky bych volila raději něco jiného. Ještě to zkonzultuji s mojí doktorkou.
Ve čtrnácti mi ji gynekoložka napsala na nepravidelný cyklus a měla jsem po ní šílené bolesti hlavy - od té doby trpím na záchvaty migrény, pravděpodobně to spolu souvisí. Je mi 36 a zažila jsem v součtu měsíce pekla, bolestí, kterým se ani porod nevyrovnal. Nevím co má za problém, ale zkusila bych nejdříve názor dalšího lékaře.
Kdybych věděla co vím teď, proveru si nikdy nevezmu.