Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My jsme po ukonceni 9.tridy byli na víkend taky v kempu, 15 mi bylo až v létě. Bez dospělého, jen pár holek a kluků a byla to tedy divočina ![]()
Mám 10 letou dceru, třeba jedou takové rozhodnutí také přijde ![]()
Asi bych dost zvažovala, nejprve bych chtěla pořádně poznat toho kluka, rodiče a pak by se vidělo, možná jen na víkend, na delší dobu bych se cukala, stačí aby se mi nelíbilo, neměla jsem důvěru a nebylo by nic…a úplně nevím, co by na to manžel
to je věc druhá..a spíš by to neprošlo..
Myslím, že s těmi rodiči bude mít větší dozor než na kdejakém táboře nebo školní akci.
Já bych se s rodiči sešla a podle intuice bych buď dovolila nebo ne..jaký máte s dcerou vztah? Je na ní spoleh, chodí Domi včas? Lze vám, nebo jiné problémy? Pokud ne, nejspíš bych to dovolila, ale chtěla bych poznat rodiče chlapce..
Když ji to zakazete, budete chvíli,,nejhorší,, rodiče na světě, když dovolíte, budete nejlepší rodiče na světě.. rozhodující je opravdu váš vztah a důvěra s dcerou
@Černá Madonna píše: Více
Jde o to, že to je přítel nebo takle lustrujes rodice vsech kamarádů?
Ja bych asi nepustila po 2 tydnexh známosti. Ale pokud bych znala uz nejakou dobu kluka, jednou videla rodiče… to je jak s kamarády ve škole. Taky u sebe prespavaji, aniz bych rodiče dukladne poznala- respektive hodina na nějakou predstavu mi pro přespání u kamarasa asi stačí. U vztahu kluk holka to je asi komplikovanější, ale i tak myslim, že je to spíš pocitova zalezitost, než že by realne slo neco ovlivnit
K sexu může dojít i během hodiny, kdy nebudete doma. Spíš bych se spojila s jeho rodiči, zda na toto alespoň trochu dohlédnou a pro jistotu bych dceru poučila o sexu a i o tom, že je stále pod zákonem a přítel by mohl mít potíže. Takže ať si tam užije objímání, ať si dají pusu, ale se zbytkem, ať počkají alespoň do jejích 15. Naopak bych jí tím dala najevo, že věřím, že ve 14 má alespoň trochu rozum.
A ti druzí rodiče jsou s tím v poho? mým dcerám je 15 a s rodiči, které absolutně neznám, bychom je s čerstvou láskou do kempu těžko pustili, prostě je to brzo a já na místě těch rodičů bych si o rodince, kde pustí s borcem 14letou nezletilou holku myslela svoje.. jakože by spali spolu sami v tom stanu nebo všichni v chatce nebo jak?
ven ať si klidně chodí, to je jedině dobře, přespávačky u kamarádek taky OK, ale s klukem ve 14 na dovolenou NE.
Vím, že „to“ můžou udělat kdekoliv a kdykoliv, ale nejméně do 15 taková akce prostě pro mne nepřipadá v úvahu.
@Kasandra159 píše: Více
Ty opravdu nevidíš rozdíl mezi registrovaným táborovým vedoucím a naprosto cizím člověkem? ![]()
@Janli píše: Více
No, kdyz v realite vidim „registrovane taborove vedouci“, tak ne. Uz vube ne na těch jednorazovych agenturnich taborech.
Neco jineho je oddíl,
@Lama Lama píše: Více
Pořád to není jedna nezletilá holka se třemi cizími lidmi. Já jsem hodně benevolentní, moje děti mají svobodu dost velkou, ale všechno má své meze.
Na místě rodičů toho kluka, by mě nenapadlo vůbec něco takového nebízet.
Čtrnáctiletou dívku bych za těchto okolností nepustila ani náhodou, to by vůbec nepřipadalo v úvahu.
Sešla bych se s rodiči kluka a uvidíte jak budou na vás působit. Jak daleko jedou, kdy jedou ( jestli zítra nebo z 2 měsíce), na jak dlouho, atd… Jsi schopna tam v případě potřeby dojet, atd…
Předpokládám že ani rodiče netouží po tom mít prus.er, takže omladinu ohlídají. Jako souložit mohou, pokud budou mít zájem, klidně i ty 4 hodiny denně co je venku.
@lucynka25 U jednoho z dětí na konci 9 třídy měli rozlučku v chatě. Samozřejmě tam byli sami
Nebyl tam signál ani tam nic nejezdilo, byla tam celá třída …. Část spal venku ve stanu, část v té chatě. No limonády tam asi nepili. Všem tedy bylo už 15. Dopadlo to dobře. Přežili všichni ![]()