15% na těle

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
162
27.12.13 20:42

15% na těle

Holky, chci se zeptat, jak poznám, nebo spočítám jak je velké 15% těla? :lol:
vím zní to asi divně, chci to kvůli trvalým následkům :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20155
27.12.13 20:45

Ono se to nepočítá přesně na objem, jde o jakési vyjádření postižení životně důležitých funkcí.. Pro příklad, když jsi pravačka a usekneš si levou ruku, tak to bude procentuálně menší zranění, než kdyby sis usekla pravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
27.12.13 20:45

Jdu pohrabat, jestli ještě někde takhle nahonem vylovím oceňovací tabulky, abych ti napsala, co vše odpovídá cca 15%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
27.12.13 20:46

Rozděl si tělo na 100 stejně velkých kousků a 15 těch kousků (pozor, musí být stejně velké!) je výsledek :palec:
Mělo to být pro zlehčení situace, já bych si pod tím představila např. celou končetinu… :nevim: Doufám, že následky nejsou nijak závažné :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.12.13 20:46

Vygůglila jsem
Podle pravidla devíti. To znamená, každá horní končetina 9%, hlava+krk 9%, každá dolní končetina má 18%, přední strana trupu 18 %, zadní strana trupu 18% a genitál 1%.

Nebo dlaň člověka je cca 1% plochy jeho těla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
27.12.13 20:50

Plocha tve dlane je 1%.

Příspěvek upraven 27.12.13 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
27.12.13 20:51

Matně si vybavuju, že dlaň je jedno %, učili jsme se to k určení závažnosti popálenin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
27.12.13 20:51

@Stokova ahoj,
možná myslíš pravidlo devíti. Užívá se u popálenin. Každá noha zaujímá 18%, ruka a hlava 9%, tělo a záda 18% z celkové plochy povrchu těla. Snad ti to pomůže ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
27.12.13 20:55

Takže jsem nenašla, ale orientačně, většina úrazů, které proděláš, jsou pod hranicí 3%, většina těch závažných, které proděláš a nějak s nimi skončíc v nemocnici, je pod hranicí 5%. Na deseti se bavíme o poúrazových komplikacích a na čtyřicítce se bavíme cca o invaliďáku. Co si hrubě pamatuji..
Ta desítka má smysl - pokud se chceš krýt proti výpadku příjmů v zaměstnání a tak.. Jinak pravidlo je, že primárně je pojištěn živitel rodiny, dále méně přispívající „spoluživitel“ - a to právě proto, kdyby se stal mega průser.. (stačí půl roku doma s komplikacemi - a rodina může být finančně nahraná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
27.12.13 20:55

No jedná se mi o jízvu syn má velkou jízvu na stehně, a řekli nám že máme zažádat o trvalé následky, no a na stránkách pojištovny jsem zjistila jen toto :
OSTATNÍ TRVALÉ NÁSLEDKY
Rozsáhlé plošné jizvy (bez přihlédnutí k poruše funkce kloubu)
957 od 0,5 % do 15 % tělesného povrchu do 10 %
958 nad 15 % tělesného povrchu do 40 %
Jedno procento tělesného povrchu u dospělé osoby o výšce 180 cm představuje 180 cm².
U dětí do 15 let včetně se hodnocení jizev zvyšuje o polovinu.
Při hodnocení keloidních jizev podle rozsahu se pojistné plnění zvyšuje na dvojnásobek.

No a jsem z toho kapánek jelen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
27.12.13 20:56
@eviku-miluna píše:
@Stokova ahoj,
možná myslíš pravidlo devíti. Užívá se u popálenin. Každá noha zaujímá 18%, ruka a hlava 9%, tělo a záda 18% z celkové plochy povrchu těla. Snad ti to pomůže ;)

V pojistné matematice toto nepomůže, protože se bere závažnost zranění s ohledem na možnost fungovat v životě - takže např. popálené celé tělo, ale pouze povrchově kůže, bude (teď si vymýšlím) méně než vydloubnuté oko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
27.12.13 20:57

Ji, jedna dlaň je 1%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
27.12.13 20:58
@Stokova píše:
No jedná se mi o jízvu syn má velkou jízvu na stehně, a řekli nám že máme zažádat o trvalé následky, no a na stránkách pojištovny jsem zjistila jen toto :
OSTATNÍ TRVALÉ NÁSLEDKY
Rozsáhlé plošné jizvy (bez přihlédnutí k poruše funkce kloubu)
957 od 0,5 % do 15 % tělesného povrchu do 10 %
958 nad 15 % tělesného povrchu do 40 %
Jedno procento tělesného povrchu u dospělé osoby o výšce 180 cm představuje 180 cm².
U dětí do 15 let včetně se hodnocení jizev zvyšuje o polovinu.
Při hodnocení keloidních jizev podle rozsahu se pojistné plnění zvyšuje na dvojnásobek.No a jsem z toho kapánek jelen :nevim:

To je do 15% povrchu těla, takže jsi v tom prvním řádku, ale opravdu to nahlaš na pojišťovně a uvidíš, kolik vám vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
27.12.13 21:04

Tak se necháme překvapit, kolik pojištovna ohodnotí :D
Jen pro představu, tady je fotka, jízvu má cca 10×10 cm :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.13 21:07

Taky záleží na věku, já jsem někde četla, že u novorozenců a malých kojenců je dlaň až 5 procent, u dospělého člověka je to jedno procento..

@Damael Co se týče té laterality, o tom jsem slyšela, že se to vyplňuje jen proto, aby se vyvrátilo podezření, že si postižený mohl způsobit zranění sám - pro pojišťovnu. Jinak to význam nemá, každá končetina má procentuálně stejnou hodnotu. Je to docela logické, je dost lidí s lateralitou nevyhraněnou, dělají různé činnosti různou rukou. Já taky pár takových znám - např. osoba jí a píše levou, ale stříhá nůžkami a krájí nožem zásadně pravou. Už taky měla úraz, kdy pojišťovna vyplatila plnění, lateralitu prý uvedla, ale nikdo to neověřoval a nepátral po tom.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák