Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všem,
předevčírem mě shodil náš koník ![]()
jelikož už mi není dvacet dost mě pochroumal ![]()
mnooo dohnalo mě to k zamyšlení
jak se v takovéto situaci příště ochránit ![]()
máte někdo vyzkoušené páteřové chráničena sporty?
který je třeba dobrý dobře sedí nepřekáží v pohybu a tak?
díky za jaké koliv rady ![]()
@hedabedna zajdi si do sportu, vyberou Ti přesně na míru a na druh sportu - kámoška na koně nosí, v pohybu nepřekáží a rozhodně už ji to párkrát zachránilo ![]()
@hedabedna a co bezpečnostní vesta? Ale na tu se asi musí zvyknout, je robustnější než páteřák ![]()
@hedabedna ještě jsem vyzvídala, kde pořídila a existují přímo v prodejnách s potřebama na koně, viz např toto: klikni
@Tonyax píše:
@hedabedna a co bezpečnostní vesta? Ale na tu se asi musí zvyknout, je robustnější než páteřák
jo ta by byla neljepší, ale musí to být děsně nepříjemný
mě stačí v zimě péřovka
člověk si připadá a asi i je tak neohrabanej ![]()
@hedabedna Já jsem sice páteřák nenosívala, ale teď bych si ho pořídila určitě. A je to o zvyku, překážet určitě nebude…
@hedabedna asi musí, já jsem o tom jenom zatím četla. Uvažovala jsem o ní, ale momentálně na ni teď stejně nemám. Ten páteřák tě zase neochrání, když se přes tebe kůň převalí, nebo tě kopne. Ale rozhodně lepší než nic a navíc se hodí i na lyže ![]()
Manžel má páteřák na lyže, ale jeho poznatek byl, v obchodech se sport. vybavením to nebylo extra kvalitní, nakonec si ho koupil v obchodě pro motorkáře, je úplně o něčem jiném. Samozřejmě byl zase bohužel dražší.
@hedabedna Ahoj, já mám páteřák na lyže. Moje zkušenost je, že jich prostě musíš hóódně vyzkoušet, než některý fakt padne. Nakonec mám nějaký měkčí, ty tvrdé nesedly. Pohybovat se v něm mohu super, jen v létě to na koni možná bude chtít něco víc odvětraného.
@Poison Ivy píše:
Manžel má páteřák na lyže, ale jeho poznatek byl, v obchodech se sport. vybavením to nebylo extra kvalitní, nakonec si ho koupil v obchodě pro motorkáře, je úplně o něčem jiném. Samozřejmě byl zase bohužel dražší.
no na motorkářský jsem koukala
vypadají tak jako trvanlivější ![]()
@Pipi 00 píše:
@hedabedna Ahoj, já mám páteřák na lyže. Moje zkušenost je, že jich prostě musíš hóódně vyzkoušet, než některý fakt padne. Nakonec mám nějaký měkčí, ty tvrdé nesedly. Pohybovat se v něm mohu super, jen v létě to na koni možná bude chtít něco víc odvětraného.
v létě bude asi vadit cokoliv ![]()
já doufám, že do léta se sehrajem vyříkáme si to a už ho nebudu potřebovat ![]()
Mám vyzkoušené obojí a nejlepší je klasik bezp. vesta
ale jezdím bez ní ![]()
@Napolinka píše:
Mám vyzkoušené obojí a nejlepší je klasik bezp. vestaale jezdím bez ní
a jaké to je v té vestě?
a ten páteřák je jak batoh?
s tim jsem jednou jela na čundr a nic moc ![]()
teda plenbal se mi na zádech což páteřák by neměl ![]()
@hedabedna tak páteřák bude aspoň lehčí jak batoh
![]()
@Napolinka a jakou máš?
Já viděla pěknou dostiháckou vestu ![]()
má to i zapínání přes pipku, jako bodýnko ![]()
takže ta asi fakt sedí, ale stála 6 litrů ![]()