Píchnutí do oka prstem

1808
12.12.13 21:55

píchnutí do oka prstem

Maminky, dcera mě nechtěně píchla prstem do levého oka, vidím na něho trochu rozmazaně, zpraví se to do rána? Mám si nakapat kapky nějaké? Mám ophtalmoseptonex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
12.12.13 21:59

Auvajs…
Mrkni na světle, nemáš tam erozi rohovky? (škrábanec) Potom O-Framykoin mast, ale tu Ti napíšou na očním… a asi by to měl dr vidět… Mojo se drblo prstem do oka, eroze byla, mast to upravila, vše ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
12.12.13 21:59

Ophtalmoseptonexem nic nezkazíš, určitě si ho nakapej. Také je dobré si zakrýt oko. Pokud by to ráno nebylo úplně OK, šla bych na oční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
12.12.13 22:01

Ahoj, já měla to samé v létě, dcerka mě píchla do pravého oka, bolest neskutečná, stalo se to po poledni a my ještě jeli do zoo, místo abych to řešila když jsem viděla rozmazaně! Večer už mi oko slzelo, bolelo, nateklo že jsme jeli na pohotovost, tam mi kápli speciální kapky, oko zakryli a druhý den poslali na oční. Přes noc jsem měla oko do půlky nateklé, šíléné, eroze rohovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
12.12.13 22:02

@verunka84
Naštěstí do bylo jen prstem. Rohovkový reflex způsobil sevření víček v dostatečném předstihu. Horší jsou poranění ostřejším předmětem, nedejbože kontaminovaným (např. sporami Bacillus cereus).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14983
12.12.13 22:02

Ophtalmem nic nezkazis a uvidis rano. Ja mela tu erozi, ani nevim z ceho a jen jsem kapala ten ophtalmos. A spravilo se to, ale bylo to dost neprijemne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
12.12.13 22:08

@Doctus a to rozmazané vidění trochu je normální. Oko nebolí jen mlhatě na něj vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
12.12.13 22:11

Mno, nevím, chlapovi takhle píchla malá prstem, odpolední ještě přežil, zezačátku mu to tak hrozný nepřišlo, ale k ránu už strašně slzel a bolelo to, pak s tím 14 dní marodil, kapal asi čtvery kapky, něco mu v tom oku opravovali. Ono uvidíš, když se to bude horšit, tak bych s tím radši běžela k doktoru,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
12.12.13 22:13

@verunka84
Po insultu je normální téměř vše, že na oko vidíte rozmazaně, je jen obranná reakce, aby oko nebylo používáno, jedinec šel např. spát, aby byl čas na regeneraci. Rohovka je nadána obrovskou schopností regenerace, jakékoliv povrchové zranění je záhy opraveno (jiná situace je ovšem u hlubokých ran zasahujících až do substantia propria corneae). Použitím oční desinfekce (Septonex) a sterilním krytím nic nezkazíte. Jak zde psaly již kolegyně výše, v případě přetrvávajících potíží (což nepředpokládám) by vás čekala návštěva očního lékaře. Takto nadálku můžeme podat jen obecné rady a doporučení. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
12.12.13 22:17

@Doctus Tak myslím, že horší už to snad nebude nakapala jsem septonex a je to trochu lepší… :palec: Zase takové moc velké píchnutí to nebylo…vím že kdysi jsem se do oka píchla stonkem umělé kytky byl špičatý jako hodně a bylo to v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
17.2.17 20:29

Ahoj, píchla jsem omylem malého (2a půl roku) prstem oka :,( (blbli jsme na gauči a přítel mi strčil do ruky tak nešťastně).Má v oku malý červený flíček, tvrdí, že už ho to nebolí, ale presně to nepopíše. Teď usnul. Máme ráno naběhnout na pohotovost, nebo až podle toho, jak bude oko vypadat? Nebo jen do lékárny? Achjo… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.17 08:42

Me pichl sin prstem do oka vecer. Hrozne to boli.Reze me jakoby pod vickem. Chvilema oko slzi a musim ho pri rezani zavrit nez to ustane. Samozrejme na pohotovost se mi nechce. Navic nrmam odvoz a se synem jsem doma sama Kapala sem borovku ale to sem okk jeste vic podrazdila. Bojim se ale toho rezani. Jakobych mela v oku pisek.Ma s tim nekdo zkusenost? Obejde se to bez ocare? Anonym at nekdo me nepozna.Uz sem obvolala koho se dalo ze znamych tak by me poznali.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.17 08:43

Omluva za chyby.Pisu s poskozenym okem zavrenym tak zle se mi pise s jednim okem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.17 08:52
@Anonymní píše:
Me pichl sin prstem do oka vecer. Hrozne to boli.Reze me jakoby pod vickem. Chvilema oko slzi a musim ho pri rezani zavrit nez to ustane. Samozrejme na pohotovost se mi nechce. Navic nrmam odvoz a se synem jsem doma sama Kapala sem borovku ale to sem okk jeste vic podrazdila. Bojim se ale toho rezani. Jakobych mela v oku pisek.Ma s tim nekdo zkusenost? Obejde se to bez ocare? Anonym at nekdo me nepozna.Uz sem obvolala koho se dalo ze znamych tak by me poznali.

Jela bych na tu pohotovost. Sestře takhle píchl do oka její syn v noci při kojení. Jela k očaři už nevím, co přesně jí s tím dělali, ale říkali jí, že už jí to bude vadit pořád, hlavně když ráno otevře oči, že tam bude mít takový tlak. A že měla štěstí, že nepřišla o zrak. Určitě bych na nic nečekala, zajistila si hlídání a jela do nemocnice na pohovost. Není to legrace.

• Citovat
  • Upravit
610
4.3.17 09:05
@Anonymní píše:
Omluva za chyby.Pisu s poskozenym okem zavrenym tak zle se mi pise s jednim okem.

Obávám se, že očnímu se nevyhneš. A navíc jde o oko, nepodceňuj to. Rozkape ti to a uleví se ti během chvilky, plus si myslím napíše mast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák