1,5 roku a vůbec neposlouchá!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4706
22.11.11 17:47

**nic jenom čas nejspíš. máme to doma taky a ještě k tomu Býka, takže nic moc.. prostě jí dam někdy na prdel a je to.. ale to neni recept, taky to pomůže jen někdy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
4.8.12 08:29

Sice starší založené téma, ale pro mě momentálně aktuální. malý má rok a 3měsíce a jak neposlouchá, všude vleze, co není zalepené otevře, všechno tahá, stokrát mu něco zakážu a udělá to zas. Moje nervy jsou celkem na pochodu :D
měla bych dotaz : co jídlo? sedí vám děti u jídla? malý nechce sedět v jídelní židličce, vždycky si musí vylézt na obyčejnou židli a sedět, pak zase na chvíli sleze, chodí a pak zas přijde že má hlad. když ho dám do jídelní židličky tak řve a byl by radši hlady celý den.. Co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
4.8.12 08:38

:jazyk: :jazyk: Ahojky my mame 16 mesicu, a taky neposlouchame…Napred to delam po dobrym, ze ho napomenu, pak okriknu, pak zarvu a kdyz nic tak, dostane pres rucku nebo zadek, nekdy se smeje, a nekdy breci takze pak vim ze kdyz zacne brecet ze vi ze neco udelal… ;) A nekdy poslechne hned jak kdy…No jsou to ditka, na poslouchani maji jeste cas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
4.8.12 08:43

Malá je sice klidnější, na ostré „ne!“ poslechne (jinak je odnášena a odnášena), ale jinak jsem na tom podobně.
V židličce sedět moc nechce, ale nic moc jiného jí nezbývá. Jak si začne stoupat, tak ji zkusím posadit, pokud na tom trvá, tak to beru tak, že už jíst nechce a končíme s jídlem. Případně za nějakých 20 minut zkusíme znova, když má zájem. Myslím, že to celkem chápe a najíst se v podstatě chce - nevěřím, že by byla celý den dobrovolně hlady :) (je fakt, že u nás se ještě kojí, takže to trošku může nahnat tam). Ale ona je v tomhle asi velký kliďas a nenažranec.
Jak dlouho byl malý nedéle bez jídla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
4.8.12 09:26

Ahoj, muj manzel ma 40 a neposloucha tez :mrgreen:

ale k detem- synovi pomohlo, kdyz jsem si sedla k nemu, a jakoze jsme jedli spolu, to ho uklidnilo… ono kazde dite je jine, ze…
jinak knofliky na sporaku a pracce taky tocil do zblbnuti, nekdy to dela jeste ted… tak jsem to vzdala a vypinala vse z eletriky/ale my zijeme v UK, tu ma kazda zasuvka vypinac, tak je to jednoduche…/ a jendou jsem ho nechala sahnout na teplou plotynku, aby vedel co tim knoflikem na sporaku zpusobi, pak ho to uz tak moc nezajimalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
4.8.12 09:32

@saphire v židličce nesedí, vyskakuje, takže jsme si musela dokoupit kšírky a poutáme, pokud vzpouzí, dám ho pryč s tím, že už dojedl a nazdar. Všude taky vleze, momentálně gauč, každý den z něj spadne rovnou na hlavu, milionkrát ho okřiknu, plácnu na zadek, vysvětluji a do minuty je zase nahoře. Knoflíkama točí taky všude, takže vytahuji ze zásuvky, při vaření mě nenápadně přidává, takže mě věčně něco kypý na sporáku…
Je to všude stejný, chce to pevný nervy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
4.8.12 09:34

Jo a hlavně kontroluji ždímání u pračky když ji zapínám, protože mě věčně ubírá otáčky. Navíc máme doma morče, takže si nechává ukusovat prsty, píchá ho do očí, vybírá mu bobky, nosí mu tam pytlík s piškotama… :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
4.8.12 10:06

Kokuám, že všechny děti jsou stejné, malá taky pořád dělá, to co nemá:-) V židličce mi teď nechce sedět měsíc, řeším to tak, že si jí dám na klín a talíř dám na stůl před ní, ona se v něm různě hrabe a zkouší jíst lžičkou, to jí moc baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
4.8.12 10:25

Nic si z toho nedělejte mě malá (18m) taky neposlechne můžu řikat nenene tytyty fuj křičet plácat odvádět pozornost dělá to dál ještě na sebe udělá tytyty a zasměje se …za to tatínek jen řekne ne zle se podívá a dítě je vzornák snad z toho vyrostou. Myslím že jen zkouší co si můžou dovolit kam až můžou zajít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
5.8.12 01:56

Ahoj, u nás v tomto období zabíralo, tak maminka jde pryč, když tak zlobíš.. A když s tím pořád nepřestala, tak jsem párkrát i odešla.. Pak už byla hodnější :-) Nebo jsem ji dala do postýlky a nechala chvíli se vytrucovat.. Děti jsou chápavé a snadno jen využijí situace a zkouší a zkouší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
5.8.12 07:51

Ahoj.
S tím jídlem : jí se dokud má opravdu hlad a potom když je největší hlad zahnán tak už by dělal akorat blbiny.
@Kamka33 : já odejít, tak bude dělat ještě horší věci to na něj neplatí. a když ho dám do postýlky tak ji stejně přeleze, takže to taky nepomůže :nevim:
Ví, že když už vstanu, že je zle, párkrát jsem mu už naplácala, ale stejně se pak vrací na stejné místo a směje se mi.
Ano, sporák taky musím hlídat, i když více ho zajímá horní šuplík kam ani nevidí tak zkouší šmátrat co sebere a najde, ale já tam mám nože tak ho musím opravdu důsledně hlídat aby mi ten horní šuplík neotvíral..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
5.8.12 22:45

@saphire tak asi víc ho zabavit, tahat mezi děti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.17 03:34

Už nemůžu dál!

Ahojky, mám 15 měsíčního syna.. a už prostě nemůžu dál..Je hrozný..Já vím že někdo řekne že je moc malý ale! Začnu jednoduššími příklady..
Nenechá mě jít ani na WC, nemůžu ani dát odpadky za dveře protože má strach že odejdu.. fajn chápu chce být se mnou.. ale to že KAŽDÝ DEN něco rozbije.. zničí, zlikviduje, ubližuje zvířatům.. rozhodně si nemyslím že by tomu nerozuměl.. Kouká na mě a začne se smát. Když mu vynadám začne se smát víc a stejně to udělá. Všichni mi říkají že je spratek. Už s ním nikam nechodím. Moji mamě během týdne rozbil 3 porcelánový šálky a jednu 70 let starou poděděnou mísu.. nebiju ho a nekřičíme na něj ale už s ním fakt ztrácím nervy..Druhé dítě bude jen přes mou mrtvolu.. Já vím že musí poznávat ale on prostě si nedá říct.. u ničeho nevydrží, k hráčkám jde vysype je a odejde. Dojde ke skříni, vyhází obsah a odejde.. dojde k troubě naháže do ní věci a odejde. Otevírá lednici a odejde. Minulý týden rozbil lanko od okna, skříňku, oloupal omítku, asi mi vyhodil pantofle protože nikde nejsou.. rozbil stůl.. u jídla dělá scény.. je to pak jen k tomu svléknout ho a vykoupat. Já vím že je malý ale přece nám z bytu nemůže udělat kůlničku na dříví. Už neposlouchá ani manžela. Když ho někdo hlídá tak je strašně hodný, nikdo si na něj nestěžuje, nemá s ním problém. Hlídali ho týden moji rodiče a úplně v pohodě.. Takže to dělá jen u nás. Ale všimla jsem si že začíná být agresivní i vůči ostatním dětem -přijde, bouchne je a odejde, něco jim sebere a pak se škodolibě směje.. Jestli tohle zvládá v 15 měsících co bude až mu bude třeba 5? Zastřelí nás? Už fakt nevím jak dál.. nevím co dělat, jsem bezradná. Když jsme v restauraci dělá takové scény že je mi trapně.. furt bouchá nádobím do stolu, obtěžují ostatní lidi.. Už nevím co dál..

• Citovat
  • Upravit
217
12.2.17 05:05

Ahoj, a co na to pediatr? Jestli to není skrytá hyperaktivita nebo tak. Nehádáte se doma třeba před ním? Nebo není třeba narozený jako nedonošený? Jako chápu teda, jsi fakt chudák a je mi tě líto, ale bohužel moc neporadím, mám zatím jen miminko, jen bych to rozhodně zkusila řešit s pediatrem a neurologem aby se to řešilo co nejdřív, my třeba cvičíme tu Vojtovku. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
12.2.17 05:45

Prejde to. Syn byl kolem 15 mesice stejny, ted mu je 19 mesicu a je to o dost lepsi. Na zachod ale porad chodi se mnou vetsinou :D Presne si pamatuji, jak zacal udirat ludi a ja se desila, co z toho bude. Rekni vzdy durazne ne, odstran z dosahu, zabezpec, aby se nedostal k vecem, co muze rozbit a vydrz. Myslim, ze to je proste obdobi testovani, co se stane, kdyz udela vec X. A pak jestli se stane to same, kdyz ji udela znova…a znova. Na cvokhouse, ale za normalnich okolnosti to prejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí