Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky,
obracím se na Vás s prosbou o radu, pomoc, jestli máte některá zkušenost.
Máme doma 18-ti denní berušku, která je plně kojená a od porodnice se sama nevykakala.
Pořád tlačí, prdí občas má na plínce trochu stolice, ale plínka je spíše zašpiněná..
Po několika hodinovém tlačení jí pomůžu rourkou, to je pak nářez co z ní vyleze ![]()
DR. nám doporučila sab simplex a laktobacílky od Swissu, ale příjde mi, že je potom to tlačení ještě horší..
Neměla jste některá s vaším prckem něco podobného?
Mě prostě příjde, že kdybych jí nepomohla tak jí prasknou střeva.. ![]()
Doporučuji vám změnit stravu, asi ji něco ucpava z mléko. A s rourkou to neprehanejte,, nebo si na to malá zvykne a sama se nevyprazdni.
Na rourku si nejde zvyknout, to je pověra! Malý kakal jen přes ní do 4 měsíce než mu odoperovali tříselnou kýlu, měl k tomu ještě ABKM a prostě to samo nešlo. Rozhodně ale zajdi za pediatrem, může mít zúžený konečník.
Ahoj!
Při plném kojení nemusí děti kakat i týden, někdy i 14 dní…
ALE pokud má evidentně tvrdší bříško a je vidět, že jí to trápí, tak bych se nebála rourkou pomoct.
Místo Sab Simplexu bych dala Baby Calm a místo laktobacilů od Swissu probiotika Infants Dophilus (skladují se v lednici, aby bakterie zůstaly živé).
Můžeš zkusit hodně klubíčkovat. Klidně nahatou nad umyvadlem, kdyby něco letělo… ![]()
@Ella.v zkus masáž bříška. Kroužit kolínky nad bříškem a jakoby stehny na to bříško mačkat. Jako bys malé zkoušela dát nohy za hlavu, ale samozřejmě s mírou. Tím se pomasírují střeva, na syna to fungovalo spolehlivě.
Rourkovala jsem dceru od 14 dnů do 3,5 měsíce několikrát denně. Prakticky při každém přebalení. Někdy se vyprděla, jindy vykakala, v každém případě pak byla spokojenější. Přešlo to samo ze dne na den, najednou kakala sama a naprosto bez problémů.
@ProfZav
Právě, že skoro nic nejím..Od té doby co tlačí a tlačí a nekaká, tak mám strach cokoli sníst, jsem prakticky jen na vodě..
@Melody 4
Taky jsem se dneska shodou okolností dočetla o zúženém konečníku a napadlo mě, že byy to mohl být náš problém..Zítra zavolám dr.
Díky za radu ![]()
@Zizalka
Právě, že to nekakání při plném kojení nebude náš problém, to by přece s rourkou nic nevylezlo, ne?
U nás toho je vždycky kupa.. ![]()
@Ella.v malá
to už bych asi řešila fakt s doktorem. Protože co vím i ze svého okolí, tak tohle obvykle zabírá.
Jakou konzistenci má stolice, když jí pomůžeš tou rourkou?
Ahoj, já mám dva kluky a ted holčičku, kluci oba kakali tak 14dní sami a pak asi do 3 měsíců jedině s pomocí teploměru, žádné následky to nemá, že by se nemohli sami vakakat, u malé mi to ted začlo taky, tlačí a tlačí a nic, když ji trochu poštouchnu, tak to letí. Jestli to může být tím co jíš nevím, ale na vodě být nemůžeš. Já tomu nevěřím, že je to jídlem, já u všech jedla úplně všechno a na prdíky jsme netrpěli a švagrová nejedla skoro nic a stejně jí mimča řvali snad celý den. Samozřejmě se nenacpu cibulí a česnekem, ale tak nějak normálně všechno.
Jak píše @jahodkaa, tak rozhodně jez a pořádně! Z něčeho musíš brát energii.
Zkus koupit ten Baby Calm, je přírodní.
Jak často ji takhle necháš vykakat?
@Melody 4 píše:
Na rourku si nejde zvyknout, to je pověra! Malý kakal jen přes ní do 4 měsíce než mu odoperovali tříselnou kýlu, měl k tomu ještě ABKM a prostě to samo nešlo. Rozhodně ale zajdi za pediatrem, může mít zúžený konečník.
Souhlasím, může mít zúžený konečník, určitě nech malou vyšetřit, dostali by jste hegar a dilatovali. Přeji ať je brzy vše v pořádku ![]()
@Zizalka píše:
Jak píše @jahodkaa, tak rozhodně jez a pořádně! Z něčeho musíš brát energii.Zkus koupit ten Baby Calm, je přírodní.
Jak často ji takhle necháš vykakat?
Zkusím..Kakáme přes rourku skoro denně, občas jí nechám obden, jestli se jí nááhodou nepovede něco pustit do plínky, ale bohužel ne..