1. IVF leden 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
13.1.14 17:47

Holky, já mám sice menší zásobu vajíček a předpoklad byl, že jich moc nenastimulují, ale pět dní před OPU tam byly 3 dominantní okolo 14-15 mm, nemohlo se spíše stát, že praskly a zbyly tam jen ty co byly menší a ty mi pak odsály?
Je vlastně možné aby praskly folikuly při podávaní cetrotide, nebo tam prostě budou i když budou dávnou zralé a ten lék je udrží?
Já jsem měla pocit jasné ovulace několik dnů před OPU tak nevím.
CAR se mi moc měnit nechce, znova všechno podstoupit od začátku, já už jsem stejně rozhodnutá, že budeme dál zkoušet přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1574
13.1.14 17:54

@Ha-ni
Jo jo, hned od začátku, říkali mi, že bude špatná reakce. V sobotu se asi dozvím víc. Sestra říkala, že určitě 1 další balení potřebovat budu, takže 1700,–, ale je možné, že to bude ještě větší pálka. Taky bych brala levnější variantu, ale tu se mnou neprobírali. V mém CARU je to prý ještě dobrá cena, v jiných je to možná jinak. Nejlepší je, že nemáme nic moc našetřeno, protože jsem se o tom, že mám rychle podstoupit IVF dozvěděla zhruba před měsícem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1574
13.1.14 17:59

@sofee Jak jsem četla, tak ten Certrotide to má udržet, ale možné je bohužel asi všechno. Dnes jsem se ptala, jak je to s tím UZ před OPU a prý ho dělají, když už je člověk v narkóze. Ke komu v Gennetu chodíš? Já jsem tam zatím spokojená, ale nemám za sebou ještě to nejdůležitější. Máš štěstí, že to můžete zkoušet přirozeně. Já už mám pouze s jedním vaječníkem a dělohou smůlu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
13.1.14 18:58

@Malvajs Ahoj, taky jsem dneska začala píchat. Píchám dopoledne, chtěla jsem si to vyzkoušet hned dopo, když na mě koukala sestřička. Jehla klouže jak po másle, tak nemám ani strach, že bych si nedokázala píchnout i normální injekci. Já jdu tento cyklus ještě na minimálku - píchám pouze 50 jednotek a na UTZ jdu v úterý. Moc tomu nerozumim, o minimálce jsem našla různý i protichůdný informace, tak jsem zvědavá, co se mnou bude dál.. :roll: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
13.1.14 19:17

@Malvajs Píchám celý týden, tak to bude zas nekonečný..nesnášim čekání :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12488
13.1.14 19:21

@Ginuš ahoj.Joo…ono pry pri IVF siten Fraxiparin budes preventivne pichat uz pred tim IVF.Tim padem se zabrani srazenina, pripadne uz v dobje stimulace.:-) Mi ikala Dr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
13.1.14 19:25

@Malvajs Po píchnutí mě to trošku svědilo :/ Jsem zvědavá jak bude břicho za týden vypadat :?: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
13.1.14 19:53

@Malvajs taky mám napsaný fraxík :roll: Ale doufám, že jak příjdou výsledky z genetiky, že to bude ok a nebudu ho muset píchat celé těhotenství. Ty máš nějakou mutaci, že ho musíš píchat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
13.1.14 20:18

@Malvajs A nenapíchla sis žílu :think: Že máš modřinu? To je možný..časem to vychytáš 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
13.1.14 21:14

@Malvajs já právě nemám nic, ale protože jsem neměla vyšetřenou krev pořádně, tak mi napsali projistotu fraxiparine. A proč bys nemohla rodit normálně? To nechápu, to se přeci nevylučuje. „Znám“ tady dost holek, co mají leidena a rodily normálně.

Příspěvek upraven 23.07.14 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
13.1.14 21:17

@Malvajs To nevim :D jen tipuju :nevim: :mrgreen: Třeba jde i o rychlost vpichu a kdy ten špek pouštíš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
13.1.14 21:53

Ahoj holky, vy jste to teda tady dneska rozjely… :) Zavidim vam, ze uz se u vas aspon neco deje, ja jdu teprve v tydnu na kontrolu. Kazdopadne vam preju dobry start a jeste lepsi konec!! K tem injekcim - neskladujete je v lednici? Nekde jsem cetla, ze je dobry injekci aspon pul hodiny pred vpichem nechat v pokojove teplote.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
13.1.14 22:04

@Elai No vidíš, to by mě ani nenapadlo. Zítra si to pero musim vyndat z lednice dřív. Štve mě, že dělám na směny a musim si to píchat ve školce :? Ani nevim, kam se s tim zašiju, na záchodě se mi bejt nechce. Nejspíš půjdu okupovat ředitelnu :nevim: :D A taky to pero nesmí do mrazu, ho budu převážet asi zabalený v čepici, nebo nevim jak. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
13.1.14 22:05

@Kyslíková Po OPU jsem jela domu, ale myslim, ze bych to klidne v praci zvladla, ta narkoza je kratka. Po ET lekari doporucuji klidovy rezim, ale neni nutne lezet. Tak spis zalezi na Tobe, na co se citis. Jestli si cely den nesednes, skoro bych to videla na aspon kratkou neschopenku. Ja mela sice sedave zamestnani, ale zase stres… Ale zase jsem nemela cas moc premyslet, coz melo neco do sebe.
Injekce se davaji +/- ve stejnou dobu, ale nejaky rozptyl je mozny, mam dojem, ze 1 hodina. Tak pokud Ti daji prvni injekci v CARu, muzes si to pak postupne treba ve dvou dnech posunout na vhodnejsi dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
13.1.14 22:09

@Malvajs Já když mám ranní, tak jezdím v 5:15 a to se mi zdá, že mrazy jsou hrozný, jak se mi chce zpátky do postele :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.