Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Malvajs píše:
Jee dekuju. No ja se priklanim k tem dvema, protoze si nejsem jista, jestli psychicky dam tri pokusy. Proste kdyz se to nepovede, nechci to hrotit. Osud mi prihral jednoho synka, ktery k nam prisel asi uplne zazrakem a ja jsem vdecna, chtela bych aby mel sourozence a vzdycky jsem chtela deti tri, tak ted pro to chci udelat maximum. Ale nejsem si jista, jestli ve 40. chci podstupovat treti pokus. No uvidime. Zatim tady kalkuluju, ale kdovi, kolik jich vlastne bude. Treba budeme moc radi za jedno jedine…jen jsme to vcera nakousla pred chotem, tak na me chvili ziral
jasne, chapu a taky je to reseni. Slo mi jen o to, abyste se zbytecne neosidili o jeden pokus, ktery by vam pak treba chybel, a dobre to promysleli. ja mam strach, ze to ted nevyjde a nemam sanci uz pak na dalsi, i kdyz to nekdo vlastne rozhodl za me…
nikdy jsem nechtela rodit takhle pozde, ale u prvniho to postupne zavinili dalsi okolnosti a ted spis nez druhe dite to resime jako sourozence pro to prvni… ![]()
@Malvajs to delaji ty stimulacni leky.Ja kdyz zacla brat clostill. tak jsem zacla stimulovat 3dc a ms byla zrovna jakpises, akorat ta 4posledni byla velmi sylna a dlouha.
@Malvajs
Tak hlásím první injekci
Brnkačka, ale jak jsem to chtěla mít rychle za sebou, tak jsem nezkontrolovala bubliny, neudělala si špíček a asi to tam nebylo 10 sekund
Zítra už to bude s rozvahou.
S MS jsme na tom úplně stejně, já v sobotu začala lehce špinit, pak v neděli odpoledne lehké krvácení - brala jsem to jako nultý den, včera minimum krvácení vlastně pořád jen na tu slipovku. Mám to asi po té operaci, nebo že by už přechod?
Ptala jsem se na to v CARU, jestli nevadí, že je to slabé, říkali, že ne.
Doufám, že Ti hlava brzy přestane. Mám taky trochu strach, když mám dávky pro koně.
Dneska myslím pozitivně, až mě to překvapuje. Jsem zvědavá, jak budu mluvit zítra ![]()
Hezký večer přeju všem ![]()
Ted me napadlo, me bolela hlava pri clostilu strasne az jsem skoro nevidela, takze to muze byt i po hormonech jinak i to pocasi noo coz pry bude cely tyden uz.
Jinak jsem i ten prvni den s clostilem zvracela.
@jarmila 2 já vím jaké ty injekce jsou, Fraxiparín už jsem měla a musel mi ho dávat přítel. Mám hrůzu z jehel, někdo má z pavouků a já z jehel bohužel.
@Malvajs jojo konečně MS
. Držím palce, ať Ti vyjde IVF
@Malvajs ahoj.Jestli budes pichat pomalu nebo rychle tak to neivlivnis jestli bufes mit modrinu nebo ne. Nekdo je ma jiny ne, ale velmi casto se delaji prave proto, ze je to pripravek na redeni krve.Ja jsem po tech injekcich mela jak modriny tak jsem po nich v nemocnici spinila.
Ano musi se zvisene pit i pri stimulaci. I pri normalnim cyklu ny se melo vic pit na zacat
ku cyklu.
@Malvajs
tak ja uz se zase hlasim do spolecneho fora.
konecne mam taky novinku za sebe, dnes odpoledne jsem zacala se stimulaci, takze injekce a modriny muzu resit s vami. Klasika - puregon, mam ale dokonce 150, zvysena davka je dana tim dlouhym protokolem.
jinak myslim, ze pichani injekce na jednu stranu nicemu nevadi. je to spis o tom, aby se to bricho setrilo kvuli vpichum, ale jinak to nehraje roli. jen si pamatuju, ze jsem pak mela modriny tak nesikovne na obou stranach, ze pichnout do nich jsem nemohla, chytit se za ne taky ne a mela jsem problem, jak ten vpich zavest… ![]()
a co motylkovani? praktikujes? ![]()
@Malvajs Já jsem tady taky
Nějak jsem odpoledne odpadla. V noci docela špatně spím a dneska po těch vypitých 3 a půl litrech budu lítat asi každou hodinu
Dala jsem si na mobil počitadlo, co vypiju, jinak bych si to neohlídala.
Já mám po 2 dávce a celkem pohoda. Hlava mě teda bolela dopoledne, v krku mi sedí knedlík a po Prednisonu bolí klouby, ale zatím docela dobrý.
Je sranda, že jsi o den napřed, tak můžeme porovnávat. Zatím motýlkuju jen občas. Jinak se celý den snažím tvářit vesele a vyrovnaně, tak si to snad vsugeruju. Prostě se nám to povést musí
![]()
Dobrou všem, jdu zalehnout a přemlouvat vejce.
@Malvajs
neboj, ja to tu intenzivne sleduju, i kdyz zrovna nic nenapisu. jinak moji zkusenost jsem popisovala na str. 11, hned 1. prispevek, tak na to mrkni, nebo dej vedet a prekopiruju to. a to tam neni vsechno – mela jsem i cysty, nepravidelne a dlouhe cykly, a tudiz anovulace… A bohuzel mam i zkusenost s IVF, kdy nedoslo k transferu. Byl to pekny sok, necekala jsem, ze to kiksne takhle na zacatku. Zrejme jsem proste nereagovala na kratky protokol. Ale jak pise @Ha-ni, tim se nenech vubec stresovat, nejde to absolutne srovnavat. Nakonec mam z jednoho IVF holcicku.
A tu vyssi davku Puregonu mas taky urcite z nejakeho duvodu, je to proste individualni.
Ahoj. Omlouvám se za špatnou češtinu. Nejsem z čech. Začala jsem stimulacii puregonem od 4 ledna- davka 200. 9 ledna šla jsem na prvni ultrazvuk. Nic, nejvetši folikul byl 12mm (Od začatku mne vypraveli ze budu potřebovat jenom jeden ultrazvuk. Nakonec bylo ich až 3)Od prvniho ultrazvuku šla jsem sklamana že nic mne ne roste. Gdyž jsem četla forum tak v tu dobu uz nekterym vyrusta aspon 4-5. Zvetšili mne davku na 250.šla jsem na 2 ultrazvuk 11 ledna. Taky nic nejvetši folikul 14mm bylo pryblizna ich kolem 10 velikosti 5-10mm. V pondeli musela jit zase na ultrazvuk, je to třeti 13 ledna. Pořad pichala puregon 250. Hura tak uz vyrostlo š folikuly 16.5mm 17,5mm 21mm. Doktorka řekla ze uz všychno vpořadku ze odber vajiček delaji minimum od 3 folikul. Zrovna ich mela 3. Na odber šla jsem včera. Puregon jsem přestala pichat a pichala orgalutran a ovitrelle. Punktirovali mne 10 folikul. Dostali 7 vajiček. Byla jsem moc prekvapena. Myslela aspon na 3 a mam až 7. Po odbery pryšel embrionolog a stal nabizet co a jak lib udelat. Spermogram manžel mel vpořadku tak jsme rozgodli ze doplacet za ICSI nebudeme. Rači at nam sami přyrozene oplodni vajička. Kazde rano tedka budou volat od 8-9 a řikat jak rostou vajička. Rano dneska volali a řekli ze z 7 oplodnilo 4. Myslim že to je vpořadku. Embrionolog vypravel ze prublizna 60% uspechu. tak i vyšlo. Včera ješte ptali kolik chceme embryja zavadet 1 nebo 2. Prej gdyž chceš 2 tak musej zavadet na 3 den a prodloužena kultivacije nejde. Rozgodli jsme ze budeme zavdet jenom 1 embrya a s prodlouženou kultivacijej a co zbyde tak zamrazime. Tak že zatim mame tak. Budu čekat každe rano ihformacii
@Malvajs ![]()
Ahoj.Ja tez nedam vic jak 3litry no nekdy dam treba fakt jen litr a pul a jindy 2,5.No faktvjak kdy.:-)Muzes ho pichat i do nohy a paze a zadku ten Fraxik ne??Nevim.No a ty hormonky jeste ani ja nevim.
Jezis…dnes jsem vilala do Gennetu a tam jsem v poradniku no a rikala nejdriv tak at pocitam konec dubna zacatek kvetna noo a pak jsem volala do Pronatalu a tam me objednaji az se uzdravim do 14dnu.Tak az se uzdravim tak hura do CAR.At uz se staraji radeji odbornici nez gynekolog.Coz oto stara se supr, ale od odbornych veci
je to odbornik CAR.Vit.
@Malvajs No jeste to nechvam, ono to neni zatim tak aktualni.Jase musim nejprve vylecit, dolecit a pak budu resit.Kdyz budu dolecena brzy tak pujdu tam a kdyz pozdeji tak budu mit vyber.:-)
Ale takhle to vypada spis na Pronatak jelikoz cekt 4m se mi moc nechce. Jeste necham rozhodnout muzicka.:-)
@Malvajs já jsem měla první dva dny taky 250 a pak 225 jako ty. Z injekcí mi bylo dost divně, musela jsem to rozdýchávat. Pak mi ta vajíčka teda zřejmě předčasně popraskala, jak už jsem psala a z IVF nic nebylo.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.