Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
V ten den po OPU odešla za hodinu po OPU, Cejtila jsem vpořadku _ my s maželom a ne šli rovno domu a šli do hospody na obed. V restauracii mne udelalo trochu špatne, Vyskočila venku stala tam par minut a vratila jsem spatky. Gdyž pryjeli domu tak šla do postele. Nic mne ne bolelo. Jen mela takovy pocit že ne spala celou noč. Tak v 5 hodin večer už fungovala normalne. jen chtelo mi spat. Přyšti den mne začalo bolet dolu bryško a boli pořad jen trošku. Takovej pocyt jak pry tehotenstvi a často hodim na zahod čurat. Zadny leky ne bolest ne beru. gdyž o tom ne pšemyšlim tak to ne cejtim. Pred 2 lety mnela jsem zamkly potrat v 5tt
Ten trasfer bude v pondeli je to 5 den. vic ty vajička ne nechavaji rust. nebo zitra gdyž neco stane špatnego z vajičkami
Jsem z Beloruska. Mam manžela z čech. V čechah už pryblizne 4.5 roka. Vdana 3.5 čeština mos podobna na ruštinu a beloruštinu. vim i ten i ten ale u nas v belorusku skoro všychni mluvej ruštinu. Studovala jsem češtinu pul roku na Karlove Univirzite. S manželem mluvime vždycky česky. ja pořad delam spoustu chyb. jazyky mne jdou moc pomalu. Angličtinu skoro neumim, jen rozumim ))) Manžel umi 5 jazyku + ješte 2 na meši urovne
@olga 29 to vypiluješ
Jen často zapomínáš zvratné zájmeno nebo pomocné sloveso být v minulém čase. Ale to se utřepe.
Je fajn, že spolu mluvíte česky a že se chceš česky naučit.
@olga 29 ja chodim do gestu. a pripojuju se, opravdu mas cestinu velmi slusnou. a to jsi jeste v nevyhode, ze tady musis psat. myslim, ze v mluvene reci se nejake chybicky lip ztrati. ![]()
@olga 29 Ahoj.To je dobre, ze se chces ucit Cesky.Rika se takove rceni, ze kolik jazyku umis tolikrat jsi clovekem.
Ja rozumim slovensky, a AJ tu se chci uit, ale moc mi to nejde.Muz me porad uci gramatiku a slovicka no moc tomu nerozumim. Mylim, ze kdybych se ucila hlavne mluvit umela byh jich mozna vic.
No ja atim nechodim do CAR, zatim am boreliozu a az se vylecim tak bud jsem v poradniku do Gennetu a nebo muzu volatvdo Pronatalu atam me vezmu do 14dni.No a tak uidim kdy budu zdrava a bud mi do te doby zavolaji nebo volam do Pronatalu
. Ale myslim, ze spis volam jelikoz cekat do kvetna kdyz jeleden…
![]()
@Elai píše:
@olga 29 ja chodim do gestu. a pripojuju se, opravdu mas cestinu velmi slusnou. a to jsi jeste v nevyhode, ze tady musis psat. myslim, ze v mluvene reci se nejake chybicky lip ztrati.
to je fakt, ale takhle se aspon naucis tu psanou cestinu a gramatiku.En tak ďal.
![]()
Ja jsem čekala do genetu na frontu přyblizne 3 misice. Nevedela jsem že mužu tam vybrat doktora. Tak nas zapsali k prvni ktera mela čas. Chodila jsem k ni par mesicu a ne byla spokojena. vubec se mnou ne chtela mluvit a ni odpovidala na moje otazky. Pak jsem v lete udelala pauzu, jela jsem domu na navštevu k rodičum a v listopadu jsem šla s rozgodnutim že pujdu na IVF. Na recepcii byla moc hodna pani a nabidla mne zmenit doktora. Byla jsem sčastna. Protože driv mne ne chteli menit doktora.
Ted gdyž chodim do gennetu už všychni mne tam vedeji ani ne musim řikat moje přyjmeni.
Tak že dnes rano mne volali. Vypadaji to je stejne jako včera 2 rychlejši a 2 pomalejši. Tak že na transfer pujdu v pondeli.
@olga 29 tak to mas mozna posledni pohodovy vikend.
4 embrya mi prijde fajn pocet, urcite tam nejake pekne vyberou. budes nam muset poreferovat. schvalne, jestli Ti taky ukazou pred transferem embryjko na monitoru. at to vyjde! ![]()
@Malvajs tak co vikend? my jsme bohuzel s malou nemocne, ale uz se tesim ven. Ty jsi z Orlickych hor? ja jsem z Prahy, ale parkrat jsem tam u vas byla. Ale hlavne na lyzich, tzn. Ricky a Destne. Radi jezdime do Jizerek a Krkonos, coz je dane vzdalenosti. Zato pravidelne jezdime na hory i v lete. I tehotna jsem tam lamala rekordy. Klidne i 15km.
To je ale letos zima, co? Lyzujete (za normalnich podminek
)?
@Malvajs Díky moc za držení palců ![]()
Už jsem doma, mám radost, že reaguju dobře a že i s jedním vaječníkem se něco vyklubalo. Mám prý 4 - 5 velikosti 12 - 14 mm, ale může to ještě dorůst
Další UZ bude v pondělí a asi ve středu nebo čtvrtek OPU. Je to docela fofr a do toho pololetí ve škole, tak jsem zvědavá, jak to zvládnu.
Dnes začínám píchat s Gonalem ještě Cetrotide na zastavení ovulace.
Přeju vám všem hezký víkend a díky, že na mě myslíte ![]()
@Pavlix taky se pripojuju - at se to i dal vyviji takhle dobre! A nejsou posledni tyden v lednu nejak pololetni prazdniny? To by Ti to naopak vychazelo sikovne, aspon par dni klid.
@Elai Díky moc a přeju hezký víkend ![]()
Jsem 6. den cyklu - píchala jsem zatím jen 4 dávky, tak myslím, že je ta velikost docela v pohodě. Mysleli, že reagovat vůbec nebudu, ale těch 300 jed. zafungovalo.
Ve středu máme zrovna poradu. Jinak půjdu asi 2. den po OPU do práce, ale netuším, co po ET. Prázdniny jsou příští pátek, ale jarňáky až v polovině února. Moc nechci riskovat nějakou chřipku, tak nevím, jak s nechopenkou. Zatím se tam o tom nerozšiřuju, ale v pondělí už budu muset.
@Malvajs Díky moc
Taky Ti budu držet v pondělí palce, určitě budeš mít plné plato vajec
Hormony mám pořád stejné Gonal 300 j.Dnes budu dávat 5. dávku. Tu injekci na zastavení jsem měla dávat až zítra, ale mám začít dnes. Měla jsem tam jinou doktorku, tak snad je to správně. Břicho mě tlačí, ale to už jsem měla před stimulací.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.