Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ha-ni píše:
@Elai v Beskydech
@jarmila 2 Ta doktarka se jmenovala Vykisala. Ješte jsem na prvnim ultrazvuku mnela kolem 10-11 folikul jen že oni byli malečki 5-7mm a na prvnim ultrazvuku nejvetši folikul byl 12mm na 2 ultrazvuku 14mm. prej ty folikuly začali rust gdyž jsem začala brat vetši davku puregonu. za 1 den rostou tak 1-2mm
@Elai měla jsem to přesně jako @Malvajs . Hospodářství a to bylo jediné, co dospělé zajímalo, na lyže jsme chodili nedaleko na kopec, ale to byl prostě jen takový kopeček. Trochu víc jsem se paradoxně naučila lyžovat, když jsem chodila 4 roky s jedním Pražákem
Ale od té doby už jsem na tom nestála, a běžky mě baví víc a jsou levnější. ![]()
@Malvajs Já to mam píchat 3 cm od pupíku, ale mám jiné injekce.
Jak jste zavadite jeglu rychle nebo pomalej? Gdyž jsem na internetu proglidla videa a tam jedna ženska delala sama sobe injekcii orgalutranu, jej to povedlo mozna z 4-5 pokusu a tekla krev. Bylo to hrozne. Tak jsem rozgodla že rači budu zavadet pomalu. žadna krev mne ne tekla a ni to misto gde jsem pichala injekcii nebylo videt
Holky ja sem ten pregnyl vubec nedostala, jen neco na uvolneni vajicek
@Malvajs @Ha-ni to jsou paradoxy, co?
to je jasny, hospodarstvi je drina, to uz pak moc casu na nic nezbyva. ale abyste si nemyslely - ja kdyz zacinala, museli jsme si uslapat svah a kdyz se pak na nem jezdilo, nahoru jsme stejne museli po svych. V lepsim pripade jsme nahazovali kotvy na lano a nahore si je museli omotat kolem pasu. Moje mamka narozena v Praze taky lyzovala, zatimco tatka z Krkonos nelyzoval. Jednou v lete ji navrhl dovolenou na horach a mamka na to: „A co tam budeme delat?“
Ale pak to naucili i nas a mame moc radi hory i pres leto. Kdyz jsem byla tehotna, Beskydy jsme vzdali, ale do Krkonos jsme vyrazili. Denne tak 13-15 km, sice s hulkama, ale parada. Mela jsem pres 2 mesice do porodu, takze bricho slusny, na manzela koukali obcas jak na tyrana.
A prvni dovolena v Cechach s pulrocni dcerou - letni Jeseniky. Mame proste hory radi po cely rok. A nastesti nemame hospodarstvi… ![]()
@olga 29 myslis, ze na rychlosti vpichu zalezi? spis bych rekla, aby to vyhovovalo Tobe. asi si s tim zbytecne nelamej hlavu…
@olga 29 ted ti neruzumim s temi leky a velikosti folikulu…No rika se, ze folykuli rostou 2-3mm deňne za normlnich okolnosti.Za umelych okolnosti asi opravdu ten 1-2mm denne. A je dost mozne, ze na tom prvnim UZ jsou jeste male.Ta prvni koňtola je asi 6-8dc to je na nejakou velikost mnohocetnych folikulu mýlim brzy. V den o ulace byvaji za normalnich okolnosti 18-23mm. A klidne je mozne, ze musela zvisit davky aby rostli a zrali rychleji. Noootak sd se ti ted bude darit vic.:-)
Normalne lidi potrebujou 1-2 ultrazvuky. Hodne komu k prvnimu ultrazvuku vyrastavaji folikuly. Ne na prvnim ne na drugim ultrazvuku žadny veliky folikul ne vyros. Nejvetši byl 14mm. Ja potrebovala 3 ultrazvuky. Gdyž mne zvetšili davku tak začali rust.
@olga 29 a yslis tedy, ze to byla eji chyba jestli tomu rozumim, ze ti dala male davky ju…?
No ono to asi nebude tak jednoduche urcit nekomu primo davku kterou potrebuje.Pry je to pri prvnim IVF spis sazk do loterie noo.Tak snad pribdruhem s jinou lekakou se tinzadari lepe.:-)
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.