1. IVF leden 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
427
13.1.14 22:11
@Kyslíková píše:
@Elai No vidíš, to by mě ani nenapadlo. Zítra si to pero musim vyndat z lednice dřív. Štve mě, že dělám na směny a musim si to píchat ve školce :? Ani nevim, kam se s tim zašiju, na záchodě se mi bejt nechce. Nejspíš půjdu okupovat ředitelnu :nevim: :D A taky to pero nesmí do mrazu, ho budu převážet asi zabalený v čepici, nebo nevim jak. :think:

A co si tu injekci pichat rano/vecer, kdyz jsi doma? Prece jenom je to pohodlnejsi a nemusis to nikam prenaset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
13.1.14 22:14
@Kyslíková píše:
@Malvajs Já když mám ranní, tak jezdím v 5:15 a to se mi zdá, že mrazy jsou hrozný, jak se mi chce zpátky do postele :lol:

aha, tak rano odpada. Prece nebudes pri odpoledni vstavat v 5. To Te teda obdivuju…ja bych nevstala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
13.1.14 22:20
@Malvajs píše:
jojo ten puregon mam v lednici, pisou, ze pred aplikaci se to ma nechat chvili v pokojove teplote. Ale taky pisou, ze se to muze skladovat dvema zpusoby, bud v lednici nebo normalne v pokojove, ale muze to byt tri mesice jen. Coz kdyz nad tim tak premyslim, stejne to mit dyl nebudu, takze to v lednici snad byt nemusi. No ja to tam mam :-))) ale dneska jsem prvni den " pichac", takze jsem teprve ma startu :-)

to klidne v lednici nech. Jenom si injekci vyndej o neco driv, nez ji pouzijes. A taky je otazka, jestli to opravdu ma takovy vluv… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
14.1.14 05:29

@Elai to nejde. Stridaji se mi smeny ranni a odpoledni a prvni jsem si pichla v 10h u doktorky, tak uz to nechci menit treba o 5h..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
14.1.14 08:55

@Kyslíková
jo, jasne, to chapu. Holt to zmaknes v praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12488
14.1.14 10:15

@Kyslíková Joj tak to jsme dve…ja vstavam 5dni v tydnu 4:45h a z domu odjizdim tez v5:20h.
Nekdy jeo fakt na palici.Jsem zmrzla jak drozd a nez se proberu v praci tak je 10:00h…kdyz si nedam kavu tak mi oli hlava a tak.Ale zase jsme brzy doma(ikdyz ja az v 17:20).Sileny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12488
14.1.14 10:17

@Malvajs aho.Ja mam tu HTMFR homozigotni ob obouch rodicu. Vysoky homocystein. Myslis, ze budu muset tez pichat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
14.1.14 12:06

@jarmila 2 aha, tak hold budu píchat hned.. Teda přítel, protože já se bojím jehel.

V pátek budu volat pro výsledky krve, v pondělí poběžím na gyndu a jsem zvědavá. Včera jsem konečně od září dostala normální MS :dance:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12488
14.1.14 13:37

@Ginuš injekci se neboj jsou to takovy malinky jehlicky. ;) To je uper, ze prisla vporadku a vcas :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1542
14.1.14 14:33

Ahoj holky pomalu vás dočítám, všem co začínáte moc držím palce, mě konečně přestalo slabé krvácení a začala ms tak se v týdnu objednám nějak na prostředek cyklu na kontrolu co to semnou je, snad to byla jen chvilková porucha a další cyklus budu moc začít se stimulkou a naplno se přidat k vám :)
Tak hodně štěstí ať vám při stimulce není špatně a vše zvládáte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
14.1.14 14:44

@Malvajs já si myslím, že ta ms může být ovlivněná tou stimulací. Vzpomínám si, že když jsem poprvé začala brát clostil, tak jsem přestala taky špinit jako když utne. Jinak držím palce, ať píchání jde dneska lépe. :palec:

Příspěvek upraven 23.07.14 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
14.1.14 15:21

@Malvajs no, ve tvém věku bych ale asi také šla do dvou - kvůli pojišťovně, které stejně po 39 nehradí IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
14.1.14 15:25

@Malvajs
s tou ms netusim, ale ze jsi citila oba vajecniky bych klidne uz prisoudila lekum. a bude „hur“, ty hormony Te nejspis pekne nafouknou.
Co se tyce poctu embryi, my uz to s dr. resili. popisu, k cemu jsme dosli my, jestli Ti to pomuze: za nas jednoznacne 2 embrya. Pravdepodobnost v nasem veku, ze se chytnou obe, je pry opravdu minimalni (v radu jednotek %), takze pouze zvysujes pravdepodobnost, ze se povede otehotnet driv. Ja to nechci zbytecne odkladat, byt o 1-2 mesice, kdy by nasledoval pripadny KET.
ALE!!! A to bych zvazila vyrazne vic, pokud jdes teprve na 1. IVF - nevim, jestli se to tyka jen me pojistovny, nebo vsech, ale udajne se plati jen 3 pokusy iVF, pokud si v nekterem z prvnich dvou nechas zavest vice nez 1 embryo. Jinak mas narok na 4 IVF. My meli 2 embrya minule, kdy tohle narizeni neplatilo, ale bohuzel se vztahuje i na nas zpetne. Tudiz mam pred sebou posledni mozny pokus IVF (+ event. KETy, ale ja budu mit urcite malo embryii). Takze nemusim vubec kalkulovat a soustredim se jen na zvyseni uspesnosti. A jestli vyjdou dvojcata, tak budu stastna i za ne.
Jsem zvedava, jak se rozhodnete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
14.1.14 15:27
@Malvajs píše:
no taky se k tomu priklanim. Jinak kdyz jsme byli poprve v Caru tak mi rekli ze skutecne pojistovna hradi do 39 let, ale VZP do ukonceneho 40. teho, takze by mi pak doporuculi zmenu pojistovny

ano, to souhlasi, ale u VZP urcite pozor na ty pocty embryi v prvnich dvou IVF!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
14.1.14 15:38

@Malvajs může, ale pokud máš prednison tak nevím, jestli by neměl být s kondomem. Jinak těsně před opu ne, parnter by měl mít 2-3 dny abstinence před odebráním vzorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.