Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem,
já jsem víkend proležela, něco na mě vlezlo, ale snad nic, co by stimulaci bránilo, teplotu nemám. Včera ráno jsem taky začala špinit, lekla jsem se, že budu muset do Caru ještě v sobotu. Nakonec to mám dnes docela divně, sice už od odpoledne trochu krvácím, ale nic silného, tak nevím, jak to počítat. Zítra odpoledne každopádně zajedu pro injekce a zeptám se. Ráno si vezmu už Prednison, mám ho vzít první den. Taky jdu ráno na předoperační, tak snad budu mít i přes nachlazení dobré výsledky.
@Malvajs
To víš, že už přemýšlím, jaké metody využít. Manžel říká, že z nás budou jen tahat peníze. Stejně si to ale budu snažit prosadit, hlavně si nechám poradit v CARU. Chtěla bych ICSI a prodlouženou kultivaci.
Holky z Prahy, kam docházíte do CARU, jestli se můžu zeptat?
Hezkou neděli ![]()
@Kyslíková
Budeš mít krátký nebo dlouhý protokol? Já začnu asi v úterý krátký
Mám docela strach, jak to tělo bude zvládat.
@Pavlix To já vůbec nevim
Ale nejspíš krátký, ten se dává nejčastěji a mám PCO.
@Pavlix Jinak já chodim do Gestu, všimla jsem si až teď, že ses ptala. Mám to 10 min autem ![]()
Ahoj holky, ráda bych se k vám na chvíli přidala. Vaši diskuzi jsem sledovala během své stimulace. Tu jsem začala před Silvestrem, a včera jsem byla na odběru folikul. Nevím co se stalo špatně, protože protokol jsem dodržovala, píchala jsem si ten lék na potlačení stimulace, uprostřed stim. jsem se nachladila a 7. den stimulace mi dr. řekla, že vajíčka dozrávají pomaleji, byly 3 dominantní folikuly myslím kolem 14,15 mm a pár menších asi 8mm. Původní OPU se přesunulo z 11 DC na 14 DC, že prý folikuly začaly pomaleji růst. Ale v ten 11 a 12 den jsem ovulaci cítila. V sobotu jsem šla rovnou na odběr s narkózou, překvapilo mě, že mi neudělali nejdříve utz. Protože dnes mi volala embryoložka, že mi odsáli 3 folikuly a nebyly zralé. Celý den bulím, protože jsem věřila, že by mohla být šance a teď tohle! Jak je to možné? Myslím si, že jsem tu ovulaci skutečně měla a zůstaly jen ty malé folikuly. Nebylo co oplodňovat. Brzy mi bude 35, zřejmě mám některé cykly anovulační, proto se nemůžeme trefit. Mám již malou zásobu vajíček. Snažíme se 2 a pul roku, jedno dítě máme, ale já zoufale chci druhé(sourozence) Otěhotněla jsem 2×, ale bohužel to skončilo ZP. Myslíte si, že se jednalo o špatnou stimulaci? A je možné po odběru vajíček ještě otěhotnět spontánně v tomto cyklu? Dr. mi včera říkala, že tam viděla ještě nějaký malý folikul.
mějte se a držím všem pěsti ať vám to vyjde lépe než mě. Tu stimulaci jsem snášela hrozně
.
@sofee To mě mrzí, že to nevyšlo. Nemám ještě moc zkušeností, ale je možné, že jsi
reagovala na stimulaci hůř. Třeba by to chtělo vyšší dávky. Já to budu mít asi podobně, vajíček málo, sliznice nízká a reakce už dopředu avizovaná jako horší. Dám Ti potom vědět, čím jsem stimulovala.
Držím palce a drž se ![]()
Ahoj, no já jsem to chtěla jednou vyzkoušet a myslím, že stačilo. Rok jsem se rozhodovala, bála se toho a při té stimulace se mi dělalo hrozně divně, myslela jsem že dostanu infarkt nebo něco, pak jsem byla hrozně unavená a malátná a hrozně depresivní. Proto budeme dál zkoušt přirozeně. Určitě se to podaří i tak. Vyšší dávky bych asi nechtěla. Doktorka mi říkala, že asi více než 5 vajíček nebude, a ony byly 3 dominantní, ale myslím si, že prostě praskly předčasně a pak nějaké drobné, které mi asi odsály. to byly ty co zbyly, ale nejsem od fochu tak nevím jestli je to tak možné. zatím pa
@Malvajs jj, stimulovat se začíná hned ten den, pokud není cysta a je vše ok. Tak nevím, jak to myslela @Kyslíková
@sofee souhlasím s tím, že je to teda dost zvláštní. Kolikrát jsi byla během stimulace na utz? Většinou se chodí 2-3×, po poslední kontrole se naplánuje opu, načasování se dělá s pregnylem+se píchá ještě často orgulatlan, aby folikuly předčasně nepraskly.
Tvou zoufalou touhu po druhém naprosto chápu, jsem na tom stejně, ale pokud jsi během těch 2,5 let 2× spontánně otěhotněla, tak bych ještě zvlášť po této zkušenosti zkoušela přirozeně počít. Teď po stimulaci už pravděpodobně neotěhotníš, pokud ti tam nezbyl nějaký folikul, který by neodsáli.
@artepkaa píše:
@Elai ahoj,vítám tě tu! Mě je 31 a 21.1. jdu na utz a podle nálezu mi odsají cysty nebo začnu hned stimulovat! Tak buď to stihnu v lednu nebo přelom měsíce. Můžu se zeptat, jak dlouho se snažíte o mimčo?
to je dlouha historie. Sice mam rocni holcicku, ale predtim 8 let snazeni, prokladane zdrav. problemy a hlavne zamlklym tehotenstvim, mimodeloznim tehotenstvim, pak odebran jeden vejcovod. 1× IUI neuspesne, 1× IVF neuspesne - vubec nam nevznikla nebo se neudrzela embrya, takze nedoslo k transferu. Pak IVF se zavedenim 2 embryi, uspesne se uchytilo 1. Ted zkousime jeste sourozence, tlaci nas cas (hlavne muj).
KET nevysel, ted tedy dalsi IVF… Nekolik let cvicim Mojzisovou, urcite leccemus napomohla, ale pro me to bohuzel neni jedina pomoc. Kazdopadne je skvela i behem tehotenstvi a pro hladky porod.
Příspěvek upraven 12.01.14 v 22:44
@Malvajs @Kyslíková to je neuveritelna synchronizace - mne dorazila ms taky ted o vikendu. ![]()
Jinak ja chodim taky do Gestu a uz od prosince mi bezi dlouhy protokol. Prohlidka behem ms je pry v techto pripadech normalni.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.