Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kyslíková to je rozumné, taky to zvažuji ![]()
@Radkkaa tak pokud máte v rodině dvojčata, tak se ti ani nedivim ![]()
@Malvajs Ahoj také smrti měli klidný silvestr, náš pes se strašně bojí, tak sme byli s ním doma Koukam, že bychom měli začít stimulovat nastejno, bylo by fajn kdyby to vyšlo. Ale asi ne jelikož od 18 DC špiním už 3den, tmavou krev tak jedu v pondělí na gyndu ať mě prohlédne, docela se bojím aby to nebylo něco zlého. Už máš doma léky na stimulaci?
Ahoj holky, jdu na konzultaci 6.1 - tak jsem zvědavá za jak dlouho se dostanu k IVF. Testy všechny mam, tak uvidím jestli mě budou na vše testovat znovu ![]()
@Radkkaa já si v těhotenství musim píchat Fraxiparin na ředění krve a musí mi to píchat přítel. Mám panickou hrůzu z jehel od mala… Braní krve je pro mě noční můra, takže si užívám. Jsem zvědavá jak budu snášet hormony
@Ginuš Hrůza z jehel asi moc překonat nejde, ale dali mi takové pero a tam je jehlička jen malá. Určitě to vše zvladneš máme k tomu přeci tu nejlepší motivaci ![]()
A pro mimi vše
Ahojky holky! Taky me ted v lednu ceka prvni IVF. V tech vsech zkratkach se vuuubec nevyznam
je mi 27 o mimco se snazime dva roky. Spermio v poradku. U je je naka vada hormonu a nedelaji se mi vajicka. Za tyden ma dirazit MS a pujdu pto injekce a pry mezi 21-24 odber vajicek. Sem ze vseho zmatena, ale pevne verim v to, ze uz konecne budem tri ![]()
@Ginuš ahoj,já jdu také na konzultaci 6.1.uvidí se, jestli půjdu na odsátí cysty, ale podle doktora spíš jo, ale prý je to narkóza jen cca 15 minut ![]()
@bebecinka ahoj,já taky budu mít první IVF a taky jsem trochu zmatená ze všech zkratek a jednotek
ale snad mi vše vysvětlí v caru a kdyby ne, tak se zeptám tady na emiminu ![]()
Ahoj holky, všechny svátky proběhly o. k. V pondělí jdu do caru a uvidí se, jestli mi budou odsávat cystu, a pak bychom najeli na IVF
A ve středu jdu k novému gynekologovi, tak jsem zvědavá jaký bude! Zatím se mějte fajn a užijte si víkend ![]()
@Radkkaa bude píchat přítel
jemu to nevadí - naštěstí. Jsem zvědavá co IVF obnáší. Vůbec nevím
@Malvajs jsem po třech potratech - takže mě honili po všech možných vyšetřeních. Leidna nemám - vlastně vůbec netuší proč potrácim. Snažíme se 3 roky - vždy otěhotním okamžitě, nejdelší těhotenství bylo 11tt - histologie všech plodů nic neprokázala. Při posledním těhu jsem si píchala okamžitě Fraxiparín - hned při zjištění HCG v krvi - a stejně to nepomohlo. Mám zkusit IVF… - Jinak vše co mam vyšetřené mám napsáno v podpise. Zapni si podpisy a uvidíš to
@artepkaa tak to bude určitě v pohodě. Rychlý zákrok a pak už příprava na miminko. Já jsem zvědavá jak to bude probíhat. Mám všechny testy díky předchozím potratům, tak jsem zvědavá, jestli mě zas budou testovat - doufám, že bude IVF co nejdříve
Ahoj holky, takže dnes na utz na levém vaječníku 2 malé cysty(15 a 18mm),před měsícem tam byla jedna vel. přes 4 cm! Pojišťovnou jsem schválená, budu mít dlouhý protokol, nevím proč, jsem si myslela, že pokud mám cyklus pravidelný, tak mi dají krátký, ale ví co dělají! Píchla mi injekci Diphereline,21.1. jdu zas na utz a pokud tam ty cysty budou, tak mi je odsají a už začnem se stimulací konečně se začíná něco dít
dostala jsem plnou igelitku dárků
asi opožděný vánoční dárek
myslela jsem, že si budu píchat jen faksiparin, ale dali mi i jakési pero
a nějaké jednotky, z toho mám strach ![]()
@Malvajs aha, to mi nedošlo, že můžeš mít vypnuto kvůli mobilu. A vůbec se nezlobím, jen toho v tom podpisu mám hodně…
AHOJ HOLKY ![]()
Tak už jsem konečně mluvila s doktorkou – mám si vyvolat menzes – spolknout 6 tablet utrogestanu naráz
Nějaké zkušenosti? Neupadnu do kómatu po takový dávce?
A pak už jen čekat na menzes. Puregon mám schválený a čeká na mě v CARu. Tak pokud to dobře dopadne, tak budu stimulovat od příštího týdne ![]()
Ahoj holky ![]()
@Malvajs Tak já nechávam ivf na únor bohužel určitě, už 7den lehce krvacim, takže je jasné že je cyklus něčím narušen
sem zklamaná ale musím vydržet, uvidiš kdy to dostaneš, třeba to opravdu rozhodne za tebe ![]()
@artepkaa pero jsem také dostala, mě se líbí víc jak injekce
,prý je to sním pohoda
@Ginuš máš statečného přítele, mě řekl manžel at s ním nepočitam ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.