1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
18.7.12 12:30

No, pokud někmu najdou na imunologii, problém, tak se často bere už před otěhotněním. Jinak se brává přes první trimestr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
18.7.12 12:42

Aha, mně na imunologii nic sice nenašli, ale beru ho od začátku stimulace Gonalem. Pak jsem na dva týdny přestala a teď ho beru od MS zase…Děkuji za info, to jsem netušila :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
18.7.12 12:59

Radši ty letáky nečíst, po ten leták k anopyrinu mě teď opravdu zvedl ze židle!!! :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
18.7.12 13:00

A Jessiko - proč se bere anopyrin po ET, nevíš náhodou?? Četla jsi tam příbalový leták? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
18.7.12 13:17

Nevidím jediný důvod, proč ten anopyrin teď brát…Při píchání Gonalu to chápu, po OPU také ale po ET??? Když je tam přímo psané, že se to brát nemá??? :pocitac: :pocitac: :pocitac: …nic, anopyrin už neberu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
18.7.12 13:19

Příbalový leták: V průběhu 1 a 2 trimestru těh. nesmí být přípravek podáván, pokud to není zcela nezbytné. Pokud je však ze závažných důvodů přípravek podáván ženám, které chtějí otěhotnět nebo jsou v 1 a 2 trimestru, pak musí být dávka co nejnižší a doba co nejkratší!!! :cert: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.7.12 15:23

Mně to vysvětlil doktor takto. Příroda si to zařídila tak, že v době těhotenství se samicím všech savců zahušťuje krev, aby při porodu nevykrvácely. Jenže mezi dělohou a placentou jsou vůbec ty nejtenší vlásečnice v těle a pokud se má někde něco ucpat, tak se to ucpe tam. A dochází tak k potratu. Já to budu brát až do 28tt, ve třetím trimestru mi to hematolog zakázal. Ty minidávečky ale opravdu nejsou nic hrozného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
18.7.12 15:33

Jessika - tož to ale nechápu ten příbalový leták!!! Tak by tam spíš mělo být, že se to brát má a ne, že se to brát nesmí… :cert: ne?? Neřeknu, kdyby tam psali opět - že se to nedoporučuje - ale je tam přímo několikrát zmíněno, že se to nesmí užívat a jen ve velmi vážných případech!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.7.12 15:41

@kaspluc Jak jsme psala, myslím, že se výrobce sichruje. Já to mám doporučené od své doktorky (která mi dokonce říkala, že v USA se to v těhu bere automaticky a vůbec se to nevysazuje), z Repromedy i od hematologa. A vím, že to holky berou běžně, tak se nebojím. Kdyby mi to dal jeden doktor a já jsem nikde na netu neviděla, že by to ještě někdo bral, tak bych se bála taky. Takhle jsem ale klidná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
18.7.12 22:03

Belda-tak co???Jak jste dopadli, kolika se dari?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
18.7.12 22:04

Tak zitra na me dopoledne myslete.At se u me Lukaskovi libi:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
18.7.12 22:15

8 se nam oplodnilo, v patek volam znovu. Zitra ti Kaspluc drzim prsticky!!!

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272
18.7.12 22:36

Tak to je fajn vysledek, neboj, ted uz to urcite vyjde! A dekuji, mam takovy zvlastni pocit, strach a je to takove divne, ze mi tam neco budou davat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
19.7.12 12:09

Ahoj holky, můžu se k Vám přidat? Čeká mě PGD v Repromedě doufam už teď v srpnu. A na to bych se pravě chtěla zeptat, na konzultaci ohledně domluvy už na IVF jsem objednaná v srpnu týden před menstruací. To už budu moct ihned stimulovat a absolvovat OPU v srpnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
19.7.12 12:23

Ahoooj holky! Tak jsme doma z KETu.Vse probehlo dobre, p.doktor Koukal je uzasny!!!A muj manzel jeste vic, uz mi jel pro papani a ja lezim. Zdeni na skypu jsem te nechytla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.