Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Kikus_mne jeste nikdo! mame dve blastocysty a ceka me to ve ctvrtek…Fiser tam uz neni..misto nej je KOUKAL a ten je dle meho super! p.Hromadova ma dovolenku.
Zdeni a porad kulickujes? HOLKY a jak dlouho po ET jste jako poctive lezely? Zdeni ty tech 5dni, ze? Dovcu mam, jde jen o to lezeni, at to zbytecne nepokazim nejak!
A mě se zdá, že Koukal říkal, že když se rozmrazí, tak ještě může růst…
No, nechci kecat.
Mě zaváděli expandovanou a to je prý nejvyšší stádium co říkal. Ale já po tokm nijak nepátrala. Hlavně že se ujala
. Už se tak těším na pátek.
Ale aby toho nebylo málo, tak se včera k nevolnosti přidala bolest hlavy. Ještě mě to drží, potřebovala bych prášek, ale vydržím. Dneska pošlu mojého do lékárny pro nějaké homeo nebo něco, co bych mohla.
@kaspluc Díky za přání
. Jo, pořád kuličkuju (3×denně),ráno prednison a večer 1/2 anopyrinu.
Zítra na tebe budu moc myslet.
No podle mě možná růst může, ne? Stejně se musí vyvíjet, když se z ní má stát embryo…
Zdeon - ano, když se rozmrazí, tak ano…ale jako v zamraženém stavu se z nich už nic jiného nestane, než když je zamrazili..a jelikož je rozmražují pár hodin před zavedením, tak se posunou o málo. Tak to je fajn, máme dvě expandované blastocysty, hatchující bylo to jedno špatné embryjko. Týýý jo, to se pořád pak bere všechno??? Nějak pořád nechápu ten smysl toho prednisonu. Je tam navíc psané, že se neužívá v těhotenství
…Ale dobře za něj, já mám alergii na neše králičí miláčky a co ho beru, je mi teda mnohem líp
. Jinak ty kuličky mě už pěkně štvou, taky to z tebe letí???Nebo to jenom já jsem tak „děravá“??? Na noc je to nejhorší, to jsem ráno celá zalepená, no paráda
. Díky za podporu, uvidíme, jak to dopadne u nás. Kéž by vyšel i Lukášek, i potom někdy Lucinka
. V pátek na tebe budu zase myslet já…
, ale myslím, že to už snad ten stav takový zůstane!!! ![]()
Jessika - a ty jsi prosím po ET jak dlouho vyloženě ležela??? Děkuji…
@kaspluc píše:
Jessika - a ty jsi prosím po ET jak dlouho vyloženě ležela??? Děkuji…
No já jsem polahávala tak tři dny - na gauči, takže jsem občas i vstala, něco si podala a tak. No a pak jsme třeba i vařila, ale nenatahovala se do vyšších polic, neohýbala se… Úklid až do konce prvního trimestru řešil manžel.
Jessika - děkuji
, takže dneska na to uklízení ještě vletím, at to mám pěkně dopředu, teď mě i štve, že máme dvě koupelky
a dvě patra a velký pozemek…No ale ono se to beze mě nezblázní a věřím, že manžel si to nálěžitě užije
a rád vyzkouší. Jsem mooooc zvědavá, jak tohle všechno dopadne
.
No jasné, že když je zmražené, tak se nic neděje ![]()
My máme zmraženou jen blastocystu ![]()
Cože???Ten prednison se nesmí v těhu?!Tož jsou normální? Jdu studovat příbal. letáky.
Kuličky taky ze mě letí, to je jasné, ale už jsem si zvykla ![]()
@Zdeon On se nesmí v těhu třeba ani Ascorutin a bere se. Na lékách to bývá psáno často preventivně, protože se jednoduše na těhotných netestují. A třeba právě Prednison umožnil mít spoustu párům děti. Fakt bych se nebála ![]()
A k čemu tedy ten prednison je??Z toho letáku to moc pochopit nejde teda!!!Je tam jen psáno na alergie a k potlačení imunity… ![]()
Právě, k potlačení imunitní reakce organismu. někdy může tělo ženy proti zárodku bojovat jako proti cizímu tělesu a spouští imunitní systém. Prednison ho utlumuje.
Aha a když už je někdo těhule, tak proč se to bere i potom?? Pro jistotu myslíš?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Kaspluc ja jsem si to myslela že je to kec, no necháme se překvapit jestli se to ted povede, ale moc bych si to přála aspon jedno? A mužu se ještě zeptat kdo ti to zaváděl nejlepší je prý pani dr. Hromadova ale při těch dvou předešlích mi to zaváděl dr. Fišer a na něj všichni nadávaj tak doufám že na něj zas nenarazím, ale vybýrat si nemužem že?