Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@missy-m Viď?? To je tak zeptej se a odpověz si sám
… A ty ještě teď s tím Prednisonem… nééé
Já ho totiž měla při ET při 1. IVF a to se embryo aspoň chytlo, tak mě napadlo, jestli to nemůže být tím.
A právě pro stimulaci mám to, že já se vnitřně cítím lépe (jako že pro to něco dělám
) a je spousta žen co nemají ovulaci, jako třeba Ty, a těm nic jiného nezbývá.
A pro Nativ mám prakticky „jen“ to, že asi opravdu všeobecně lépe vychází. Táááákže si asi hodím kostkou
![]()
@kratjana Dekuji za info. Uvidime jeste mam chvilku cas 3.unora jdeme podepsat papiry na 1.IVF, a kdyz se menstr. neopozdi tak 13.2 stimulace. A pak se asi rozhodnu jak dal, fakt je to tezke kdyz kazdymu sedne uplne neco jineho ![]()
@Katjus Ahoj.MY taky půjdeme na ivf, ale bohužel nemámme vzp posjištovnu, a na naše nám pgs neproplácí. Kdybych byla na tvém místě, tak si to nechám udělat. A o macs jsem uvažovala asi si to necháme udělat.
@Kikuška90 Ahoj, ve většině případu to je na člověku co si sám zvolí. Každý doktoro je člověk a tím pádem má i jiné přemyšlení. Ale asi bych šla do stimulovaného. Jelikož, když ti řekla, že při ketu jde jenom o tu sliznici a tu máš lepší při stimulovaném, tak bych do toho šla. Aspon pro ten další ket. Nechci tě moc ovlivnovat. Víšjak to je, každá z nás ti řekne něco jiného.
Nebo mě napadlo pro přirozený ket bylinky na podporu ženských orgánů. Udělala bych to následovně. Až dostaneš měsíčky tak od 1DC zační pít kontryhelový čaj. Je to nejlepší bylina pro ženu, působí proti potratům, posiluje dělohu a proto různým problémům s početím.
Poté co budeš vědět, že půjdeš do ketu, tak zační pít zase Drmek obecný, ten podporuje ovulaci, při těhotenství podporuje donošení.
Takže kdybych to měla takhle já, a chtěla jít do přírozeného ketu, tak bych asi zvolila bylinky.
Přeji ti štěstí at se rozhodneš jakkoliv, a přinese ti dětátko. ![]()
@adrusenkaaa Ahoj, ten MACSI zkusime dat, jen mam strach ze kdyz transfer bude dalsi mesic, tak ze budu poblaznena z tech hormonu a trebas nedoroste sliznice nebo bude zpoždění atd. Když teď slape jak ma sliznici mam 11mm kolik musi byt min. narostla sliznice na ket??
@Katjus píše:
@adrusenkaaa Ahoj, ten MACSI zkusime dat, jen mam strach ze kdyz transfer bude dalsi mesic, tak ze budu poblaznena z tech hormonu a trebas nedoroste sliznice nebo bude zpoždění atd. Když teď slape jak ma sliznici mam 11mm kolik musi byt min. narostla sliznice na ket??
Stačí 8mm
Hlavně ještě musí proběhnout ovulace. Třeba u mě hned následující měsíc po IVF proběhla ovulace až okolo 26 DC ![]()
@Kikuška90 Aha to jsem si ani neuvedomila, ze ovu se muze opozdit!!
No koukam bude to boj, sama jsem zvedava co my telo na to rekne ![]()
@Kikuška90
s tím prednisonem..mě ho teda taky vzaly po prvním IVF(ET) že imuno mám dobré a že je pro mě zbytečný.. ![]()
ale po ZT mi doktorka nasadila injekce Clexane a ty si pichám vlastně od transferu až do teďka a budu pichat ještě i celé šestinedělí..je to prevence proti srážlivosti krve Hromadová mi vysvětlovala že se může v děloze ve sliznici tvořit malé sraženiny které ovlivňují uchycení embryjka…
a být tebou objednám se ještě k Tokarevě..proti Krajčo nic nemám ale víc hlav víc ví..
@oskárek59 No ono je to spíš o tom, že když se objednám k Tokarevě, tak mi to změní na Nativ, když né tak budu mít stimulaci… jsem z toho malinko zoufalá.
Jinak jsem se ptala ještě na placení těch našich zbylých bojovníků, zaplaceno to máme do konce února (OPU bylo 13.2.2015) a pošlou mi to poštou. Ale uklidnila mě slečna na recepci, že bez našeho souhlasu s těma embryjkama nemůžou udělat vůbec nic, takže i kdyby nás nedohledali, tak je zničit prostě nemůžou.
@Kikuška90
Tak hlavně že budou mražáčci čekat na další transfer v klidu.. ![]()
no ono je to těžké s tím rozhodováním…proto jsem nebyla ráda, že bych měla pokaždé chodit k jiné doktorce a vydupala jsem si na 95% konzultací Hromadovou..
aby mi každá říkala něco jiného to bych měla v hlavě guláš takže tě plně chápu, že jsi v rozpacích..já kopu za nativ mě vyšel dvakrát..ale kdybych neměla ovulaci a sliznice špatně rostla tak kopu zase za stimulovaný..
@oskárek59 Jo jo, aspoň zbylá čtyřka je v klidu
Když už budoucí (snad) matka je na nervy
… Napadlo mě napsat ještě třeba do jiného CARu jaký na to mají názor ![]()
@Kikuška90 ja kdyz jsem si nebyla jista tak jsem psala do heliosu a vzdy ochotne odepsali
@kratjana píše:
@Kikuška90 ja kdyz jsem si nebyla jista tak jsem psala do heliosu a vzdy ochotne odepsali
Helios mě taky napadl
Chci jim jen neurčitě popsat svojí situaci a zeptat se na názor Nativ X Stimulace… Ale CAR měnit rozhodně nikdy nehodlám, jsem tam spokojená a jako doma, už si mě většina pamatuje i jménem
… Jen už je to prostě třetí pokus a já už nechci aby to dopadlo špatně ![]()
@Kikuška90
Určitě budoucí s tím počítej
po neúspěšném KET-u jsem byla taky přesvědčená, že to nemůže nikdy vyjít..ale dala jsem pauzu, detox a vyšlo to..a byl to de fakto 3.KET.
jak píše Jana zkus napsat Texlovi do Heliosu..i když o něm je známo, že prosazuje nativ..třeba ti prostě poradí jak se rozhodnout
@oskárek59 Jak dlouhou pauzu? A detox?? Jaký?? Já bych pro to tak strašně ráda něco udělala.. ale co??
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.