Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Meluzinecka píše:
@Koza-Dereza to jiste, ale problem je, ze jsou ruzne zpusoby jak na tom stesti makat, lze doslova rucne a vydelavat sam nebo si nekoho najit…ja bych to ignorovala, to jen tady damam zde lezi v zaludku ze jsi to mela „bez prace“ diky chlapovi
ne, tady dámám je její bez práce koláče úplně putna, tady dámám leží v žaludku, že ta, co to má bez práce se povyšuje nad chudou, to je to, co leží v žaludku. Ty její kecy z prvních stran které se na dalších stánkách snažila zaobalit do pěkného papíru.
@lucenka píše:
apadlo tě, že někdo ty peníze třeba investuje, aby byl zajištěný v případě výpadku práce, nemoci? Víc smutné je to, když se někdo, kdo k penězům přišel jak slepý k houslím, povyšuje nad normálně pracující lidi.Příspěvek upraven 26.06.15 v 16:07
Ano, napadlo. Už jsem postarší a rozhodně o věcech přemýšlím. A napadlo Tebe někdy, že někdo si může koupit to, co se mu líbí a ještě má rezervy a nemusí přemýšlet jestli si koupí to, nebo to dá na rezervy nebo pojede na dovolenou? Tím neříkám, že je to můj případ, o financích též přemýšlím, ale nebudu tu tvrdit, že jsem si mohla koupit to a to, ale neudělám to, protože jsem skromná a lepší je sušit miliony na účtě a koupit si vše z druhé ruky, protože ty drahé a luxusní věci jstou stejně krámy. ![]()
@Verca1989 píše:
to jsi vážně tak mimo, že nejsi schopná pochopit co píšu?
To co ušetřím radši prostě vrazím jinam, místo kočáru za dvacítku pošlu něco dceři na spoření, pojedeme na krásnou dovču, pořídíme něco důležitějšího domů atd., nějak pořád nerozumím tomu, co na tom nechápeš. I kdybych si mohla dovolit dát teď hned dvacítku za kočár a jet za dvacítku na dovolenou, tak si prostě kočár za dvacítku nekoupím, protože vím, že jsem schopná koupit nový kočár, který se mi bude líbit a bude splňovat vše co potřebuju za míň jak polovinu. Nevím čeho sis šlehla ale jsi fakt totálně mimo, z mých příspěvků čiší závist a zloba? Děláš si legraci? Nevím, jestli jsi utahaná a proto píšeš z cesty nebo jsi vážně tak omezená, že nedokážeš něco takového pochopit? Řekni mi nějaký rozumný důvod, proč bych si měla kupovat tak drahý kočár. Ale opravdu rozumný důvod, oproti tomu když ti píšu, že jsem schopná sehnat kvalitu a krásný vzhled za podstatně méně peněz.Holt nejsem člověk, který má potřebu rozhazovat prachy za nesmysly, radši je využiju jinak, užitečněji a taky je asi rozumné mít nějakou rezervu, kdyby se nedejbože něco stalo. Umím si vážit peněz, dokážu je využít s rozumem a rozmyslem a opravdu se za to nestydím. Nestydím se za to, že moje druhé dítě bude jezdit v kočáru za 8 tisíc…a opravdu nezávidím těm, kteří si koupí kočár za x prachů nebo cokoliv jiného, to je každého věc, každý má jiné priority.
Z tvých příspěvků čiší všechno možné, jenom ne normální lidské a rozumné uvažování…
souhlas, jak píši shora, kočáry jsou u některých ženských statusová záležitost. Často u těch, které ničím jiným „oslnit“ nemohou.Jako u chlapů spotřební elektronika, mobily. Dneska už se nepoměřuje délka péra, ale značka mobilů.
@Burj Chalifa píše:
souhlas, jak píši shora, kočáry jsou u některých ženských statusová záležitost. Často u těch, které ničím jiným „oslnit“ nemohou.Jako u chlapů spotřební elektronika, mobily. Dneska už se nepoměřuje délka péra, ale značka mobilů.
@Burj Chalifa píše:
a nakonec bohatý lidí stejně poznáš podle toho, jak mají spravený zuby ![]()
@dextera píše:
Ano, napadlo. Už jsem postarší a rozhodně o věcech přemýšlím. A napadlo Tebe někdy, že někdo si může koupit to, co se mu líbí a ještě má rezervy a nemusí přemýšlet jestli si koupí to, nebo to dá na rezervy nebo pojede na dovolenou? Tím neříkám, že je to můj případ, o financích též přemýšlím, ale nebudu tu tvrdit, že jsem si mohla koupit to a to, ale neudělám to, protože jsem skromná a lepší je sušit miliony na účtě a koupit si vše z druhé ruky, protože ty drahé a luxusní věci jstou stejně krámy.
ty to tvrdit nemusíš ale já to tvrdím. Miliony na účtě nemáme, zas tak dobře na tom nejsme ale nějaká rezerva prostě být musí. Že ty drahé a „luxusní“ věci jsou občas opravdu krámy jsem se přesvědčila už mnohokrát, netvrdím že všechny ale prostě to tak je. A že je prostě někdo jinak vychovaný a nerad rozhazuje je špatně? Jak jsem psala, chováme zvířata, pěstujeme zeleninu, i když nemusíme. Mám dobrý pocit z toho, když spoustu věcí můžu nechat v obchodě, protože mám domácí a hlavně mám dobrý pocit z toho, že nemusím nakupovat potraviny nacpané všelijakými jedy. Ale ty nás asi znáš víc, vidíš na naše účty a já prostě závidím těm, kteří si všechno koupí ![]()
@dextera jasně, ale málokdo má jako prioritu drahej kočár. Můžeš brát měsíčně statisíce a dávat do do bydlení, do vzdělání pro děti, do cestování, investovat. Vyhodit to z okna za kočár a říct, že to byla priorita, může jenom povrchní blb.
No teda, špatně se na to díváte. Kočárek se přeci nekupuje podle toho, kolik stojí, ale jak splňuje Vaše požadavky ne? Tedy, tak se podle mě vybírá typ kočárku, pak podle možných financí a chuti buď nový nebo bazárkový. Ale v první řadě snad je, jak se v něm bude cítit miminko. Jestli je dost široký, hluboký, dlouhý…jaká má kolečka, jestli to terénu nebo spíše do města. A ne tak mám na to, tak koupím ten nejdražší kočárek, protože je hezky barevnej a ladí mi ke kabelce a kabátu. Nebo naopak koupím ten úplně nejlevněšjí, protože ho mám stejně jen na rok a je mi jedno, že z něj budě dítě celé vyhrkané, protože ono to vydrží, hlavně, že stál málo.
@Verca1989 píše:
to jsi vážně tak mimo, že nejsi schopná pochopit co píšu?
To co ušetřím radši prostě vrazím jinam, místo kočáru za dvacítku pošlu něco dceři na spoření, pojedeme na krásnou dovču, pořídíme něco důležitějšího domů atd., nějak pořád nerozumím tomu, co na tom nechápeš. I kdybych si mohla dovolit dát teď hned dvacítku za kočár a jet za dvacítku na dovolenou, tak si prostě kočár za dvacítku nekoupím, protože vím, že jsem schopná koupit nový kočár, který se mi bude líbit a bude splňovat vše co potřebuju za míň jak polovinu. Nevím čeho sis šlehla ale jsi fakt totálně mimo, z mých příspěvků čiší závist a zloba? Děláš si legraci? Nevím, jestli jsi utahaná a proto píšeš z cesty nebo jsi vážně tak omezená, že nedokážeš něco takového pochopit? Řekni mi nějaký rozumný důvod, proč bych si měla kupovat tak drahý kočár. Ale opravdu rozumný důvod, oproti tomu když ti píšu, že jsem schopná sehnat kvalitu a krásný vzhled za podstatně méně peněz.Holt nejsem člověk, který má potřebu rozhazovat prachy za nesmysly, radši je využiju jinak, užitečněji a taky je asi rozumné mít nějakou rezervu, kdyby se nedejbože něco stalo. Umím si vážit peněz, dokážu je využít s rozumem a rozmyslem a opravdu se za to nestydím. Nestydím se za to, že moje druhé dítě bude jezdit v kočáru za 8 tisíc…a opravdu nezávidím těm, kteří si koupí kočár za x prachů nebo cokoliv jiného, to je každého věc, každý má jiné priority.
Z tvých příspěvků čiší všechno možné, jenom ne normální lidské a rozumné uvažování…
Napsala jsem, že je to prioritách. Prostě si nemůžeš dovolit vše, tak nad penězi musíš uvažovat. Jsou lidé, kteří to dělat nemusí ( pošlou dítěti na spoření, koupí si pěkný kočár klidně za 50 tisíc a ještě jedou na dovolenou). To jak mě tu urážíš a jak stále musíš dokazovat, co vše sis mohla koupit svědčí o tom, že jsem dotkla citlivého místa.
@terinka4444 píše:
a nakonec bohatý lidí stejně poznáš podle toho, jak mají spravený zuby
Přesně!!!
@Koza-Dereza píše:
Možná jsem se nevyjádřila uplně správně, ale chtěla jsem tím kočárkem říct to, že pokud z 18000 platí nájem, nějaké splátky+živí 2 lidi a 3.na cestě, myslím, že bude problem i ten kočárek i za 8000KČ.. Pravdě podobně by byl problem i ten za 3500KČ.. Ani jsem neznala, že se dá pořídit tak levně..
Tak ne každý musí mit novou věc. Takže v bazaru se dají najít zajímavé věci.
@dextera píše:
Napsala jsem, že je to prioritách. Prostě si nemůžeš dovolit vše, tak nad penězi musíš uvažovat. Jsou lidé, kteří to dělat nemusí ( pošlou dítěti na spoření, koupí si pěkný kočár klidně za 50 tisíc a ještě jedou na dovolenou). To jak mě tu urážíš a jak stále musíš dokazovat, co vše sis mohla koupit svědčí o tom, že jsem dotkla citlivého místa.
ne, jen se ti snažím vysvětlit něco, co očividně nechápeš, nemám potřebu se obhajovat, jen mě neskutečně vytáčí lidé, kteří myslí takhle povrchně. Když jsem si nekoupila drahý kočár a další drahé potřeby pro dítě, tak to podle tebe znamená, že jsme na to prostě neměli, tohle konkrétně mi vadí, protože to není pravda. Jsem pyšná na to, že nemám potřebu rozhazovat. Že někdo prachy má a vyhazuje je za nesmysly je jeho problém..
@muchomurka3 splnit moje požadavky může stejně drahej i levnej.
@kacz píše:
@dextera jasně, ale málokdo má jako prioritu drahej kočár. Můžeš brát měsíčně statisíce a dávat do do bydlení, do vzdělání pro děti, do cestování, investovat. Vyhodit to z okna za kočár a říct, že to byla priorita, může jenom povrchní blb.
Souhlasím, že málokdo má prioritu drahý kočár, ale prostě někteří lidé si holt nemusí koupit kočár z bazaru, protože jejich finance jim dovolí si vybrat kočár (nebo cokoliv jiného, dosaď si za to, co chceš) jaký chtějí i kdyby stál třeba 50tis. a zbývají jim peníze i na ostatní věci a nemusí vůbec řešit, co je pro ně priorita. Jenomže některým dámám to prostě leží v žaludku a dělají z nouze ctnost. To je to, co mi vadí. Ale už jsem pochopila, že jsem ve špatné společnosti.