Prvorodička a potíže s financemi - co teď?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22315
26.6.15 10:20
@lucenka píše:
a z čeho jsi to zvládla našetřit? Předpokládám, že z platu manžela. To není moc na chlubení.

Přece za úspěchem muže stojí jeho žena… takže podíl na výdělku peněz má. To že našla chlapa, který ji zabezpečí není nic špatného.
To jak to prezentovala, je už jiná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
26.6.15 10:20

-

Příspěvek upraven 31.12.15 v 12:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
26.6.15 10:21
@ka-tka píše:
Přece za úspěchem muže stojí jeho žena… takže podíl na výdělku peněz má. To že našla chlapa, který ji zabezpečí není nic špatného.
To jak to prezentovala, je už jiná

Když ono to vypadá, že její muž byl úspěšný ještě před tím než ji potkal.Ale ano, ženadělá mužovi zázemí a i to může mít podíl na jeho úspěšnosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.6.15 10:22
@Koza-Dereza píše:
@lucenka tak si přečti celou diskusi.. Od 16 jsem pracovala a i před tím, myslím teď tyto peníze.. A samozřejmě i teď šetříme spolu, sobje, synovi, prostě aby jsme se nedostali do nepříjemné situace.. Je velice dúležité mít rezervu.. Což zřejmě zakladatelka, ani její chlap nemají..

no v jiný diskuzi píšeš, jak jsi po střední nepraovala a raději byla v domácnosti. Z toho se moc vlastním přičiněním neušetří ;)

• Citovat
  • Upravit
lucenka
26.6.15 10:23
@ka-tka píše:
To jak to prezentovala, je už jiná

ano to souhlasím. Ale to jak to píše spíš vypadá tak, že zlatokopka chytla prachatýho chlápka teď si užívá jeho peněz.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
26.6.15 10:24
@Koza-Dereza píše:
@lucenka tak si přečti celou diskusi.. Od 16 jsem pracovala a i před tím, myslím teď tyto peníze.. A samozřejmě i teď šetříme spolu, sobje, synovi, prostě aby jsme se nedostali do nepříjemné situace.. Je velice dúležité mít rezervu.. Což zřejmě zakladatelka, ani její chlap nemají..

a kdybys náhodou otěhotněla s chlapem, který by ty prachy neměl, tak bys šla na potrat, protože by ses jinak musela uskromnit? Nebo bys s takovým chlapem vůbec nezačala chodit, protože by byl pod tvou úroveň?

• Citovat
  • Upravit
3932
26.6.15 10:25

@Malaga tak ano, pokud nemám peníze vyloženě nazbyt a existují v konkrétním případě věci, které potřebuji nutněji než drahý kočár, tak pak tohle přirovnání chápu. Zase na druhou stranu pro mě to jsou dle mého, dobře investované peníze už jen kvůli tomu mému dobrému pocitu z koupi a hlavně mi i přijde, že dražší kočárky si drží cenu a i se mi potvrdilo, že když ho vyloženě nezničíš, tak ho, když již není potřeba prodáš s mnohem menší ztrátou než no name kočár z Polska.

Příspěvek upraven 26.06.15 v 10:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
26.6.15 10:28

-

Příspěvek upraven 31.12.15 v 12:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
26.6.15 10:31

-

Příspěvek upraven 31.12.15 v 12:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.6.15 10:31
@Malaga píše:
myslím, že z brigád a platu sestřičky se toho moc našetřit nedá… ;)

vždyť jako sestřička pracovat nemohla, ne závratnou dobu, zdrávka je do devantenácti s devítiletou základkou, pak ještě voška, pokud jí vůbec má, takže krom brigádničení nemohla vydělat pořádně žádnou rezervu, jen se tu holedbá penězma manžela. Nicméně každému přeju, ale nesnáším, když se někdo z takové pozice nadřazuje nad jiné. Ale zase je pravda, co mě naučily zkušenosti, že to dělá jen člověk, který má to „bohatství“ ne svým přičiněním, člověk, který ho má svým přičiněním to většinou nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
26.6.15 10:37
@Terdul píše:
@Koza-Dereza jak píše @terinka4444, já ti to přeju. Dokázala jsi se zajistit pomocí manžela. Ale protože sama jsi krom střední školy nic nedokázala, nesuď ostatní.

Jo!!! Bych jí za takový kecy flákla jednu po tý nafučený hubě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
26.6.15 10:37

-

Příspěvek upraven 31.12.15 v 12:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
26.6.15 10:38

@Koza-Dereza Já mám pocit, že se tady nemusíš nikomu zpovídat. Možná ty tvoje příspěvky byly podané trochu nevhodným stylem, proto tolik pobouřily. Za mě je ale rozhodně lepší žít se zaopatřeným chlapem a dokud to funguje, tak se mít dobře, než od začátku vztahu řešit peníze, jestli bude nebo nebude. Jasně, řekněme to na rovinu, když to s chlapem nevyjde, tak rezervy taky jednou dojdou a nebude to žádná sláva a to se ostatně týká víc žen na mateřské, včetně mě. Je málo žen, které si jako samoživitelky dokáží udržet stejný standart, jako ženy ve fungujícím partnerství s vydělávajícím mužem. Před těmi, které to dokáží smekám, protože v poslední době to je samé, zůstala jsem sama, nechci práci, ptám se na dávky, které můžu dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
26.6.15 10:39
@Koza-Dereza píše:
@Terdul Hele já ti rozumím, ale i když by jsem v životě nedokázala vúbec nic, alespoň jsem dokázala najít toho chlapa.. To je také úspěch..

Je hezké, jak jsou lidé různorodí a každý má jiná měřítka úspěchu ;)

Tak snad budeš moci ze svého úspěchu těžit i budoucnosti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.6.15 10:40
@Koza-Dereza píše:
Tak neměla by jsem sex s někým koho neznám.. A když by jsem jej poznala, a věděla by, že je ns tom špatně finančně, ani by jsem si s ním nezačala.. Nejde mě u chlapa jen o peníze, jde mi o to vše co všem ženám zde+peníze k tomu..Slyšela jsem jedno moravské moudro, říká: Na penězach nezáleží.. Ale v limuzině sa bečí líp jak v autobusu..

nejde ti o peníze ale s chlapem, který by na tom byl finančně špatně by sis nazečala :mrgreen: :mrgreen: to je docela dost divný.

A teda možná by sis měla zaplatit z těch manželových peněz češtinářku. Občas se to po tobě nedá číst ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky