Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@NaimaCloudy píše:
@radkka
vsaďme boty
Myslím, že to bude brutální těhotenská nevolnost a únava ![]()
@Koza-Dereza píše:
@Mishicka1 No já celkově s potraty nesouhlasím.. To rozhodně ne, miminko je dar.. Ani s 1.dítětem po 30… Já sama otěhotněla v 20 letech, ale finanční problemy jsme neměli.. Já radím zaměřit se na zvýšení příjmú.. Přítel múže pracovat přes čas, nemusí mít každý vikend volno, itd.. Oba mohou zvýšit své vzdělání(distanční studium se dá zvládat i při práci/mateřské).. Tím se později mohou zvednout i příjmy..
Jak jsi se ve 20 letech zasloužila o to, že jste neměli fin. problémy? ![]()
@Koza-Dereza píše:
@vertunka Já by jsem se prostě za to styděla.. Nevidím nic špatného koupi něco v akci, ale vidím špatně potřebnou věc nekoupit, když to v akci není.. No být tomu podřízen, nekoupit dětem třeba jogurt, když není v akci… Znám takové maminky a je mi z nich smutno..
tak pozor na karmu…taková nadřazenost nad chudšími, to je paráda tedy.
@Koza-Dereza píše:
@terinka4444 Znamená to, že nechápu uvažování těch lidí.. Na co myslí, když si zařizují život??
hele, pořídila sis dítě ve 20letech, to jsi do 20let stihla zaopatřit sebe, nadělat rezervy, zajistit bydlení a dostatečné vzdělání a výši sama svým přičiněním? Pokud ano, smekám, spíš ale ne, že? Takže kritizovat ostatní, kteří neměli takové štěstí, aby je lidé okolo nich zaopatřili…to je prostě nad mé chápání
@Terina89 píše:
Jak jsi se ve 20 letech zasloužila o to, že jste neměli fin. problémy?
no našla si lukrativnějšího otce pro své dítě než zakladatelka tady…úplně mě baví to dodělávání školy a podobné řeči, když sama otěhotněla sotva se zaschlým maturitním vysvědčením…ta nadřazenost nad maminkama, co musí počítat každou korunu ![]()
18000 je malý plat??
Tak v našom meste väčšina ľudí robí za cca 400€ (okolo 14000Kč) a sú radi, že majú prácu.
@Koza-Dereza veď dostane nejaké porodné, nie? Neviem koľko je v Čechách, ale je.. A poriadny kočár, to je čo podľa teba?
Dá sa kúpiť aj starší z bazáru v super stave.
@Deborah píše:
18000 je malý plat??Tak v našom meste väčšina ľudí robí za cca 400€ (okolo 14000Kč) a sú radi, že majú prácu.
@Koza-Dereza veď dostane nejaké porodné, nie? Neviem koľko je v Čechách, ale je.. A poriadny kočár, to je čo podľa teba?Dá sa kúpiť aj starší z bazáru v super stave.
Čteš? Platí z toho dluhy
Nevíme kolik, ale platí, to potom opravdu s nájmem, výbavičkou, jídlem, plenami apod. moc nevychází.
@Koza-Dereza píše:
@vertunka Já by jsem se prostě za to styděla.. Nevidím nic špatného koupi něco v akci, ale vidím špatně potřebnou věc nekoupit, když to v akci není.. No být tomu podřízen, nekoupit dětem třeba jogurt, když není v akci… Znám takové maminky a je mi z nich smutno..
No my to třeba děláme tak, ze máslo, olej, mouku, kosmetiku, mléko kupujeme v akcích třeba po 5 kusech aby nám to vystačilo do další akce…je blbost něco kupovat draho, když to můžu koupit za levno…a rozhodně se za to nestydím
pokud dítě chce zbytečně drahý jogut a já na něj prostě nemám, tak ho nekoupím a koupím jiný levný - teda alespoň takto jsem vychovaná já ![]()
@Koza-Dereza ale to že teď nemají neznamená že mít nebudou máme o trochu víc a malá i my máme všechno…ano nekoupíme si drahý značkový věci ani malá nemá značkový oblečky ale má všechno co potřebuje a máme na to jí všechno zaplatit včetně nepovinných očkování atd…když nebudou kupovat kraviny v podobě čokolád cigaret atd tak se to dá a až bude mít rodičák bude to lepší. Taky jsem otěhotněla ve 20ti a teď je mi 21 tak že by mě ani nenapadlo tady kázat a hlavně píšeš jen negativi ale jako rada dělat pořád a ona ať dělá atd ne všichni chtějí zaměstnat těhotný když mohou vzít netěhotný.
@Koza-Dereza píše:
@KackaDoup Tak jako já nevím, ale 18000 KČ pro 3 mě přijde jako zoufalé.. 10000 třeba dají za bydlení a z čeho budou žít, co když táta onemocní?? Pravdě podobně rezervu nemají.. Z čeho kopupí výbavičku - vždyť z té jeho výplaty nemají ani na pořádný kočárek…Připadá mi, jak tady někteří se neustále jako by vychloubají, že nakupují v sekáči a bazárku a v akci a tak.. Já nevím, to je váš životní cíl-být socialně slabý a ještě se tím vychloubat?? Já by chodila v takovém případu kanálem a ne se tím chlubila jak s 15000 uživím 4 lidi a 2 psy…
nezlob se ale přijdeš mi nechutně povýšená, co je tohle za výkřik sakra? Jak sociálně slabý? Vzpamatuj se, pokud sis udělala školy a máš dobrý plat, tak super, plus pro tebe ale prostě každý to tak nemá.
Kdyby všichni měli školy a chtěli jen dobře placenou práci, asi těžko by někdo dělal ve fabrikách, marketech atd. za ušmudlaných 10 tisíc měsíčně, pak by mě ale zajímalo, čím by si takoví namyšlenci jako ty utírali zadek, kam by sis chodila nakupovat atd. Je dobré trochu přemýšlet i jiným směrem. To, že má někdo malý plat z něj nedělá méněcenného. Mít spoustu prachů a rozhazovat fakt není umění, umění je mít málo a přesto si normálně žít, protože je člověk schopen o financích přemýšlet.
Tady v okolí když se podívám kolem sebe, tak 18 000Kč má spousta chlapů a na víc prostě nedosáhnou…podle tebe mají dělat co? Sedět na pracáku a čekat na nabídku za 30 tisíc a mezitím pobírat hromadu dávek? Nebo teda takto potupnou práci dělat a chodit kanálama? Nevidím na tom nic špatného, že někdo tohle vydělá, ty si holt asi nevidíš ani na špičku nosu, jinak bys takovou kravinu nenapsala. Tvůj příspěvek mě fakt zvedl ze židle.
My máme peněz dost a přesto občas nakoupím v bazárku, teď jsem těhotná ale fakt si nepůjdu koupit nové těhotenské rifle za 800, i když bych mohla. Mohla bych si všechny potraviny nakoupit ale my radši chováme zvířata na maso, vajíčka, máme plnou zahradu zeleniny. Nemusím to dělat ale dělám, protože nevidím důvod proč rozhazovat prachy, když to jde i jinak a můžu si našetřit na něco užitečného…
Já myslím, že se tady hádáte naprosto zbytečně. Zakladatelka chtěla primárně vědět asi toto: ano na porodné mít nárok budeš, pokud nemáš žádný příjem, zajdi si vyřídit dávky hmotné nouze a zapři, že s otcem očekávaného dítěte žiješ, po porodu si soudně vyřiďte výchovu a výživu a nadále vystupuj před úřady jako matka samoživitelka…asi tohle chtěla slyšet ![]()
@baracudas píše:
Já myslím, že se tady hádáte naprosto zbytečně. Zakladatelka chtěla primárně vědět asi toto: ano na porodné mít nárok budeš, pokud nemáš žádný příjem, zajdi si vyřídit dávky hmotné nouze a zapři, že s otcem očekávaného dítěte žiješ, po porodu si soudně vyřiďte výchovu a výživu a nadále vystupuj před úřady jako matka samoživitelka…asi tohle chtěla slyšet
Vidím to stejně ![]()