Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Koza-Dereza píše:
@baracudas Díky.. Nejsem zlatokopka, ale je pro mě velmi dúležité, jestli mé dítě bude moci bez problému na lyžák/kurs jaký by je bavil, jestli se někam s námi podívá, jestli si bude moci koupit aktovku jakou si bude přát…
a když vám nedejbože chlap uteče, tak ty tohle všechno dítěti sama zajistíš, bez pomoci rodičů a úřadů, se střední zdrávkou? Promiň ale asi nechápeš jak to ostatní myslí. Povyšuješ se nad ostatní, že ty by ses styděla, ty chceš dítěti dopřát ale ve finále je to tak, že vám dopřává chlap a kdyby jeho nebylo, tak co? Tak na tom možná budeš dost podobně jako zakladatelka tohoto tématu. Je hezké najít si chlapa, který se otáčí a vydělá dost peněz, já mám takového taky ale nikdy by mě nenapadlo se takhle povyšovat nad ostatní, protože to, že on vydělává je jeho zásluha, nikde není psáno, že spolu budeme do smrti, že on bude mít pořád dost práce, aby vydělal atd., pak taky můžeme žít od výplaty k výplatě a já aspoň budu mít plus, že jsem schopná se uskromnit, dokážu hodně ušetřit atd. a rozhodně se za to nebudu stydět, v životě se může stát cokoliv. Nevím kolik ti je ale přijdeš mi jako naivní dvacítka, co o životě ví prd, s takovými názory…
@Koza-Dereza píše:
@baracudas Díky.. Nejsem zlatokopka, ale je pro mě velmi dúležité, jestli mé dítě bude moci bez problému na lyžák/kurs jaký by je bavil, jestli se někam s námi podívá, jestli si bude moci koupit aktovku jakou si bude přát…
Tak na lyžáky se jezdí až na základce, aktovku bude potřebovat až na základku. A to už zakladatelka bude pracovat, takžebude mít rodina vyšší příjem ![]()
@Koza-Dereza píše:
@lucenka No to já právě nerozumím, když to někdo múže mít, že to nechce…
napadlo tě třeba to, že je pro někoho zbytečnost vyhazovat peníze za kočárek, který se stejně využije zhruba rok? Nebo že ten kočárek tomu člověku vyhovuje, tak si nebude kupovat nějaký krám jenom proto, aby byl in a ukázal okolí, že na to má.
@baracudas píše:
@Mishicka1 @PetraJ Nevidím nic špatného že si @Koza-Dereza našla chlapa, který zabezpečí rodinuKaždá potencionální matka má zodpovědnost za výběr svého partnera. Já neříkám být zlatokopka a vybírat si chlapa podle toho kolik vydělá, nicméně neuškodí zapřemýšlet nad tím, zda ten s kým žiju a plánuju rodinu má potenciál to finančně zvládnout. Podotýkám, že o rodinu se s partnerem snažíme a ani zdaleka to není nějaký „vatař“. Nicméně vím, že i s poklesem z mého příjmu na RP budeme žít normálě. Na vyskakování to sice nebude ale na živoření taky určitě ne.
chápu jak to myslíš. Nicméně nikde není psáno, že chlap, který vydělává míň na tom nebude časem lépe…a stejně tak chlap, který vydělává víc než solidně na tom nebude časem tak, že přijde o práci, přestane se dařit podnikání atd., takových mám ve svém okolí víc než dost. Peníze jsou důležité ale to že si najdu prachatého chlapa neznamená, že budeme mít prachy pořád, v životě se může stát tolik událostí, že tohle je naprosto pomíjívé…
Zakladatelka neuvedla kolik přítel platí dluh a ostatní výdaje, tudíž pak těžko radit.
Momentálně asi neutáhnou vlastní nájem, takže pokud je možnost, tak se dočasně sestěhovat k rodičům jednoho z nich, platit jim nějaký příspěvek na bydlení. Pak dostane rodičák, který si bude moct přes přítele zvolit a porodné, jestli on má 18tis, tak na něho dosáhnou i když budou posuzovat oba a snažit se osamostatnit, menší nájem 1+1 jim v začátku určitě postačí, budou mít soukromí a nevidím důvod, proč by to neutáhli.
@Koza-Dereza píše:
@lucenka Ano, to někdo říká, vím.. Jde o to, že já to prostě opravdu nechápu..
to zlatokopky a jednodušší lidé pochopit nemůžou ![]()
@Koza-Dereza píše:
@lucenka No to já právě nerozumím, když to někdo múže mít, že to nechce…
tady je přesně vidět to, co si myslím. Nemáš pojem o penězích, chlap prostě vydělá a ty se máš, kdyby tě s prominutím kopl do zadku, tak tu budeš zakládat podobné zoufalé diskuze.
My jsme si klidně mohli koupit kočár za dvacítku ale nevidím důvod proč? Mám si kupovat kočár v ceně ojetého osobáku abych byla moderní, abych ukázala, že se máme dobře, mám se chlubit a povyšovat nad ostatní jako ty? Nechápu proč. Koupili jsme kočár za 8 tisíc, který naprosto splňoval mé představy, jak vzhledově tak funkčností, nic se na něm nepokazilo, nevidím důvod proč si kupovat kočár za velké prachy, když v plno případech jsou to naprosté šmejdy, se kterými jsou jen problémy a dítě se do kočáru ve 3 měsících nevejde.
Mohla jsem koupit postýlku za desítku ale nekoupila, máme postýlku za 2500 a malé bohatě stačí, dobře poslouží i druhému dítku, co víc si přát…
Promiň, ale čím víc píšeš, tím víc je mi tě líto. Je hezké, že se máte jako rodina dobře ale ty by ses fakt neměla povyšovat nad ostatní, když to není tvoje zásluha…
@Koza-Dereza píše:
@Verca1989 Já ti rozumím co chceš říct, ale jak píši, jsem člověk, který myslí do budoucna a kdyby nás nedej buh chlap opustil, sáhnu prostě do rezerv, než se zařídím jinak a nepújdu prosit ani rodinu, ani úřady, ani emimino o radu ohledně socialních dávek..
pokud máš tolik našetřeno, tak proč ne. Ale se střední zdrávkou asi těžko najdeš práci, která by ti dovolila pořídit dětem vše co si přejí a to je to, co tu řešíme. Teď na to s chlapem máte, my taky. Kdyby jsi chlapa neměla, budeš ráda že zaplatíš nájem, jídlo, oblečení, potřeby do školky či školy a budeš na tom prostě stejně jako každá jiná samoživitelka, která musí často v obchodě řešit, jestli koupí jogurt běžně nebo jenom v akci…
@Koza-Dereza píše:
@Verca1989 Já ti rozumím co chceš říct, ale jak píši, jsem člověk, který myslí do budoucna a kdyby nás nedej buh chlap opustil, sáhnu prostě do rezerv, než se zařídím jinak a nepújdu prosit ani rodinu, ani úřady, ani emimino o radu ohledně socialních dávek..
a z čeho jsi to zvládla našetřit? Předpokládám, že z platu manžela. To není moc na chlubení.
@lucenka píše:
a z čeho jsi to zvládla našetřit? Předpokládám, že z platu manžela. To není moc na chlubení.
myslím, že z brigád a platu sestřičky se toho moc našetřit nedá… ![]()
@Verca1989 Já chápu jak to myslíš, ale zrovna s tím kočárem mi to přijde zcestné, přece to není o tom. Snad když se mi ten kočár za dvacet a víc líbí a můžu si ho dovolit, tak si ho prostě dopřeju a není to vůbec o tom, že bych někomu chtěla ukázat, že se máme dobře a chlubit se jím. Děcku je naprosto jedno v čem jezdí ať je to kočár za 3 nebo za 25, ale přeci nebudu mít ještě blbej pocit, že jsem si koupila něco dražšího, co se mi líbilo a plnilo mé představy jen proto, že jsem mohla šetřit. Snad mateřská není o tom jí nějak přežít s malými náklady, ale hlavně si jí užít a já si jí třeba užívám s dražším kočárem.
@mammy to není o blbém pocitu, že jsem si koupila něco dražšího, protože se mi to líbilo…já to spíš vidím, že je to o pocitu dobře/špatně investovaných peněz…Je to o to hodnotě, kterou to pro daného jedince má (třeba když se srovnává cena kočárku s cenou staršího ojetého auta)…