Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Koze-Dereza: utraci ten, komu nezna cenu penez a pot pro jejich ziskani
ja mam radost, kdyz si koupim neco levneho a hezkeho. Vim, kolik mi da prace si je vydelat, proto uvazuji, jak s nimi nalozim-vzdy tak, at nelituji. Mit na to a nepremyslet nad tim, zda utratit je hezke, ale utratit vhodnym zpusobem a mit nasetreno pro pripady nouze je lepsi. Je rozdil vydelat si sam nebo se zaopatrit pomoci druheho. Pokud by sis penizky ziskala svym umem a praci, chapala bych tva slova a povyseni-nesouhlasila, ale chapala. Jenze takhle… Taky se muzes ocitnout dole a nezajistena, staci dlouhodoba nemocenska partnera, nemoznost vydelku a mas po zasobach, zvlast pri zvyku neomezovat se (Nepreji vam nic zleho, ale zivot je obcas plny paradoxu) ![]()
@Myška87 píše:
@Koza-Dereza: utraci ten, komu nezna cenu penez a pot pro jejich ziskanija mam radost, kdyz si koupim neco levneho a hezkeho. Vim, kolik mi da prace si je vydelat, proto uvazuji, jak s nimi nalozim-vzdy tak, at nelituji. Mit na to a nepremyslet nad tim, zda utratit je hezke, ale utratit vhodnym zpusobem a mit nasetreno pro pripady nouze je lepsi. Je rozdil vydelat si sam nebo se zaopatrit pomoci druheho. Pokud by sis penizky ziskala svym umem a praci, chapala bych tva slova a povyseni-nesouhlasila, ale chapala. Jenze takhle… Taky se muzes ocitnout dole a nezajistena, staci dlouhodoba nemocenska partnera, nemoznost vydelku a mas po zasobach, zvlast pri zvyku neomezovat se (Nepreji vam nic zleho, ale zivot je obcas plny paradoxu)
@Koza-Dereza píše:
@lucenka No to já právě nerozumím, když to někdo múže mít, že to nechce…
hele asi takhle. to, že máš zdrávku je ti na knihovno, protože zdrávka už dneska nic není. Pokud budeš muset pracovat, tak budeš utírat zadky za pár šupů (ale tím neříkámn, že to špatná práce).
To, že má on jen 18tisíc - moc to není, ale v čr to není ani málo. To, že z toho platí dluhy, to holt je tak, s tím se nedá nic dělat - aspoň je platí. Mohl by si najít lepší práci - ale co když v okolí není? Zkusit by to měl, o tom žádná. Ona by mohla studovat, ale teď ji stejně nikdo nezaměstná.
Nevidím, co je špatného na tom nakupovat v sekáči nebo věci z druhé ruky. My máme peněz dost(taky jsem si našla šikovného muže), ale děti chodí ve starším pěkném oblečení - buď z bazárků nebo odkoupené od známých, nového mají pár kousků. Boty tedy mají kvalitní a nové. Odrážedla jsem taky koupila starší. kolo má dcera starší. Nevidím důvod, proč plýtvat a kupovat jen nové, peníze investuji do daleko užitečnějších věcí
Kupuji starší, ale hezké a zachovalé věci. Kočárek jsem tedy měla nový, ale podědil ho syn a ještě ho prodám. Samozřejmě - narozeniny, Vánoce, to dostávají nové hračky. Podle mě to, že někdo kupuje všechno jen nové je rozežranost a rozhazování-ale je mi šumák, jak to kdo dělá.
@Koza-Dereza píše:
@mammy Díky, ano asi ne vždy úplně správně vyjádřím myšlenku.. Nikomu se nemusím zpovídat, to sice ne, ale ráda by jsem druhým ukázala i jiný pohled na věc.. Právě to, že mi vadí, žekdo nenakupuje v bazárku je zde namyšlenec a zlatokopka..
nepřekrucuj to. to nikdo nenapsal. jde o tvoje vystupování, ne o to, že nenakupujueš v bazárku
Holky raději už to neřešme, prostě jsou mezi námi zlatokopky, který vlastně vůbec nejsou zlatokopky jen mají rády bohaté muže…takovým stejně nic nevysvětlíme
Třeba si na to jen hrají a doma sedí se suchym rohlíkem ![]()
@vertunka píše:
Proč bys chodila kanalama??? Ono není těžké rozhazovat peníze, ale umění je šetřitna tom, že někdo nakupuje v bazarech a v akcích nevidím vůbec nic špatného ba naopak…my s přítelem vyděláváme dost a stejně nakupujem ve slevách a rozhodně nemám důvod chodit kanalama
ja si kupuji kvalitni znackove veci z druhe ruky, protoze usetrim ahlavne se me za to nechteji samozrejme davat ty nesmyslne sumy, umim si penize uzit jinak. ![]()
@Terdul píše:
Jako sobje už fakt bilo do očí.
tak už češtinu trochu porušťuje no, aby se přiblížila manželovi
@Deborah píše:
18000 je malý plat??Tak v našom meste väčšina ľudí robí za cca 400€ (okolo 14000Kč) a sú radi, že majú prácu.
@Koza-Dereza veď dostane nejaké porodné, nie? Neviem koľko je v Čechách, ale je.. A poriadny kočár, to je čo podľa teba?Dá sa kúpiť aj starší z bazáru v super stave.
@Koza-Dereza ty maminky, které nakupují oblečení pro děti v second handech pro své děti dělají víc než maminky, které kupují vše nové a značkové. Víš o tom, že se oblečení napouští různými chemikáliemi, které se postupně vyplavují praním? A že to jsou dost solidní svinstva. Takže ne každá matka nakupující v second handu to dělá proto, že nemá peníze ![]()
http://www.greenpeace.org/…em-obleceni/
@lucenka píše:
@Koza-Dereza ty maminky, které nakupují oblečení pro děti v second handech pro své děti dělají víc než maminky, které kupují vše nové a značkové. Víš o tom, že se oblečení napouští různými chemikáliemi, které se postupně vyplavují praním? A že to jsou dost solidní svinstva. Takže ne každá matka nakupující v second handu to dělá proto, že nemá peníze
http://www.greenpeace.org/…em-obleceni/
ja to delam proto ze nebudu nesmyslne platiti za nejakou znacku…nakoupim to same za desetinu ceny…uz bych nedala za nove ani kacku…tedy za nove ja to mam casto z druhe ruky i nove ![]()
@Terdul píše:
Já bych ji nenutila názor, že je super nakupovat obnošené věci apod., to je přeci každého věc, ale ať se neopovrhuje někým, kdo to dělá.
@Terdul píše:
Já bych ji nenutila názor, že je super nakupovat obnošené věci apod., to je přeci každého věc, ale ať se neopovrhuje někým, kdo to dělá.
to bych si nedovolila, nekomu nutit, nebo tvrdit, ze je to svate.Ja jen radim mamince, ktera se boji, ze bude mit malo ![]()